Jag glömde att berätta...

...att innan idag så körde jag förbi en McDonalds DT och utanför så kunde man sitta vid några bord och äta. Där satt bland annat en man som var förståndshandikappad och åt helt själv. Det är ju naturligtvis inget konstigt med det - det har jag sett förr! Men skillnaden denna gången var att jag då började tänka på om jag skulle få ett barn med något slags handikapp. Det innebär INTE att jag skulle älska det barnet mindre men livet för mitt barn måste i så fall bli mycket jobbigare...jag började alltså att gråta!!! Jag skämtar inte, tyvärr!! Jag var helt förstörd!!! Så kan man ju naturligtvis inte gå omkring och tänka och det finns ingen som helst anledning att gå omkring och oroa sig för det NU men det bara kom över mig...det varade inte så länge, jag skällde på mig själv högt i bilen och torkade tårarna och sen försökte jag tänka på något annat. Men ibland undrar jag var alla tankar kommer ifrån och VARFÖR?!?!

Puss & Kram

Kommentarer
Postat av: S07

Jadu...jag är ensamstående bebismamma (ej insemination) och jag tänkte faktiskt på abort om risken för avvikelser skulle visat sig vara hög. Det blev aldrig så, så jag behövde Inge ta ställning, men jag tyckte att ensamstående mammaskap vore en tillräcklig utmaning för min del. Låter hemskt men så är det. Trots att Sverige är ett land med föredömligt stöd för individer med olika handikapp får man dra mycket last som förälder.

2011-06-15 @ 22:47:36
Postat av: vemvet

Jag tror inte att förståndshandikappade har det jobbigare än oss andra. Dom får bra stöd i Sverige idag, hjälp med egna boenden eller stödboenden osv. Jag tror att det ÄR jobbigt för föräldrarna iom den extra belastningen,men jag tror inte barnen lider mer än andra (såvida handikappet inte är behäftat med någon fysisk földsjukdom som är jobbig)

2011-06-16 @ 08:07:57
Postat av: S07

Precis. I mitt fall berodde mina tankegångar på min egen inställning kring vad jag var beredd på. Känns ändå viktigt att belysa att normal fosterdiagnostik inte är

En garanti- finns massor med tillstånd som kan uppkomma som man inte kan testa/ screena för, det man får är en riskberäkning för tre olika trisomier på KUB/NUP

2011-06-16 @ 17:09:26
Postat av: Lisa

Jag tänker också att det kan kosta en hel del. Nu beror det lite på vad det är för tillstånd men det är ju bara en viss del som samhället hjälper dig med. Beronde på vad barnet behöver för medicin och hjälpmedel så kan det nog bli ganska kostsamt.

2011-06-23 @ 17:40:13
URL: http://soclisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0