PMS

Förresten så satt jag och Louise och diskuterade p-piller...eftersom jag har knaprat p-piller i 16 år så kommer inte jag ihåg hur det var innan jag började med dem. Men jag har haft helt galna PMS! :( Jag är blödig normalt sett men vid mens kunde jag bli helt sjukt blödig. Ofta kom också de mest fruktansvärda känslor; jag var inte värd ett ruttet lingon! Jag hade ingen pojkvän och inga barn, jag egentligen inga riktigt nära vänner, min familj bodde jääääättelång borta, jag var totalt värdelös på mitt jobb osv osv. Jättejobbigt, kan jag berätta! De senaste 2 åren har jag ätit Femal Balans som är ett naturläkemedel som verkligen hjälpte. Istället för att få de där fruktansvärda PMSen minst varannan månad så kom de kanske var fjärde månad istället. Inte heller roligt men betydligt bättre. MEN sen jag slutade med mina p-piller har jag inte märkt av dessa PMS!!! :) Något litet kanske...men inget som jag kommer ihåg faktiskt! Så då måste man ju se sambandet! Så jag lär inte gå tillbaka till p-piller. Jag vet inte om andra preventivmedel (förutom kondomer då förstås) ger liknande biverkningar...det har kanske med hormonerna att göra...ja, ja, det går väl att ta reda på!

Puss & Kram

Min lilla mamms...

Det blev lite hårdare igår än vad jag hade tänkt mig...kan det vara så att mamma, som ju var lite orolig för just det, känner mig bättre än vad jag gör själv?! Jag spårade alltså inte ur - men jag drack mer än vad jag hade tänkt göra... Inte för att jag ljög för min mamma för det var verkligen min mening att ta det lite lugnare än vanligt men jag kan inte ljuga för henne! Det har jag aldrig kunnat! Jag är ganska dålig på att ljuga över lag - det är bara jobbigt att hålla reda på vad man har sagt inte sagt - men för mamma är det mer eller mindre omöjligt! Vita lögner kan jag köra för alla, även för mamma. ;) Ibland försöker jag att dra en vals men det kommer alltid fram förr eller senare att mamma har vetat hela tiden att jag har ljugit. Eller inte ljugit alltid men undanhållit sanningen för henne...hon känner mig (allt)för väl! Aaaaaw, min lilla mamms...<3

Jag har inget planerat idag...ev går jag över gatan och hyr en film...vi får se vad som händer.

Puss & Kram

"Partypinglan"

Aaaaaaw, min underbara mamma är lite orolig inför lördagens festligheter. Att jag ska dricka för mycket trots att jag går igenom det jag går igenom...så att säga. Så jag fick lugna ner henne innan idag. Jag kommer att dricka lite vin på lördag men inga mängder - jag tänker inte få till någon sån där galen fylla som jag fick innan jag började min resa till att bli mamma på egen hand! Det känns väldigt, väldigt onödigt när jag nu har inseminerats 2 gånger utan att bli gravid. Jag fick ju reda på när jag och Louise var på journalsamtalet att rökningen skulle jag sluta med helt och hållet och alkoholen skulle jag dra ner på. Det har jag verkligen gjort också! Och eftersom jag inte tänker dricka så mycket så lär jag inte röka heller! :)

Ikväll är det dags för quizz på Fagans - där tänker jag bara dricka alkoholfritt! Jag har även hunnit med att träna en liten runda så jag känner mig ganska nöjd. Innan idag fick jag för mig att försöka ta på mig mina "snygge-jeans" och hör och häpna: jag kunde knäppa dem utan att det såg alltför jäkligt ut!!! Jag fattar faktiskt ingenting! De senaste 2 veckorna har jag inte tränat ett dugg och tryckt i mig en hel del onyttigheter! Men Josefine trodde att det hade med att jag inte har druckit alkohol...och allt vad som medföljer i dess spår...och det är kanske inte helt fel...glad blev jag i alla fall! ;)

Puss & Kram

Melodifestivalen - igen!

Igår ringde Helén och bjöd återigen med mig till en av delfinalerna i Melodifestivalen! :) Denna gången är det i Malmö och det är nu på lördag...om någon har missat det!? ;) Jag är en riktig schlagerdiva - det är helt underbart! Sen är inte låtarna detta året något att hurra över men det skiter jag i - det är själva karusellen runt det hela som jag gillar. Speciellt om man får se det live!!! :)

Det har snöat inatt - heeela natten så det var helt vitt när jag vaknade imorse! Jag är så trött på detta - det är snart mars, det räcker med snö nu. Fast förra året snöade det i april...

Jag pratade med Åsa innan idag. Jag bestämde mig för att följa med på quizz imorgon på Fagans. Men jag kommer inte att dricka något alkoholhaltigt. Det är bara dumt att göra det för nästa gång så kan jag kanske inte och då känns det bättre att hålla på, utåt sett alltså, att jag "bara" dricker en gång i veckan fortfarande. Sen att jag inte direkt har gått ner i vikt den senaste tiden eftersom jag har levt på en massa onyttiga saker behöver vi ju inte låtsas om...de kilona kan jag klä bort, som tur är! ;)

Ikväll  blir det träning igen med Josefine. Igår körde vi styrka men idag blir det nog bara kondition...tror jag. Jag har även tvättid ikväll men jag har inte så mycket tvätt så jag hinner med lite träning också!

Puss & Kram

Underbara människor!!

