16 v efter inseminationen

God morgon! Jag vägde mig imorse. Eftersom jag är i v 18 så innebär det att jag inseminerades för 16 v sedan. Så på 16 v har jag gått upp 4,3 kg och det är jag jäkligt nöjd med, måste jag säga! :)

Puss & Kram

"Ofrivilligt urinläckage..."

Det finns väldigt många bra saker med att vara gravid; mina naglar har aldrig varit så fina som de är nu, man dricker sig inte stupfull så man slipper dagen efter, folk omkring en är extremt måna om att man ska ha det så bra som möjligt, man har ju faktiskt en bebis i magen som (i de flesta fall i alla fall) man har längtat efter, man kan skylla på illamående om man inte vill deltaga i något och folk tror en...hahaha! Nej , jag bara skojar - illamåendet använder jag inte längre eftersom jag berättar för allt och alla att jag inte mår illa längre! ;) MEN det finns nackdelar också...illamåendet har ju varit absolut värst men det är ju över och jag kommer knappt ihåg hur illa jag faktiskt mådde. Så då måste jag gå över till den saken som är absolut värst just nu; ofrivilligt urinläckage! Jag menar ÖÖÖÖÖRK!!! När jag går eller står upp och antingen hostar eller nyser så känner jag att jag kissar på mig - det är hur ofräscht som helst!! Man kan ju tycka att jag borde ha lärt mig vid det här laget att inte hosta eller nysa stående men på väg hem från Åsa nu ikväll så hostade jag...alltså det är så himla äckligt!! I boken jag fick av min BM "Graviditet, förlossning och den nya familjen" så hittade jag följande förklaring; "Under graviditeten blir urinvägarna och njurbäckenet mer vidgat. Dessutom gör den ökade genomblödningen och trycket från den växande livmodern att kvinnan får svårare att tömma urinblåsan ordentligt. Det blir därför lättare för bakterier att få fäste och sprida sig uppåt. En blåskatarr sprider sig sedan lätt vidare upp till njurarna. Ofrivilligt urinläckage kan också inträffa." Jaha, KAN inträffa - märk väl! I mitt fall inträffar det ganska ofta, kan jag berätta! :( Jaaaa, tänk vad man går igenom för att få träffa sitt lilla underverk...;)

Puss & Kram

Julen i bilder

Jag ber om ursäkt för att jag inte uppdaterade bloggen igår men jag kände inte alls för det!! Men här kommer lite bilder som kompensation;


Filippa fick sminkväska i morgongåva så då fick lillebror helt enkelt ställa upp som sminkdocka.


Hannes var rädd för tomten även detta året.


Men inte Filippa!


Hannes lämnade sina nappar till tomten...


Juldagen spenderades hos fam Månsson - hatten åkte av ganska snabbt. ;)


Vi åt och åt och åt och sen kl 20 så dukades detta upp! Mums!!


Morgonens magbild - 17+2. Om den sen beror på Pölsan eller julmaten låter jag vara osagt...

Puss & Kram


Min söta, söta morfar

Min morfar gick bort igår. :( Moster Kerstin ringde mamma och berättade det. Det hände under förmiddagen. Min första tanke var: "vilken tur att jag var där igår och fick träffa honom!" Det visade sig att mina systrar tänkte exakt samma sak. Det är ju naturligtvis jättetråkigt men jag var mer ledsen på julafton...det var inte min morfar som satt där i rullstolen... Men nu är han med mormor och har inte ont längre - morfar blev 92 år gammal så han har levt ett långt liv. Mormor var väldigt sjuk när hon gick bort och hon tynade bort helt och hållet men nu när jag tänker på henne så är det den gamla bilden jag har av min fina mormor och jag hoppas att det händer inom en snar framtid när det gäller morfar också.

Puss & Kram

GOD JUL!!!!!!

Så har julafton passerat och vilken julafton!! Filippa sov över hos mormor och morfar mellan fredagen och lördagen så att ha barn i närheten redan från början höjer justämningen, tycker jag. På förmiddagen var det mest slapp och sen till lunch begav vi oss till Trelleborg. Mamma och Lisa hade något litet kvar att fixa och sen skulle vi till morfar. Han bor på ett korttidsboende i Trelleborg. Men det var ingen trevlig syn, tyvärr. När mormor blev sjuk så gick det så snabbt innan hon gick bort så jag har inte så dåliga minnen av hennes sjukdom. Morfar däremot är en seg karl och han har varit dålig länge nu. Han har så ont så därför äter han smärtstillande. Det är ju naturligtvis jättebra men han hade fått precis innan vi kom och han vaknade inte riktigt under hela tiden vi var där. :( Det var jättejobbigt att se!! Han blev själv väldigt frustrerad över att han inte ville vakna, som han själv sa. 