Jag vill bara berätta för alla underbara och fantastiska människor som jag har i min närhet att idag mår jag betydligt bättre! Gårdagen var verkligen fruktansvärd men idag har det varit mycket bättre. Det är supertråkigt att ägget inte fastnade och just nu är det det ENDA jag önskar mig i hela världen; att ägget hade satt sig! MEN man kan ju inte alltid få som man vill. Men tack åter igen för de fina kommentarerna, de uppmuntrande smsen och de fantastiska samtalen!! :) Vilka underbara människor jag omger mig med!!!

Puss & Kram

Usch, vilken dag. :(

Denna dagen har varit jäkligt jobbig! Jag åkte och träffade Helén imorse för en fika och började gråta nästan med en gång! När jag sen lämnade Malmö så hann jag knappt till Lund förrän tårarna kom igen. Jag ringde Helén som satt på andra sidan luren och försökte trösta mig så gott hon kunde. Det är ju inte så lätt, jag menar; inget kan ju sägas just nu för att få mig och må bättre! :( Men det är himla skönt att "bara" kunna ringa någon som finns där för att lyssna och säga några tröstande ord ändå. Sen har det kommit lite tårar då och då under dagen men inget avancerat. Hur kan man bli så ledsen över något som man aldrig har haft?! Det är ju helt sjukt...:(

Ja, ja, nu är det dags för mens och sen blir jag ägglossningskärringen igen! ;) Naturligtvis så blir det en ny insemination, jag hoppas ingen undrar över det?! ;) Tredje gången gillt!!!

Fast jag känner mig helt tom och urlakad så känner jag ett enormt stort behov att sticka iväg till löpbandet och springa där. Så det ska jag göra. Jag tänker springa tills jag inte kan gå längre...typ...;)

Stort tack för alla fina sms och telefonsamtal idag! Det värmer i allt elände...usch, nu kommer tårarna igen! Iväg till löpbandet!

Puss & Kram


Negativt resultat! :(

Tur i oturen så märkte jag ju av att mensen var på väg igår...men även om jag var förberedd på det så blev jäg ändå ledsen när jag såg det negativa resultatet på stickan. Jag la mig i badet och kände inte av det så mycket först...men seeeeen kom det! :( Som jag har gråtit och så himla ledsen jag är! Jag tänkter lite att jag väntar med att sminka mig tills jag är klar...men då får jag nog lämna hemmet osminkad och det lär ju inte hända! ;) Det kan ju aldrig vara bra att gråta så här mycket direkt på morgonen - hur blir resten av dagen då?! Och hur svullen blir jag?! ;) Men då kan ju träna ikväll...i alla fall...om jag känner för det...

Ha en bra måndag - jag ska göra så gott jag kan för att få min till att funka!

Puss & Kram

:(

Jag tror att min mens är på gång...:( Jag ska inte ta ut något i förskott nu, jag får ju ett svar imorgon men just nu känns det inte så positivt...:(

Puss & Kram

Dålig ursäkt...

I´m back home!! Det har varit supertrevligt att följa med Helén upp till Linköping och titta på Melodifestivalen och träffa hennes trevliga kollegor med repektive! I bilen upp sa jag till Helén att eftersom jag inte känner dessa människor så har jag inga problem att "ljuga" för dem. Så vi satt och klurade på vad jag skulle säga för anledning till varför jag inte skulle dricka vin. Det är ju för jäkligt att någon har kommit på att man visst det kan dricka sprit fast man går på penicillin! ;) Och som jag har sagt innan så vill jag inte ljuga om någon åkomma eftersom man då garanterat träffar på någon som faktiskt har fått en diagnos ställd hos en läkare. Helén kom på att jag kunde säga att jag trodde att jag hade magkatarr och att jag liksom självmedicierade mig. Typ att jag inte hade varit hos läkare men att jag trodde att jag hade magkatarr och jag nu provade på olika sätt för att se om det kunde gå tillbaka av sig själv. Kanon, tyckte jag!

Till lunchen drack de andra öl och vin men jag beställde in en coca. Då var det inte människa som sa något medan jag däremot kände att jag var tvungen att förklara mig. Så jag förklarade för en av Heléns manliga kollegor som verkade tycka att det var en bra ursäkt till att inte dricka. Efter lunchen begav vi oss tillbaka till hotellet där vi fixade till oss och sen träffades igen i baren. Där beställde jag in bubbelvatten. Då var det faktiskt någon som undrade varför jag drack vatten så jag drog hela historien. Vad händer då?! Jo, en av kvinnorna säger att hon har jättemycket magkatarr och det är inga problem att dricka vin! Däremot att dricka bubbelvatten är INTE bra!! Sen kom det en annan kvinna som då också hade magkatarr och höll med den första kvinnan!  Den första kvinnan hade även tabletter som jag kunde få av henne!! Men helt ärligt! Varken jag eller Helén visste vad vi skulle säga - vi satt mest med öppna munnar och tittade på varandra! Men jag fick avstyrt tabletterna med att säga att jag ju inte visste säkert om det var magkatarr och sen sa Helén att "men nu ska Anna köra hem imorgon, det har vi redan bestämt!" Vilken pärs det var! Helén viskade snabbt till mig att vi nog fick beställa in ett glas vin till mig när vi kom fram till Arenan som hon fick dricka! ;) 

När vi kom fram till Cloetta Arena och kom in i VIP-lounchen så bjöd de på fördrink. Där fanns dock ett alkoholfritt alternativ som serverades  i likadana glas som det alkoholhaltiga och såg likadant ut! Jag och Helén tittade på varandra med stora ögon och sen sa Helén: "ta ett glas, Anna, SNABBT!!" Så det gjorde jag. Sen gick jag till baren och fick mig ett glas cider - ej starkcider då...;) Så då trodde alla vid bordet att jag nu hade gått över till vin, precis som de... Sen behöver ju inte jag alkohol i kroppen för att hålla låda...;) 

Efter hela Melodifestivalen så begav vi oss tillbaka till hotellet - det var sjuuuuukt kallt i Linköping men som tur var så låg hotellet och Arnenan nära varandra! Väl där så hade Heléns chef redan beställt coca till mig så det behövde jag inte fundera på. När vi sedan, några stycken, stack till Harrys drack jag ingenting alls! Så det blev ganska bra ändå...;)

Imorgon är det dags!!! Jag är väldigt spänd, måste jag erkänna! Det spänner i livmodern och jag ser det fortfarande som något positivt. Det spänner inte hela tiden utan det kommer och går. Jag tänker som så att eftersom det är lite då och då så är det för att ägget gonar till sig liksom. Hade det varit konstant så hade det varit för att ägget är på väg ner och ut...det är ju inte bra...

Helén och jag satt i bilen förresten på väg upp och diskuterade vad denna donatorn kan heta. Åsa kom ju på att den förre hette Sören...;) Men vi kom inte på några bra namn till honom så vi gav upp och  kom istället fram till att Klara/Ville kan kallas Pölsan fram till hon/han kommer ut! Just då i bilen tyckte vi att det lät jättebra men så här i print ser det ju inte klokt ut!

Ja, ja, vad är en bal på slottet?! ;)

Jag är lite sliten efter att ha kört bil i 4 timmar så nu blir det ryggläge på soffan ett tag.

Puss & Kram

Melodifestivalen! :)

Imorgon blir jag hämtad av Helen kl 9.00, då ska vi bege oss till Linköping för att titta på Melodifestivalen! :) Det ska bli väldigt trevligt. Det innebär också att hela dagen imorgon kommer till att gå åt att umgås med människor som jag aldrig, förutom Helen då, har träffat innan. Det är bra, tycker jag, för då kommer tiden gå snabbt eftersom det blir många nya intryck. Sen är det ju själva festivalen på kvällen och då tänker man inte på något annat än det. Sen vet jag inte vad som händer efter det men söndagen blir det hemfärd sådå sitter vi i bilen igen och pratar...med detta vill jag ha sagt att det känns som om denna helgen kommer att gå snabbt! Så det kan bli måndag och dags att göra testet!!! :)

Fredagkvällen blir nog dock lååååång...

Puss & Kram

Jo, det gör det...:)

Minsann om det inte spänner lite nu...och då har jag ändå varit på toaletten och kissat! ;) Jag skiter just nu i om det är bara jag själv som framkallar "symptomen" - jag tänker njuuuuuta av att det spänner i min livmoder! :) Josefine frågade mig innan idag om dessa två veckor har gått lite snabbare än förra omgången (vi vet båda två att två veckor är två veckor oavsett vad som händer...:S) men så är inte alls fallet! :( Det går lika sakta denna gången som förra gången. Men denna gången känner jag betydligt mer känslor...och uppenbarligen mer symptom...;)

Puss & Kram

Det spänner...eller?

Igår när Vivi var hos mig på middag så kom vi att prata om hur det hade känts för henne när hon var i början av sina graviditeter. Hon hade bla känt att det hade spänt liksom över nedre delen av magen, där det känns när man har mensvärk. Idag kände jag likadant! Jag var överlycklig - som sagt så ser jag allt, allt som tecken på att jag är gravid! ;) Men den där spänningen släppte när jag hade varit på toaletten och kissat...så var det med det...:S

Idag när jag skulle besöka en butik som ligger i centrum av Karlshamn så passade jag på att ta mig en tur bland klädesbutikerna. Här är lite roliga och annorlunda butiker så det gör jag alltid när jag är här. Men det hade inget roligt tyckte jag. Det känns sådär att köpa kläder eftersom min plan att vara gravid i 9 månader gör att jag lär behöva lite andra kläder än vad jag brukar titta på...men jag hittade en svart klänning på rea i Esprit-butiken så den köpte jag...fast jag lär inte kunna använda den länge till! ;)

Jag har tryckt i mig 2 påsar av de nyheterna som jag fick av säljaren på Leaf så nu mår jag lite illa igen...:S

När jag idag pratade med en kollega så frågade han om jag inte skulle gå ner i vikt?! Med tanke på vad jag har ätit de senaste dagarna... Jag hade helt glömt bort att jag hade sagt att jag skulle gå ner i vikt - det var ju anledningen till att jag inte drack på förra konferensen!!! Ooooops...

Puss & Kram

Jag är säker!

I förmiddags var jag så säker på att ägget har fastnat så jag har aldrig någonsin varit så säker på något i hela mitt liv!!! Det var helt galet! Jag pratade med David och berättade det för honom och vi har redan kommit överrens om att jag ska ner till honom och hans familj nästa vecka för att fira! :) Laga god mat - David är jätteduktig på att laga mat - och dricka gott! För min del blir det ju då något alkoholfritt men jag gillar verkligen coca-cola så det ska nog ordna sig ändå. ;) 

Ikväll kommer Vivi på middag. Egentligen skulle Åsa också ha kommit men hon ligger hemma och känner sig slö och febrig. Så det blir "bara" jag och Vivi...jag tror nog att vi ska kunna snacka ihjäl varandra ändå! ;) 

Imorgon ska jag köra till Karlshamn och jobba. Jag stannar över natten. Normalt så brukar jag faktiskt träna när jag är där men jag är inte alls intresserad av det nu...jag känner mig superlöjlig men så är det. Jag kommer att börja träna igen men jag väntar ett tag till med det. 