Därifrån körde vi hem och hann lagom till att Kalles Jul började! Då hade Emma och Hannes också anslutit. De var med hos morfar så vi körde tillbaka till Hylteberga. Till Kalle äter vi alltid godis! Det är ju egentligen helt sjukt att man trycker i sig en massa godis innan man ska äta HUR MYCKET MAT SOM HELST!!! Men så gör vi...;) När Kalle var slut så körde vi till min faster och hennes familj i Lödde. Där var även farmor och farfar. Sen åååååååt vi. Det är så jäkla gott med allt det kalla på julbordet!! Jag äter mer av det än av det varma. Min faster hade gjort en räktårta som var supergod!! Men man äter ju alltid för mycket!! När man var liten så lekte man av det liksom men nu sitter man bara rakt upp och ner - och äter lite till!!! När vi är bara med familjen så brukar jultomten komma innan gröten men igår så åt vi även risgrynsgröten innan det var dags för tomten. Jag brukar ju alltid vara tomte men jag slapp detta året!!!!!!!!!!! :) Min faster fick ställa upp. Hannes är livrädd för tomten och detta året har han även försökt att skylla det mesta på tomten - han skulle nämligen lämna sina nappar till honom! Hannes satt hos sin mamma och höll för sina ögon i början. Förra året satt han så hela tiden hos sin morfar men detta året tinade han upp. Det sista paketet hämtade han själv - både han och tomten fick dock sträääcka sig så det blev ingen kram! ;) Sen lämnade han över napparna tillsammans med sin mamma och fick en present tillbaka i utbyte. Sen gick tomten och det blev dags att öppna alla julklappar. Jag sa till mamma i bilen på väg tillbaka; jag blir lika förvånad varje år att jag får så få paket! Men jag får vad jag önskar mig (oftast) och ju äldre man blir ju dyrare blir paketerna och ju färre är det som ger mig paketer... När jag var liten så fick jag julklappar av mina kusiner också men det slutade vi med när vi kom upp till en viss ålder. Så jag vill inte på något vis verka otacksam men det är en reflektion jag har gjort... Efter julklappsöppningen så blev det kaffe och kakor! Holy makarony!! Sen blev det julklappsspelet. Vi hade alla handlat vars en sak för 30 kr. Mycket tjo och tjim blev det. :) Jag fick två paket med mig hem; ett spel och ett presentkort på McDonalds! :) Efter det åt vi godis!!! Jag mår lite illa bara jag tänker på det...men jag åt ju naturligtvis...:S

Trots all den mat igår så blir det en bamsefrukost idag!! För nu är man galet hungrig igen. Filippa följde med hem och sov i Hylteberga en natt till. Jag hör hur hon får hjälp med att ta ut leksaker ur sina förpackningar av mormor... Kl 14 är det samkväm med fam Månsson. Då ska vi väl äta, prata, äta, skratta, äta, leka, äta, mysa och äta lite till...;)

Ha en fortsatt härlig jul och njuuuut!!!

Puss & Kram

Det trodde jag inte...

Idag var jag och fikade hos min farmor och farfar. Med mig var Filippa, Hannes, Lisa och pappa. Innan fikan kom igång så blev det på något sätt att jag och Lisa kom att prata om min bebis. Filippa och Hannes vet inget än. Men Filippa, 6 1/2 år, uppfattade att vi pratade om en bebis så hon undrade vilken bebis vi pratade om. Min, sa jag då. Då undrade hon var jag skulle få en bebis ifrån. Jag har en i magen, svarade jag. Sen var hon tyst en liten stund och sen sa hon; det trodde inte jag... Nej, sa jag, det var det inte många som trodde! ;) Sen pratade vi lite om att de skulle få en till kusin. De har en kusin redan på sin pappas sida. Men det blev inte så avancerat prat. Men det lät så roligt när hon sa att hon inte trodde det! :) Aaaaaw, mina söta busungar!! :)

Nu är det middag och mys i Hylteberga hemma hos mamma och pappa!! Och för första gången i hela mitt liv ska jag fira jul med en bebis i min mage!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tjohoo!!!!!!!!!!!!! Livet är underbart! Och nästa år blir det första gången jag firar jul som mamma!! Men det tar vi då...;)

Puss & Kram

Jul?

Men förstår ni att det är julafton imorgon?! Det gör inte jag. Jag har nog aldrig haft så lite julkänsla i hela mitt liv som jag har detta året. Ingen snö för det första och sen har det ju varit samma grader ute sen i augusti...typ... Hösten har varit låååång och den verkar inte ta slut än. :(

Puss & Kram

Dessa drömmar

Jag måste berätta om min dröm inatt. Jag har nog drömt mycket och olika eftersom jag vaknade när kl var halv 3 och då tog denna drömmen slut; jag var iväg med två killkompisar (för övrigt de två killarna som var med och tränade igår!) på Tivoli i Köpenhamn. Men inatt så låg Tivoli i Helsingborg. Där åkte vi karuseller heeela dagen fram till att det blev mörkt. Det var nog sommar eftersom killarna hade shorts på sig. När vi skulle åka tillbaka till Malmö så tog vi tunnelbanan!! (För er som inte är skåningar kan jag berätta att det INTE finns här nere!!) Vagnarna stod i nerförsbacke så vi började med att surfa lite på taken innan vi gick in och satte oss. Väl framme i Malmö så var min handväska borta! Det enda jag hade kvar var min bilnyckel och mitt lypsyl eftersom just de sakerna höll jag i händerna! När vi kom fram var klockan halv 4 på eftermiddagen och det var ljust. Då hade en av killarna ordnat en överraskning till oss. Så vi begav oss till en sjö (!) här i Malmö där Lars Vilks (!) insturerade oss i hur vi skulle ro vars en eka... Sen vaknade jag...som tur är kanske. ;)

Jodå, helt naturligt! Fast det är det ju alltid i drömmarna.

Puss & Kram

Kvinnligt och manligt

Idag var jag och hälsade på kontoret när jag ända var i krokarna. Det är roligt det där med hur kvinnor och män "bemöter" min graviditet. Kvinnorna kom genast fram och skulle känna på magen och ville veta hur jag mådde och överlag hur min graviditet är. När vår (manliga) VD och försäljningschef (min närmsta, också manliga, chef) kom så fick jag en kram och "God Jul!"...lite sneglande blickar på min mage men absolut inga frågor... Hahaha! Jag bryr mig alltså inte om att de frågar eller inte men det är så himla typiskt manligt och kvinnligt beteende.