Ha en trevlig lill-lördag! :)

Puss & Kram 

Som sagt.

Idag har jag varit helt enormt chokladsugen...:( I normala fall så innebär det att min mens är på gång...:( Jag köpte 4 st Marabou dubbelbitar och tryckte i mig...efter det blev jag, naturligtvis, illamående! :S Det känns även som mensen är på gång att komma precis när som helst...jag vet att jag ska tänka positivt men det är lite svårt när kroppen reagerar som den gör för tillfället. Men samtidigt så får jag en sån stark känsla att NU SÅ!!! Nu sitter ägget där det ska...det kan ju dock bero på att jag framkallar den känslan eftersom det är så jag vill att det ska vara. Ett tag så kände jag ju inte av att ägget rörde på sig men det har känts lite då och då idag...tycker jag. Idag har jag även haft ont i ländryggen - det började faktiskt redan igår. Jag brukar i och för sig inte ha ont i ryggen när jag ska ha mens, det händer men det är väldigt sällan. Men det kan ju vara en sådan gång denna gången... Åh, nu vill jag att det ska vara måndag så jag kan ta det jäkla testet och så visar det att jag är gravid! Voilá!! Hur svårt kan det vara?! ;) Precis som förra gången vill jag gå och lägga mig och sova och inte vakna igen förrän måndag morgon...men då missar jag Melodifestivalen så det var nog inte så bra ändå...;)

Imorgon kommer Åsa och Vivi på middag! Jag tänkte bjuda på en kycklinggryta som jag hittade på Tasteline. Den verkade god och LÄTT! Som ni märker så betonade jag det sistnämnda ordet! ;) Jag ska i alla fall iväg och handla till det nu. Jag har även hunnit städa redan så det är gjort - ibland är det bra att bjuda in vänner för då blir jag "tvingad" att städa. Det är alltså bara en vecka sen sist men det är helt sjukt vad jag kan stöka upp. Denna gången har jag verkligen dragit ut på det för jag har inte alls velat städa. Det vill jag aldrig men denna gången var trögare än vanligt. Men nu är det, som sagt, gjort så nu behöver jag inte städa på ytterligare en vecka! ;)

Puss & Kram

Härlig dröm

Inatt vaknade jag av att jag skrattade! :) Det är en helt underbar känsla att vakna av. Av någon anledning när jag gör det - det händer faktiskt lite då och då - så ligger jag och försöker att inte skratta...jag försöker liksom att hålla det inom mig, ungefär som man gör när man är någonstans och börjar skratta där det absolut inte passar sig att asgarva!! Jag vet inte varför för jag vet inte riktigt vem det är jag skulle störa... I denna drömmen spelade jag kort med mina systrar vid köksbordet hemma hos mamma och pappa. Visserligen brukar vi tre ha väldigt roligt tillsammans men att det var så roligt att spela kort, det kommer jag inte ihåg...jag får nog försöka få till ett kortspel nästa gång vi är hemma samtidigt. ;)

Igår fick jag förresten en väldigt stark känsla av att ägget har fastnat ordenligt!! Man kan nog lugnt säga att känslorna far upp och ner! Med tanke på att jag inte för speciellt länge sen (igår morse?!) kände precis tvärtom så kan man nog lugnt säga att mina stackars nerver hänger utanför nu...det är en vecka kvar innan jag kan ta mitt graviditetstest...det har varit en lååååång vecka och denna veckan lär inte gå snabbare...:S

Nä, nu ska jag bege mig hemifrån!

Puss & Kram

Den nya frisören!

Maj Gadd!! Den nya frisören är super!! Jag är jättenöjd med Maria som har varit min frisör innan men att "stajla" håret är inte riktigt hennes grej. Hon klipper jättebra och frisyren håller hur länge som helst! Men denna tjejen, Emma heter hon, började prata olika stylingtips med en gång. Jag försöker nämligen låta håret växa ut lite - inget avancerat alltså men lite, lite längre. Under tiden så är det inte så lätt att göra något roligt åt håret - det blir snabbt "hängigt" liksom. Men det var inte problem i hennes ögon sånt gillar jag. Jag fick en massa tips...sen vet jag inte om jag kommer att använde dem men det är en annan femma. Jag blev i alla fall jättenöjd med min nya frisör! Det sa jag till henne också. Och jag fick positiv feedback från henne! Så härligt så här en måndagkväll! :)

Puss & Kram

Alla Hjärtans Dag

Idag har jag faktiskt känt lite, lite mensvärk...nu kommer, tyvärr, de negativa tankarna...inte för att jag har mensvärk för det är visst ganska vanligt. Ägget ska ju vandra neråt så det är ju det man känner. Har det inte fastnat redan så kan det fortfarande göra det. Men det är, som sagt, inte därför...nu har jag bara en dålig känsla...fast hur var det nu?! Jag och min magkänsla brukar inte vara överens så jag kör på det nu också!! ;)

Om en timme ska jag vara hos frissan - det ska bli så skönt. Jag är ju blond egentligen så nu syns utväxten och det är icke snyggt! :( Min vanliga frisör är mammaledig, hon gick förra veckan. så jag ska bli friserad av en tjej som är ny på salongen. Jag är inte direkt nervös, jag är inte så kinkig! ;)

Helen ringde idag - på lördag åker jag med henne till Linköping och tittar på Melodifestivalen!! :) Jag älskar det mesta som har med Schlager att göra så jag blev jätteglad! Det positiva med att jag är gravid (POSITIVA TANKAR!!!) är att vi kan bege oss hemåt relativt tidigt på söndag. Vi behöver inte spendera en massa dötid på ett hotellrum bara för att vi har druckit för mycket alkohol kvällen innan! Helen lär ju ha druckit för mycket...;)

Det är ju Alla Hjärtans Dag idag - inget som jag firar eftersom jag inte har någon att fira det med...den dagen är ju bara rolig om man har en partner. Men jag ska ju till frissan så jag är glad och nöjd ändå! :) Tyvärr behöver jag städa min lägenhet så det blir kanske ingen rolig Alla Hjärtans Dag ändå...det är ju ändå måndag! ;)

Puss & Kram

Ingenting...