Jag har nästan precis kommit hem från träningen. Jag känner redan träningsvärken komma smygande! Jag lyckades snärta en av killarna med min handduk - det har jag aldrig lyckats med i hela mitt liv!!! Så jag fick be om ursäkt samtidigt som jag gladeligen berättade hur glad jag var över att, äntligen, ha lyckats med det!! ;) (Det var en sådan där liten handduk som jag torkar av svetten med. Vi duschar inte där allihopa tillsammans!!) I alla fall så frågade jag Lie hur mycket hon tar betalt som PT om man vill ha henne för sig själv. "Jag ska ju föda barn i början av juni och sen ska jag på bröllop den 11 augusti och jag tänker INTE vara en fetblobba för det har jag aldrig varit i hela mitt liv och jag tänker inte börja med det nu!" Lie spärrade upp ögonen och bara stirrade på mig och sen utbrast hon; ska du gifta dig den 11 augusti?! Behöver jag berätta att vi låg dubbla av garv - snacka om missförstånd!! Hahahahaha!! Jag skrattar nu när jag tänker på det!! :)

Och jag fortsätter att böla...jag är RIKTIGT trött på de här hormonerna nu som gör att jag är så här jäkla känslig!! Hur länge ska det vara så här?! Då går jag hellre omkring och är lite småkåt...jag har faktiskt haft en sådan liten period nu igen...fast den är, som tur är, över för denna gången...tror jag! ;)

Idag fick jag julklapp från företaget; en prenumeration på en valfri tidning genom tidningskungen.se. Det var inte så lätt minsann, de har hur många olika tidningar som helst att välja mellan. Först tänkte jag välja Damernas Värld eller Elle men till sist valde jag Mama! Jag har aldrig läst den så jag vet inte om den är bra men nu får jag i alla fall 6 nummer och den första tidningen kommer om ca 3-8 v! Det var väl en bra julklapp!? Det tyckte jag, alla borde ju hitta något som passar där.

Puss & Kram

Bästa julen - någonsin!

Ikväll har jag varit och ätit middag hos Marre. Att Korv Stroganoff kan vara så gott! Men all mat är godare om man har sällskap. I alla fall så klädde vi julgranen efter middagen. Alva, 4 år, var överlycklig!! Hon sprang omkring och ropade att detta var den bästa julen någonsin!! Och när Marre sa nej till ytterligare glitter så tittade hon på sin mamma och sa; men mamma, då kan det inte bli den bästa julen någonsin!! Så då fick vi sätta upp lite glitter till!! :)

Puss & Kram 

Trööööött...

Jag gick minsann och la mig kl 19 igår...jag sov inte hela natten, jag vaknade till då och då men överlag så sov jag väldigt länge inatt. När jag vaknade så kände jag mig inte riktigt kry och det har känts så hela dagen. När jag kom hem så la jag mig på soffan och sov en timme och nu mår jag bra igen! Det där med sömn är ett känsligt ämne...

Jag har kommit in i en period med målade naglar - det är så roligt!! Tyvärr så har det visat sig att jag har väldigt fet nagelyta vilket gör att nagellacket inte håller mer än i några timmar innan det börjar flagna. Så jag målar om dem ungefär varannan dag men visst är det snyggt med målade naglar?! :) Jag har gått från mörklila till ljuslila till mörkblått som jag har på mig just nu. Mina naglar mår bättre än vad de har gjort på länge - kan det ha att göra med graviditeten?!

Nyårsafton ska jag fira hemma hos David och Lina. Jag pratade precis med David som berättade vad han de tänkte laga för mat - jag längtar redan kan jag berätta!! Slurp!! David tycker att det väldigt roligt att laga mat och man får alltid god mat hos dem - very nice indeed!! :) Jag har börjat fundera på vad jag ska på mig också...jag tänker inte köpa något nytt som jag ändå inte kommer att kunna använda på ett tag. Än så länge så har jag klänningar som passar. Jag har många partyklänningar som jag kan välja mellan! :)

Puss & Kram

Partyprinsessan...

...har festat hela helgen, känns det som, och är nu galet trött!! Kl är nu 18.30 och jag har velat gå och lägga mig sen kl var 17... Jag har sovit ungefär 5 timmar per natt denna helgen och det är alldeles för lite för att jag ska må bra. Jag behöver 8h/natt!! Skratta på bara, jag är medveten om att det inte kommer att bli så sen men just nu kan jag sova 8 h/natt - i normala fall! ;) Men det spelar liksom ingen roll när jag går och lägger mig för jag vaknar ändå vid 8/9-tiden dagen efter.

                   Jag och Maria

Jag får väl försöka stå ut ett tag till. :S

Puss & Kram

Officiellt på riktigt! :)

Ja, nu är min graviditet officiellt på riktigt...så att säga...;) Det innebär även att jag i vissa situationer nämner min blogg så nu har läsarna ökat och så även kommentarerna!! Superkul, tycker jag, och jag fortsätter att njuta av alla underbara människor jag har i min omgivning som enbart är positiva och stöttande - stort tack för det!!! :)

I fredags direkt på morgonen tog jag foto på magen;

Magen, 15+4
Magen, v 15+4

Jag kan berätta att det är en jäkla skillnad på magen efter att jag har ätit. Speciellt på kvällen märks det jättemycket!! Helt plötsligt är jag liksom höggravid - det ser inte klokt ut! ;) Fast det är ju ändå helt underbart!! :)

I fredagskväll hade Lie bjudit hem Team eLIEt på lite glöggavslutning hemma hos henne. Jag är väldigt glad att jag aldrig har råkat ut för den här otroliga tröttheten som många gravida får! Jag var hemma vid 3-tiden på natten och det hade jag ju aldrig orkat om jag var gaaalet trött. Jag får lite frågor om det inte är jobbigt att vara nykter när alla andra omkring inte är det... Fast jag har så roliga och härliga vänner så jag tänker inte på det. Det enda är att berusade människor ofta ska berätta saker nääääära ansiktet och då gärna med extremt hög röst...men, men, det är inget jag inte klarar av! ;)

Igår så kom Emma och hämtade mig och sen stack vi ut på julklappsjakt. Det gick faktiskt riktigt bra!! Jag har några kvar men vi fick det mesta köpt. Heelt underbart! De klapparna hinner jag införskaffa i veckan. 