Förra gången så hade jag liksom som en mensvärk hela tiden men nu känner jag ingenting...jag vet inte om det är positivt eller negativt...eller, det är klart att det är positivt!! ;) Ägget fastnar ju nu i dagarna så det har nog redan satt sig! Jippi!!!!! :) Jag sa igår till Lisa; "tänk att på julafton har vi en bebis! Eller, JAG har en bebis!!" När Emma fick Filippa var jag väldigt noga med att säga att VI hade en bebis - Emma är måhända mamma men mostrar, mormor och morfar är också eeeeextreeeemt viktiga!! ;) Jag hoppas ju att min familj känner likadant!

Jag har drillat Filippa hårt sen hon var liten att säga Moster Anna - att vara moster är, än så länge, det viktigaste i mitt liv! Hon säger enbart Moster Anna och Moster Lisa nu. Hannes är så liten så han har bara sagt Anna. Men det har jag ju varit glad över ändå - att han säger mitt namn liksom. Men igår hände det; "Var är moster Anna?" hörde jag honom fråga Emma. Vilken lycka!!! Sen sa han moster Anna resten av kvällen! :) Ev blir det fika idag och då har jag träffat dessa underbara och fantastiska barn tre dagar i rad!! Uuuuunderbart! :) Men Hannes har vattenkoppor och enl mamma så var han riktigt dålig igårkväll så vi får se hur det blir med fikan...

Igår var jag hos Jenny och hennes familj och åt middag, tittade på Melodifestivalen och mös! Det var längesen jag träffade dem. Det hinner gå lång tid mellan gångerna vi ses men som tur är så märks inte det av. Vi har i och för sig mycket att uppdatera varandra med men annars märks det inte. Jenny var en av de som fick reda på mitt beslut allra först, innan min familj till och med. Först berättade jag det för David och sen blev det Jenny. De var så positiva båda två så jag kände att jag hade tagit helt rätt beslut! :) Vilka underbara människor jag omger mig med; både när det gäller familj och vänner! <3

Ha en härlig söndag!

Puss & Kram 

Hormoner?

Jag har fått en massa plidor i ansiktet...främst på mina kinder...det är inget jag inte kan trolla bort med lite smink men det är ändå inte så trevligt. När jag berättade det för mamma och Lisa så sa mamma; "hormoner..." "Åh", sa jag då, "är det för att jag är på väg att bli gravid?!" "Ja", sa mamma, "det kan det vara." :) :) :) ALLT, ALLT är tecken för tillfället som gör att jag känner att denna gången händer det! :) Det är nu till helgen som det är dags för ägget att "ta plats"...håll tummarna, please! :) Helt plötsligt så gör det inget att jag har ansiktet fullt med plidor...;) Mamma frågade innan om det känns annorlunda denna gången...jag känner mig lugnare, eller vad man ska säga. Förra gången var ju allt verkligen så nytt. Jag känner mig lugnare, säkrare och mer positiv...jag kan inte riktigt förklara det på något annat sätt. Sen kändes det också annorlunda när jag blev inseminerad, som jag har berättat redan.  

Idag känner jag inte alls av det jag kände igårkväll...att jag mådde dåligt, menar jag. Det är ju skönt, naturligtvis! Nu är det helg och även om jag inte ska göra något speciellt så känns det ändå bättre att inte vara dålig. 

Ha en fortsatt trevlig fredag!

Puss & Kram 

Bläää...

Jag mår inte riktigt bra...:( När jag kom hem så la jag mig på soffan och somnade. Efter en halvtimme vaknade jag igen (jag har typ en inbordes klocka som gör att jag "bara" sover en halvtimme när det inte är dags att gå och lägga sig för natten...) och kände mig lite konstig. Jag frös liksom...så jag tog ett varmt bad men det känns inte direkt bättre. :( Det är ju aldrig kul att vara sjuk men just nu känns det inte alls bra, kan jag tala om! Men jag hoppas att detta går över bara jag blir kvar hemma ikväll och slappar på soffan. Sen när jag vaknar imorgon så är allt bra igen! Positivt tänkande!! :)

Detta gör ju dock att jag missar quizzen på Fagans ikväll. Men så får det vara!

Puss & Kram

Inspiration

Igår var jag på föreläsning med David Lega. Han är född handikappad med små armar som han inte direkt kan använda och ben som han inte kan gå på...i alla fall så föreläser han. "Strunta i att vara bäst, våga bli bättre." Han är så enormt positiv och kan verkligen förmedla det han vill få fram på ett mycket bra sätt. Det som fastnade rejält på mig var att barns självkänsla spelas i vuxnas ögon; blir barn bemötta med vuxna som blir glada av att se dem så ökar det på deras självkänsla. Så himla sant! Tänk själv att träffa vuxna som aldrig blir glad av att ses...det har jag nog i och för sig aldrig så här på rakt arm blivit utsatt för men det är det nog många barn som blir...tyvärr. :( Självförtroende byggs upp av, enl Lega då, "Kärlek, krav, stöd och beröm"... Jag kan varmt rekommendera hans föreläsning! En kille som föds så och ändå tar en jäkla massa guld i både EM, VM och OS i simning har ju en härlig inställning till livet! :) Men man ska alltid utgå från sig själv, ännu en viktig del i hans budskap.