Igårkväll var det julfest hemma hos Åsa. Hon har det varje år och detta året var inget undantag. Vi hade en annorlunda julklappslek - vi var för många för att sitta med en tärning. Vi delades in i lag med 2 i varje och sen skulle man "duellera" mot ett annat lag. Någon fick nynna, någon fick göra charader, någon fick rita och gissa och i vårt lag och vår duell skulle man göra något som kallades för bodytalk. Det innebär att man får uppmaningar som säger tex höger fot på vänster fot. Då ska man i laget sätta en höger fot på en vänster fot och sen hålla det under hela leken. I början är det ju hur lätt som helst men sen blir det svårare. Vårt lag vann!! Det andra laget höll inte sin "formering" riktigt...;) Efter det skulle vi svara på frågor och delmoment 3 var att lyssna på intro till olika låtar. Det var en rolig julklappslek!! Jag fick med mig ett snapsspel...jag råkade glömma det hos Åsa...ooooops! ;)

Idag har jag ingenting bestämt alls. Nu brukar jag ju bege mig hemåt men jag tror minsann att jag ska bege mig till Stadsbiblioteket - jag gillar bibliotek!! Där har de all världens tidningar tex som man kan bläddra och läsa i. Jag har en känsla av att jag kommer att läsa i lite andra tidningar än vad jag gjorde när jag var där sist...;)

Puss & Kram 


16 december och det regnar!! :(

Men alltså helt ärligt!?! Det är alltså den 16 december och det regnar!! :( Var är snön?! Snacka om att vi kommer att få en grön jul...eller grå rättare sagt. :S Inte för att jag vill ha det som förra vintern men vilken skillnad det är!!

Inatt har jag varit vaken igen, eller rättare sagt på morgonen. Jag kollade inte vad klockan var när jag vaknade men jag somnade inte om och så himla länge låg jag inte vaken...;) Jag hade i alla fall ont i livmodern. Det började först som en molande mensvärk som inte kändes speciellt men det gick över till att göra ont. Just nu är det en molande mensvärk igen...

Min ömma vad är kvar... Herregud, jag låter som en gämmal tant som berättar om sina krämpor. Jag borde kanske byta inriktning på bloggen; jag och mina krämpor...;)

Ha en härlig fredag!!

Puss & Kram

16 december och det regnar!! :(

Men alltså helt ärligt!?! Det är alltså den 16 december och det regnar!! :( Var är snön?! Snacka om att vi kommer att få en grön jul...eller grå rättare sagt. :S Inte för att jag vill ha det som förra vintern men vilken skillnad det är!!

Inatt har jag varit vaken igen, eller rättare sagt på morgonen. Jag kollade inte vad klockan var när jag vaknade men jag somnade inte om och så himla länge låg jag inte vaken...;) Jag hade i alla fall ont i livmodern. Det började först som en molande mensvärk som inte kändes speciellt men det gick över till att göra ont. Just nu är det en molande mensvärk igen...

Min ömma vad är kvar... Herregud, jag låter som en gämmal tant som berättar om sina krämpor. Jag borde kanske byta inriktning på bloggen; jag och mina krämpor...;)

Ha en härlig fredag!!

Puss & Kram

Kramp eller träningsvärk?

Jag har en konstig känsla i min vänstra vad. Det känns som efter att man har haft kramp. Den är väldigt öm och så gör det ont när jag går. Det blir värre när jag har suttit ner länge. Jag fick papper från sjukgymnasten med övningar som är bra att göra när man är gravid. Bland annat så var där stretchövningar för vaderna eftersom gravida ofta får kramp - jag kommer inte ihåg anledningen till det. Men nu funderar jag i alla fall på om det är träningsvärk från igår eller om det är en graviditetskrämpa... Redan igår så blev jag trött i vänster ben eftersom jag använde det väldigt mycket, jag sa tom till Lie om det; att jag blev trött i benet alltså. Så det skulle ju mycket väl kunna vara träningsvärk...men det känns faktiskt inte som sådan värk. Det kom redan igårkväll och jag var då övertygad om att jag skulle vakna av kramp inatt men det gjorde jag inte. Jag sov heeeeela natten utan det minsta lilla tillsymmelse till vakenhet!!!!!!!!!! :) Lovely!

Ja, ja, det var bara det...vi får väl se imorgon hur det känns...

Puss & Kram

Vikt?

Jag kände att det var dags att väga sig imorse när jag gick upp. Så det gjorde jag! :) Jag har sen inseminationsdagen nu gått upp exakt 3,4 kg!! Det var ju inte så illa!! Nu sitter jag kilona på magen och ingen annanstans!! Jag tycker fortfarande att det ser ut som en tjockismagen och inte som en graviditetsmage...men det ändrar sig snart, hoppas jag!

Då har jag även klarat av 6 kräkfria dagar!!!! Tjohoooo!!!

Puss & Kram

Tae kwondo

Jodå, det gick bra att träna tae kwondo - gaaaalet dålig kondis bara...:S I och för sig så såg min söta tränare, Lie, till att jag fick lite pauser och inte fick ta emot sparkar...jag fick dock sparka henne!! ;) Men det var superroligt och superjobbigt!! Alltså min kondis är verkligen inte vad den har varit en gång i tiden...:( (Jag ska komma igång med simningen också!!) Men när jag gick från bilen, över gården och in i trappen så stramade det som fasiken i livmodern!! Jag har suttit sen jag kom hem och nu känns det inget alls. Lite lätt överansträngning kanske...;) Det ska bli intressant och se om jag kan gå imorgon, som sagt...;)

Puss & Kram


5 kräkfria dagar!! :)

Tjohoo!! Nu har det gått hela fem dagar utan kräk!! Idag är jag tom inne på den sjätte dagen!! Jag är så himla glad, detta måste ju innebära att det värsta är över?! Håll tummarna, please!! ;)

Igår träffade jag upp VemVet för middag i Lund. Vi satt i nästan 3 timmar och praaataaade!! ;) Det är så skönt att kunna prata med någon, som inte bara är gravid utan även har gått igenom samma ska som jag har gjort. Själva graviditeten kan jag ju prata med mina vänner, syster, mamma och andra mammor men jag och VemVet pratar även om andra saker...som kommer med paketet "inseminering".

Ikväll är det dags för träning! Jag kommer inte ens ihåg när jag tränade senast. Men vi ska i alla fall få försöka oss på tae kwondo...jag undrar om jag kommer att kunna gå imorgon...eller på hela helgen faktiskt..;)

Puss & Kram

Hannes med sin älskade morfar

Jag måste ju bara lägga upp en bild på Hannes och pappa. Ända sen Hannes var riktigt liten har han visat enorm beundran för sin morfar. Han kan mycket väl hellre gå till honom än någon av oss andra om han är ledsen. Sen har ju morfar så mycket roliga saker ute i sitt garage och Hannes är mer än gärna med och "hjälper" honom med både det ena och det andra. När vi har ätit så kryper han gärna upp till sin morfar och sen kan de sitta där och filosofera utan att bry sig om vad vi andra pratar om - fast vi sitter vid samma bord!! 


                  Hannes med sin morfar

Puss & Kram

Lucia

Det onda som jag kände igår morse gick över betydligt snabbare än vad det gjorde förra gången! :) Jag har en känsla av att det lite berodde på att jag inte spände mig... Däremot så vaknade jag inatt av att jag hade ont igen. Fast inte på samma sätt. Jag förstår att det växer därinne men jag gillar inte riktigt att det gör ont. :(

Jag har letat efter en baddräkt för gravida! Jag såg det i en tidning och tänkte "vilken superbra idé!" Men det var det visst inte eftersom jag har letat som en gaaalning och ändå inte hittat någon som säljer det. Jag har ju då tänkt mig vattengympa för gravida och även att börja simma. Det ingår nämligen i mitt gymkort och då kan man ju lika gärna utnyttja det. Jag har bara trekantsbikini så att säga och jag kan bara föreställa mig hur vulgärt det kommer att se ut sen när brösten växer! Så det vill jag inte använda. Sen förstår jag att det man mycket väl kan simma i bikini men, som sagt, det vill inte jag i de bikini som jag äger för tillfället. Idag var jag i alla fall i Ystad och gick in i en butik som säljer underkläder. De hade inte heller baddräkt för gravida men kvinnan undrade om jag inte bara kunde använda bikini... Så jag förklarade mitt dilemma för henne. Men då sa hon att när hon hade varit gravid så hade hon haft en vanlig bikini med lite bredare byxor (typ hipsters) som hon bara hade satt nedanför magen. Så jag povade en och den satt bra! Så den köpte jag!! Så efter nyår tänkte jag komma igång med simningen - jag tänker dock INTE att ha det som ett nyårslöfte!! ;)

När jag ändå var i Ystad så stack jag inom Snuggles och åt världens godaste pastasallad med kyckling!! Nu tänker ni; hur god kan en pastasallad med kyckling vara egentligen?! Jag tänkte samma sak när Lisa höjde den till skyarna. Jag kan inte förklara vad det är för, som Lina säger som äger stället, det är inget speciellt i den. Men den är så jäkla god!! Skulle jag nu få någon craving så skulle jag vilja ha den som det!! Fast det är ju lite dumt kanske med tanke på att jag bor i Malmö och Snuggles ligger i Ystad...man skulle kanske kunna be om hemkörning? ;) Lina är dotter till ett par, Karin och Göran, som är bästa vänner med mina föräldrar. De är som en andra familj, vi har åkt på semestrar tillsammans när vi var små (våra föräldrar gör det fortfarande!), vi har firat julafton ihopa och vi firar ALLTID juldagen tillsammans. Det här är människor som jag har känt mer eller mindre hela mitt liv. Lina kom fram när jag stod i kön för att beställa mat och gav mig en stor kram, hon hade precis fått reda på min graviditet. Sen satt hon med mig under nästan hela min lunch så vi fick pratat ordentligt om hela proceduren. Ja, Karin satt också med! :) Fast inte lika länge...;) 

Igår var det Luciafirande med Filippa och hennes skola;

Jag, Lisa, Emma och Hannes i väntan på Luciatåget    Luciatåget    Filippa som Lucia

Tänk när Pölsan ska gå Lucia!! Det satt jag och tänkte på igår och sen bölade jag. Idag satt jag och tänkte på namn och vilka släktnamn jag vill ha med och sen bölade jag. Jag har nog gråtit varje dag i två veckor nu - jag börjar bli en aaaaning trött på det. Jag behöver varken känna mig glad eller ledsen - jag gråter ändå! Jag har konstant tårläckage...;)  

Ikväll ska jag träffa VemVet i Lund. Vi bestämde oss för att gå ut och äta och vi ska träffas vid ca 18. Det blir nog någon sorts pasta - det kan jag äta med god aptit. Värre är det med friterat kött, tai-mat och kryddstarkt. Jag är i normala fall inte alls speciellt kräsen så jag känner mig väldigt klen och gnällig för tillfället. Men så får det vara!