När jag kom hem så såg jag en dokumentär på SVT Play; "Dox: Dear Zachary". Den är en kille som gör en dokumentär om en barndomsvän som har blivit mördad. Han gör den till vännens son...och det är sonens mamma som har mördat pappan...hänger ni med? I alla fall så händer det fruktansvärda saker längs med vägen under tiden han filmar...jag grät, grät och grät! Så himla sorglig men så fint gjord. Jag var helt röd om ögon och näsa när jag gick och la mig. Imorse när jag vaknade så var mina ögon helt svullna!! Jag såg inte klok ut! Det såg ut som om jag var sjuk! :( Jag vet att jag har en tendens att överdriva ;) men icke denna gången!!! Som tur är så finns det ju smink...;)

Nu ska jag iväg och jobba! Ikväll blir det quizz på Fagans!

Puss & Kram 

En härlig känsla!

Ibland kan jag få en sån där härlig känsla i mig - typ så som det känns när man är nyförälskad! Den kan komma precis när som helst, dygnet runt. Jag är inte förälskad i någon för tillfället...tja, det skulle vara i livet då...;) Men inte i någon karl, menar jag. ;) Då är det ju helt fantastiskt att den känslan kan infinna sig ändå. Jag fick den precis när jag bäddade sängen tex! Det är verkligen PRECIS NÄR SOM HELST!! :) Att känna sig så lycklig är uuuuunderbart! Men jag är så enormt nöjd med min tillvaro! Nu låter väl detta som en sak man bara säger; jag har inte hittat mannen i mitt liv och jag har inga barn och detta är ju "saker" som jag faktiskt vill ha så då borde jag väl inte vara så jäkla nöjd med mitt liv...men jag är det ändå! På vägen till barn och hitta mannen i mitt liv så lever jag nämligen precis så som jag vill leva! Lite mer träning kanske men det är ju petitesser...;) Jag har världens mest underbara familj, de absolut härligaste vännerna och det bästa jobbet! :) Jag är verkligen så himla NÖJD med min tillvaro!! :)

Ha en uuuuuunderbar lill-lördag! :)

Puss & Kram

Inseminationen...

Jag är helt slut i huvudet! Efter inseminationen så åkte jag raka vägen till en butik för att bygga om i två avdelningar och det tog en jäkla tid. Så de två timmar jag var borta har jag jobbat in...med råge! Kl är kvart över 7 på kvällen och jag kom hem för en kvart sen...ryggen värker, axlarna värker och jag kan knappt tänka klart...men skit i det! Så här var dagen innan dess;

StorkKliniken öppnar sin telefonväxel kl 8 så då ringde jag...jag hade mailat dem kvällen innan när jag insåg att jag faktiskt hade ägglossning! Vilken känsla!! Jag hade verkligen inte väntat mig ägglossning redan, jag trodde det skulle bli till helgen. Jag var ju tom lite lätt irriterad över att jag skulle börja med testen redan dag 12 fast jag inte hade ägglossning förrän dag 19 förra omgången! Som det kan gå...det verkar ju som om de ändå vet vad de sysslar med på StorkKliniken...;) Men i alla fall fick jag en tid till 11.15. De mailade donatorlistan till mig så jag fick välja donator innan jag begav mig hemifrån. Denna donatorn är blond med blåa ögon, 179 cm lång och väger 85 kg och jobbar som elektriker...hihihihihi - naturligtvis är han även ursnygg!;)

Jag fick först lite gjort på jobbet, som tur var, och sen körde jag iväg och växlade pengar. Det känns så jäkla onödigt att betala 250 spänn i kortavgift! Okej om det är helg och det kanske inte är öppet överallt men inte en vardag...de 250 kr kan jag har roligare för! Åsa kunde inte följa med denna gången men jag kände mig helt okej att åka över själv. Nu visste jag ju liksom vad som väntade...

Lite i 11 parkerade jag bilen och gick den lilla sträckan till kliniken. När jag kom fram så betalade jag med en gång och fick sätta mig ner och vänta. Precis som förra gången så kom de inte i tid och hämtade mig. Jag blev hämtad 11.25 istället...de verkar inte vara så noga med det där med tider...de skulle bara veta hur noga jag är med det!! ;) Det var en svensk kvinna denna gången. Vi satte oss ner och pratade lite. Inte alls så ingånde som förra gången men det är ju inte så konstig, nu vet jag ju hur det går till. :) Jag har tyvärr ingen aning om vad denna kvinnan heter så jag kan inte kalla henne vid namn. Hon berättade i alla fall att när ägglossningen börjar så har man 24-36 timmar på sig att bli "befruktad"!! Det är ju helt sjukt, det är ju ett under att man blir gravid över huvud taget med de oddsen! I alla fall så sa hon att eftersom stickan hade visat negativt kl 9 på morgonen och sen positivt kl 21 på kvällen så var det helt rätt tid nu att komma in! Sen fick jag lägga mig på britsen...liksom den danska kvinnan som gjorde det förra gången så var hon noga med att berätta vad hon gjorde hela tiden...fast det gör nog de svenska gynekologerna och barnmorskorna också när jag nu tänker efter...i alla fall så sa hon att där var mycket sekret och att det innebar att det nog var precis rätt tid att bli inseminerad!! Sen satt hon kvar liksom med någon slags..."grej" som gör att de kan se livmodern ganska länge. Det var för att maximera "simningen"...so to speak...;) När hon var klar så sa hon att hon ville att jag skulle ligga kvar minst 10 min, man har rummet i en halvtimme så ville jag ligga kvar hela tiden så var det, naturligtvis, helt okej. Ville jag inte det så skulle jag ändå ligga kvar i 10 min...jag låg kvar i 20 min! :) När jag låg där, direkt efter att hon hade lämnat rummet, så kom det lite tårar! Är någon förvånad?! ;) Det kändes faktiskt annorlunda...sen om det är för att jag visste vad som skulle hända...det vet jag inte...

Det gick och känns bra

Jag lämnade StorkKliniken och Köpenhamn i alla fall med ett leende! :) Snälla, hjälp mig nu genom att hålla tummar och tår! ;)

Direkt efter så körde jag till Sjöbo för att fortsätta jobba...jag hade tvättid ikväll som jag missade men vad gör det när man vet anledningen?!!;) Så nu har jag två veckor här framför mig innan jag göra graviditetstestet! Jag hoppas att de här två veckorna inte är lika långa som de två veckorna var sist...if you know what I mean?! ;)

Jag har varken druckit alkohol eller rökt på över 1 vecka och det känns bra! Sist så hade jag ju partajat på fredagen och blev inseminerad på söndagen...nu har jag ju mindre "gift" i kroppen än sist så det känns bra. Det är ju naturligtvis positivt. Jag trodde att det skulle hinna bli 2 veckor...men så blev det inte. Innan förra helgen så har jag faktiskt också tagit det lugnt...

Nu blir det soffläge för denna svenskan! Jag orkar inte tänka mer...det blir INTE sent ikväll - det är ju en sak som är säker! TACK förresten för de uppmuntrande samtalen och smsen!! Ni är ju helt fantastiska!!! Det är härligt med ett sånt enormt stöd från nära och kära! TACK ännu en gång!!!!

Puss & Kram


Ny insemination!! :)

Kvart över 11 fick jag tid idag!!! Detta är ju helt galet!!! Jag fattar ingenting! Åsa verkar inte kunna följa med idag, tyvärr, men jag tycker inte att det känns lika "skrämmande" idag eftersom jag nu vet hur det går till så att säga...

Det har fått bli lite omändringar i jobbschemat...men det är ju det lilla! ;)

Jag återkommer senare ikväll!

Puss & Kram

Hur gick detta till?!

Jag har ägglossning!!!!! Förra gången hade jag ägglossning på dag 19, tror jag att det var, och denna gången är det på dag 13!!!!! Snacka om oregelbunden mens!!!!!! Jaha, undrar nu hur detta funkar...StorkKliniken har ju stängt för dagen...jag ringer direkt imorgon helt enkelt...ja, då blir det insemination imorgon då...detta är ju helt sjukt...jag hänger inte riktigt med, känner jag. Jag trodde att jag skulle få hålla på med testen hela veckan och att det skulle visa positivt i slutet av veckan...nu fick jag fjärilar i magen...jag måste ringa mamma!!

Puss & Kram

En lugn helg.

Ja, denna helgen har verkligen varit luuugn! När jag igår ringde hem för att fråga om vi skulle till farmor och farfar som idag så pratade jag först med lillasyster Lisa. När jag berättade för henne att jag inte hade något bestämt till kvällen så frågade hon med en gång; men varför kommer du inte hem?! När jag sen pratade med mamma så sa hon; men kom hem då! Aaaaaaw, min underbara familj! <3 Vi är väldigt nära varandra - hela familjen. Nu vet ju inte jag något annat för så har det varit hela mitt liv men jag vet i alla fall att jag vill ha samma sak med min egen blivande familj. Jag och Jenny satt hemma hos henne i tisdags och pratade om våra uppväxter. Det visade sig att hon inte heller någon enda gång fått varken bestraffning (det låter ju inte klokt men jag hoppas att det framgår vad jag menar ändå) eller utegångsförbud! Det trodde faktiskt jag att vi, mina systrar och jag, var ensamma om. När jag har frågat mamma om varför vi inte har fått det så har hon bara svarat att de (mamma och pappa) inte tror på sånt... Jag kommer ihåg min första, rejäla fylla! Dagen efter kom mamma upp på mitt rum, drog upp rullgardinen med en smäll och sa "Såja, då ska vi på söndagsmiddag till farmor och farfar!" Fy, fasiken, det var straff nog att sitta där på middag med världens bakfylla! Det var väl det de visste...

I alla fall så körde jag inte hem igår. Det blev ostbricka och Melodifestivalen. Idag mötte jag upp Louise kl 11 för brunch, vi satt i 2 timmar och pratade om allt möjligt. Louise har en tendens att verkligen ta fram lugnet i mig...jag kan inte riktigt förklara det...men oavsett hur lugna vänner jag omkring mig (inte för att det är så många! ;)) så är där ingen annan som "lyckas" med det på samma sätt som Louise. Sen får jag alltid en känsla av vara uppfylld av kärlek efter att ha umgåtts med henne...låter kanske konstigt men jag blir lycklig av att umgås med henne. Det är det fler människor i mitt liv som får mig att känna...det är en uuuunderbar känsla! Att vara lycklig för att umgås med sina nära och kära, menar jag. Det blev också uppenbart att det har gått alldeles för lång tid sen vi var på tu man hand senast. Det var vi bägge rörande överrens om, som tur var! ;)