Idag är jag inne på min femte kräkfria dag!! Håll tummarna för att det håller i sig!!! :)

Puss & Kram

Ont igen :(

Nu har jag ont i magen igen - magen är ju ett ganska stort område så för att bena ner det så kan jag säga att det nog är vänstra sidan av livmodern som gör ont. :( MEN jag tänker inte stressa upp mig för det denna gången!! Det känns nog faktiskt exakt likadant som förra gången och då fick jag prata med en supergullig kvinna på telefon som sa att hon inte tyckte att det tydde på missfall. Jag började känna i lördags när jag var hemma hos Marre och fikade att jag hade en molande mensvärk. Den molande mensvärken har sen kommit och gått under lördagen och söndagen. Igår hade jag lite sk hugg i livmodern men på kvällen hade det börjat bli lite mer konstant... Imorse hade det övergått till detta konstanta "hugget"...kan man nog kalla det. Men det är bara på vänster sida som det känns, av någon märklig andledning. Eftersom det känns som mest när jag står och går så ska det bli intressant att se hur det går att jobba idag...

Jag har inte varit uppe inatt!!!! :) Jag vaknade till men det tror jag mest beror på att kroppen har vant sig vid det, men jag behövde inte gå upp! När jag vaknade imorse så vaknade jag med Markoolios "Det ska va´reggae på sommar´n" i huvudet - innebär det att det blir en bra eller dålig dag då?! ;)  

Puss & Kram

Tredje advent

Det blev ingen fika på Mormor Agnes Café igår - Hannes hade plitor som Emma inte visste om de smittade eller inte. Marre tyckte att det var bäst att ta de säkra framför det osäkra och bli kvar i stan. Så jag gick över dit istället och fikade på nygjorda scones! Slurp!! Fasiken, så gott det är alltså!! Jag blev kvar där i flera timmar...

Marre och Vincent
Marre med sin son Vincent som är relativt nyvaken...;)

Sen stack jag hem och började läsa en bok som jag fick låna av Marre; En alien i magen av Terri Herrera Eriksson. Jag hann läsa en hel del och kan berätta att den är roooolig. Här är ett litet urdrag av vad som står på baksidan: Hur är det EGENTLIGEN att vara gravid? Går man genom vardagen med rosenröda kinder, sjunger ömt till den växande magen och känner sig som en urmoder? I helvete heller!! Inte nog med att  fötterna svullnar och ryggen värker, man måste dessutom genomlida föräldrakurser, ömma bröst, goda råd som man inte bett om och förlossningsångest. Som om inte detta vore nog tappar man i ett slag hela sin personlighet och reducerar alla sina samtal till att handla om enda enda sak; BARN. Som om man inte hade annat att prata om!

Det är en samling krönikor skrivna av den här Terri. Den ska även handla om hur det blir sen när barnet väl är här. Än så länge är den rolig. Och faktiskt lite igenkännande...;)

Igår blev det middag hos Vivi. Som vanligt så var maten supergod - Vivi sa att jag är hennes största fan när det kommer till hennes matlagning men jag har ALDRIG blivit bjuden på något hos dem som inte har varit gott!! Vare sig det är fest - eller vardagsmat!! Vi satt väl där och hängde till klockan var lite över midnatt sen stack vi hem. 

Idag har jag ingenting bestämt alls!! Och eftersom jag nuförtiden inte ligger bakfull halva söndagen så blir söndagen alltid så lång!! Det är trevligt alltså!! Det lät nästan som om jag tyckte att det var en dålig sak...;) Jag får väl fundera lite på vad jag ska hitta på. Men eftersom jag har känt mig själv i mer än 36 år så är jag nästan helt säker på vad det blir...;)

Puss & Kram  


Julfest

Igår var det så dags för julfesten hos Helén. Som man äter på julen!! Jag var så mätt efter maten så jag visste knappt var jag skulle ta vägen. Men så är det alltid för mig under julen. Magen stod rätt ut efter maten!! Jag missade tyvärr att ta foto på det men det hade varit väldigt kul att kunna visa er mastodontmagen! ;) Annars tycker jag överlag att den har blivit mindre. Jag har ju tyckt att jag har haft en tjockismage men nu känns det mer och mer som den är på väg bort och graviditetsmagen är på väg istället - som tur är! ;)

Idag skulle jag ev köra till Mormor Agnes Café och fika med Marre och barnen. Men hon skulle hört av sig igår om det och det har hon inte så nu vet jag inte vad som händer. 

Ikväll blir det i alla fall tjejmys hos Vivi. Hon är barn- och manledig! ;) Mys och mys - de dricker vin och jag dricker alkoholfritt och sitter och lyssnar på deras mer och mer osammanhängande diskussioner! NEJ!! Jag bara skojade!! Jag tänkte egentligen säga att mys inte alls behöver innebära att det blir lugnt. 

Jag snyter mig och snyter mig och snyter mig...nu har jag även börjat få näsblod så mycket jag har snytit mig. :( Ja, ja, jag har inte feber eller så i alla fall.

Puss & Kram 

Julstämning?

Jodå, förkylningen slog till med full kraft igår! :( Det var pastaklubben igår och vi var hos Louise. Jag fick med mig ett nässpray med mig hem så inatt har jag fått sova! :) Naturligtvis var jag uppe och kissade men det var inte pga av stopp i näsan i alla fall som jag vaknade. :)

Ikväll är det "julfest" hos Helén. Det är knytkalas och jag ska ha med mig brunkål och sill. Jag har infört ett system där jag aldrig behöver ta med mig saker som ska tillagas INNAN - typ Janssons frestelse, köttbullar, silltårta etc. Det är likadant på midsommar! Det tycker jag att de kan göra som tycker att det är kul att laga mat och som är duktiga på det! ;)

Det här vädret gör ju inte mycket för julstämningen precis. Det blååååååser här i stan! I och för sig så blåser det alltid mer eller mindre i Malmö eftersom det är en hamnstad men just nu är det helt galet!! Och igår spöregnade det...med risk för idiotförklaringar så hade jag hellre sett att det vräkte ner snö! Det vita lyser upp och sen är det faktiskt bara 2 v kvar till julafton - det ska vara snö till julen!!!!!

Nä, dags att ta tag i mitt liv! Ha en härlig fredag!!

Puss & Kram

Förkyld?

Typiskt!! Efter att ha nyst i ungefär 5-6 v så har jag nu faktiskt åkt på en förkylning. :( Denna natten har varit superjobbig med en helt gaaaalen täppt näsa. Och nu kliar det i ögonen också så det har nof utvecklats till en helt vanlig förkylning... Ja, ja, det är ju den årstiden så det är inte så konstigt egentligen.

Puss & Kram

Krämpor ;)

Jag har ju lite krämpor nu för tiden som jag INTE är van vid!! ;) Illamåendet har ju blivit mycket, mycket bättre, som tur är!! Sen nyser jag väldigt mycket. Det gör jag annars bara när jag är förkyld...men det är jag inte. Men stopp i näsan har jag! Speciellt på kvällarna...drygt som attans är det. Jag vet inte när jag sov en hel natt senast. Jag brukar inte ha problem med att sova hela nätterna igenom men nu går jag upp för att kissa minst en gång per natt och sen ligger jag vaken eftersom jag är täppt i näsan... Brösten ömmar lite då och då. Huden kliar på magen, inte jättemycket men ändå betydligt mer än vad jag är van vid. ;) Just idag är jag SUPERBLÖDIG!!!! Jag har gråtit i bilen idag mer än en gång. Jag satt och tänkte på Lucia, Filippa ska gå Lucia på tisdagkvällen och Hannes på onsdag morgon och då kom jag att tänka på när det är dags för Pölsan att gå Lucia... Jag köpte min första graviditetstidning idag som jag läste under lunchen. Jag bölade när jag läste artiklarna och det var absolut inga snyfthistorier!!! Maj Gadd!! Fast det stod i tidningen att man skulle vara glad åt sina hormoner...av olika anledningar som jag inte kommer ihåg nu. Främst antagligen för att utan vissa av hormonerna så hade jag inte varit gravid överhuvudtaget!! Jag har inte känt av någon direkt trötthet innan men det börjar jag känna av nu...fast det är kanske mest för att jag inte får sova ordentligt på nätterna...;)

Men vad är lite krämpor?! Jag är ju gravid!!!!!!!!!!!!! :) Jag är alltså i v 15 nu! Det är ju jääääättelång tid kvar men ändå; v 15!!! :)

Nä, nu ska jag nog gå och lägga mig. Klockan är ju ändå halv 9 på kvällen! ;)

Puss & Kram

Julklappsmys

Det blev sent igår så därför blev det inget inlägg. Jag stack raka vägen till Stina igår efter jobbet. Det var jag, Sandra och Malin som var där. Stinas söta, lilla dotter Lisa var med en liten stund också innan pappa Jens kom hem. Gladare unge får man leta efter! :) Vi åt och drack - de andra vin och jag granatäppledryck - och sen lekte vi julklappsleken. Vi blev verkligen som barn - jag älskar den leken. Om man inte är för många!! Då blir det mest rörigt...

          Julklapparna         Jag och Lisa       Jag och Malin                              Jag, Malin, Sandra och Stina       Tittut!

Ja, det var en trevlig kväll - som vanligt! Men jag var inte hemma förrän lite i 12...tror jag, så jag gick raka vägen i säng.

Puss & Kram

Kräkfunderingar

Jag kan alltså sitta och känna att jag kommer att kräka inom den närmsta framtiden. Grejen är att jag inte längre behöver känna mig illamående. Det tycker jag är lite konstigt. Jag kommer inte riktigt ihåg hur länge det har varit så...i början mådde jag ju illa mest hela tiden så då kräkte jag när jag mådde illa...men nu...jag kan ju fortfarande må illa alltså men som tur är så har det avtagit REJÄLT!!! :) Jag kände mig i och för sig illamående innan ikväll men det gick över efter att jag tryckte i mig en ask baby plommontomater. Sen mådde jag bra MEN jag kunde ändå känna att jag skulle kräka innan kvällen var över. Jag kan ju då även passa på att berätta att jag har kräkt! Nu mår jag som en prinsessa - speciellt efter att ätit en vörtmacka med julskinka och rödbetssallad! Slurp! :) Så nu känner jag inte längre för att gå och lägga mig...;) Även om jag inte mådde illa alltså!! ;)

Nä, nu är det slut på kräkfunderingarna för denna gången!

Puss & Kram

VemVet? ;)

Imorse så träffade jag på lite branschkollegor hos en av mina kunder. Jag fick då frågan från en av kvinnorna om jag hade blivit sambo än. Nej, det har jag ju inte. Nehej, du har väl inte ens träffat en karl än? Nej, inte det heller, jag har det för bra som singel. Du är precis som min son, Anna! (Allt detta sades med en glimt i ögat!) Så då var jag tvungen att berätta att jag är gravid och ska bli mamma!! Hon slängde sig om halsen på mig! Sen berättade hon det för en av de andra kvinnorna där och då hör jag helt plötsligt en annan röst som säger; ska du bli mamma, Anna?! Så nu är det ju ganska officiellt får man nog säga..;) Det känns dock fortfarande som jag jinxar det när jag berättar om det. :(

Allt detta berättade jag för Lisa när vi pratade i telefon lite senare. Jag berättade också att det idag har känts en massa (en massa är kanske att ta i förresten...) hugg i livmodern. Men det är bara som livmodern växer, det har VemVet berättat för mig, så det är bara bra. Då skrattade Lisa; vilken tur att du har VemVet som kan berätta sånt för dig! Och jag kan bara hålla med!!! :) Jag vet så mycket om min graviditet som jag inte hade haft en aning om om det inte hade varit för VemVet. Jag är också himla glad att VemVet är längre gången än vad jag är för hade hon frågat mig de frågor som jag ställer till henne så hade jag bara svarat; så var det för mig också, men det är inget att oroa sig för...;) När det än är så kan jag alltid höra av mig till VemVet och få ordentliga och lugnande svar - hur orolig jag än är!!

Såja, så var det slut på det offentliga kärleksbrevet! ;) Jag har tvättid så jag måste tyvärr bege mig ner till källaren och tvättstugan. Jag ska även försöka få till en liten städning idag...boooooring! :(

Puss & Kram 

Andra advent

Så var det dags för andra advent. Det är inte klokt egentligen hur fort tiden går även om denna veckan har varit den längsta i mannaminne! :S Idag har jag varit på julmässa med mamma, Emma, Lisa, Filippa och Hannes. Även en av mina mostrar och hennes barnbarn var med. Det är lite svårt att få julstämning med det här vädret bara. Inomhus är det inga problem men så fort man kommer utanför dörren så försvinner den medebums! :( Detta året lär vi inte få en vit jul här nere i alla fall...

Igår skulle jag ju berätta för tjocka släkten om min graviditet. Precis som när jag skulle berätta för kompisarna så våndades jag. Men det löste mamma snabbt med att ställa sig upp när det var dags för första skålen och berätta att hon hade en glad nyhet; vi ska bli mormor och morfar igen och Anna ska bli mamma! Jag blev helt överrumplad, jag hade ingen aning om att hon hade tänkt göra så! Men jäkligt glad samtidigt att jag slapp ställa mig upp och berätta det. Tja, precis som alla andra andra så blev gästerna förvånade men glada! :) Det var dock ingen som ställde mer frågor då. Men först frågade min kusin vem som var pappa när vi hamnade för oss själva. Sen kom min faster och frågade; jaha, får man veta mer?! En av mammas bästa väninnor kramade om mig och sa att hon blev lika glad som om det hade varit hon själv som skulle bli mormor igen! :) Farmor kom upp sen när jag var på ovanvåningen och frågade lite frågor. Och sen kom farfar och sa att "det var ju en rolig nyhet, Anna!" - men han ställde inga frågor! ;) Farmor undrade lite varför vi hade hållt det hemligt så länge... Ja, ja, nu är det väl så officiellt som det kan bli... Jag skrev förresten till min andra moster förresten, som bor i Thailand under de kalla och tråkiga månaderna med sin man, och berättade det för henne också. Jag fick ett jättefint svar tillbaka!

Imorse kräkte jag förresten! Men jag hann klara av fyra helt kräkfria dagar!!! Jag blir glad för de mest märkliga saker nu för tiden...;)

Nä, nu ska jag ner och fika med familjen. Emma är här med Filippa och Hannes och farmor och farfar kom precis också så det är fullt hus.

Puss & Kram

Oro! :(

Inatt vaknade jag som vanligt av att jag var täppt i näsan. :( När jag ändå var vaken så passade jag på att gå på toaletten och kissa. Men innan jag gick ner till toaletten så låg jag och kände på magen - den var inte spänd över huvud taget!! Den kändes inte alls så hård som den brukar göra, mellan naveln och blygdbenet. Efter toalettbesöket så kände jag ändå att jag var lite spänd igen. Av någon märklig anledning så kändes det mer när jag stod upp. Nu har jag gått hela förmiddagen och känt på min mage och den känns bara mjuk!! Jag är superorolig!!! Varför känns den mjuk NU?!?! Jag är för fasiken i v 14 och jag kan inte erinra mig att jag har märkt av det här sen jag tog mitt graviditetstest!!! :( Jag försöker tänka på alla graviditetssymptom jag har - tänk om jag är skengravid!!?!! Ååååh, jag haaaataaar detta!!! Så nu vill jag inte alls berätta för släkten ikväll om min sk graviditet...:( Tänk om Pölsan har försvunnit utan att jag har märkt det?! :( Nä, nu vill jag bara gråta...jag får göra något så jag får annat att tänka på...det är ju lätt...:S

Puss & Kram

Fredag! :)

Så var det äntligen fredag! :) Denna veckan har gått så jäkla långsamt...jag vet inte om det ha att göra med att jag mådde så dåligt i början av veckan. Nu mår jag i alla fall bra igen. :)

Idag körde jag inom mamma och pappa på väg till Ystad och hämtade upp Lisa. Sen fick hon vara med mig under några kundbesök. Vi hämtade Hannes och Filippa på dagis - det är mys på hög nivå!! De blir så himla glada när man kommer och hämtar dem! :) Nu är vi hemma i Hylteberga och har ätit. Lisa gjorde en variant på pasta Carbonara som blev supergott!! Filippa åt TRE portioner!!!

Jag börjar känna av kvällsillamåendet och nästäppan...går jag och lägger mig inom den närmsta timmen så kommer Lisa bli helt galen!! ;) Jag är i och för sig inte trött utan det är mest att det är skönt att gå och lägga sig och sova bort illamåendet...men jag får nog komma på något annat knep ikväll...

Puss & Kram

Torsdagsdate :)

Ikväll är det återigen dags att bege mig bort till en av mina tjejkompisar som bor 1 min promenad bort på middag! :) Hon lagar alltid god mat och sen är det trevligt att få sällskap till middagen också för den delen! 

Jag slog på TVn när jag kom hem; de visar Ernsts Jul på TV4. Vilken mysfarbror han är! Han hade gärna fått komma hem till mig och göra om. Han hade faktiskt fått helt fria händer!

Imorgon ska jag hämta mina systerbarn på dagis!! Myyyyyyyys!!! På lördag ska vi fira pappa så jag tänkte bege mig hem redan imorgon...undrar vem av oss systrar som ska köpa hans present förresten...?

Puss & Kram

RSS 2.0