Efter brunchen blev det ett besök hos farmor och farfar. Farmor fyller år imorgon och hon och farfar ska fira sina födelsedagar lite längre fram tillsammans men idag blev det söndagsmiddag ändå. Fast inte allihopa som brukar komma och fira henne. Jag undrar hur de kommer att reagera när jag berättar att jag är gravid... Efter middagen så gick jag och Lisa och satte oss i ett annat rum och spelade kort. Vi la "Dubbel-patiens" - ett kortspel som farmor har lärt oss. Vi har alltid spelat mycket kort hos farmor och farfar. Farfar kom in och tog fram ett annat spel till oss. Något spel om saker "du bör veta om Sverige"...vi visste inte så mycket...:S Ibland är det pinsamt så lite jag kan när det är dags att spela kunskapsspel och det får mig alltid att känna mig korkad! :( Så jag brukar undvika sådan spel...;)

Minsann, om det inte är dags för ett litet ägglossningstest! :S Imorgon måste jag maila StorkKliniken också och be om lista över donatorer! Vi får väl se vem det blir denna gången...Sören hade visst inte så starka grabbar som jag hade önskat! ;) (Det är ju inte mitt fel i alla fall...;))

Puss & Kram

Sööööööndag!

Fast jag sov till halv 12 igår så gick jag och la mig halv 11 på kvällen igår och då var jag jättetrött!! Det blev 1,5 h på Biblioteket igår. Jag cyklade dit och hem - vart man än cyklar i Malmö så har man motvind! Det är helt galet!! Sen fixde jag iordning lite mat och sen begav jag mig till Maxi och köpte lite ostar. Så jag hade ostbricka här hemma medan jag tittade på först Shrek, tredje filmen (jag hade mest den på i bakgrunden så jag kan inte riktigt återberätta den...) och sen blev det Melodifestivalen. Men det är inte riktigt vad det brukade vara...

Idag blir det brunch på stan med Louise och sen blir det till att bege sig till farmor och farfar en liten runda. Jag hoppas på att det blir middag hos mamma och pappa idag så jag slipper bry mig om det.

Hade det inte varit för att jag testar 2 ggr/dag om jag har ägglossning eller inte så hade jag trott att jag hade ägglossning nu. Det känns lite som mensvärk redan nu. Fast det är väl för att det "förbereds" liksom...;)

Nu ska jag lägga mig i ett bad!

Puss & Kram


Då kör vi igen!

Igår var jag på middag hos David och Lina och åt faaaaantastisk god mat!!! Jag var mätt när jag kom hem vid 1-tiden inatt!! När jag kom hem så la jag fram ägglossningstesten på handfatet eftersom det är tid att sätta igång med dem igen. Jag vaknade vid halv 9 och var galet kissignödig så jag gick upp. Jag kan berätta att det var en jäkla tur att jag hade lagt fram testen annars hade jag glömt bort det helt och hållet!! Testet funkade med en gång ;) men det var negativt...jag hade inte väntat mig något annat. Idag är dag 12 i min menscykel...så nu kör vi igen!

Efter testet gick jag och la mig igen och sov vidare till halv 12!!! Jag är absolut ingen sjusovare men så skönt det var!! Så nu sitter jag i soffan i morgonrock och skriver på min blogg! :) Jag har INGET bestämt idag - jag vet inte när det hände sist! Så jag tror att det blir ett bad och sen så...vet jag inte alls...en tur till biblioteket kanske?! JA, det blir det nog! Ikväll börjar Melodifestivalskarusellen så det tänkte jag i alla fall titta på. 

Ha en härlig lördag!!

Puss & Kram 

Mer träning...;)

Idag var jag på Friskis med Josefine - det blev styrketräning för oss idag. När vi skulle göra insidan av låren så höll jag på att trilla av maskinen!! (Vilket i och för sig är ganska omöjligt med tanke på hur maskinen ser ut men jag har en tendens att överdriva lite...;)) Det gjorde så fruktansvärt ont!! Snacka om träningsvärk! Fast det gjorde mest ont på ett sätt så jag kände att det var träningsvärk...men det blev ingen träning av insidan av låren för min del i alla fall. ;)

Jag har på Vänner i bakgrunden och just nu är det avsnittet där hela gänget har varit på någon slags konferens som Ross skulle prata på. Nu är de hemma och Ross har naturligtvis fyllt hela sin väska med schampoo från hotellet och de har gått i sönder i väskan! Herregud, vad jag skrattade!! Han har en enorm mimik - jag älskar hans kroppsspråk och ansiktsuttryck!! :)

Middagen igår var trevlig - Jenny bjuder alltid på god mat! Hon kände inte till detta innan ang mitt beslut om insemination men jag berättade det för henne igår. Hon tog det precis så bra och positivt som jag misstänkte att hon skulle göra. Vi har känt varandra i över 20 år så det kändes konstigt att hon inte visste det. Men nu kommer jag inte att berätta det för fler förrän jag är gravid och graviditeten är offentlig!

Imorgon är det dags för Pastaklubben och där är det bara Emma och Louise som känner till det. Vi är alltså bara 6 st som träffas...så med mig inräknad så är det hälften som vet det! ;)

Puss & Kram


Träningsvärk...;)

Jag har så ont i mina lår och min mage så det är helt sjukt!! Låren märker jag av rätt rejält när jag går i trappor (jag bor på fjärde våningen...) och magen märker jag lite då och då...eftersom det nästan alltid är värre på andra dagen så fasar jag lite mot morgondagen! ;)

Innan idag så pratade jag med bästaste Louise - vi har inte träffats på tu man hand på jääääättelääääänge så vi bestämde att vi ska ta en brunch på söndag. Eftersom jag har bestämt mig för att inte dricka denna helgen och Louise är gravid så blir det en ganska tidig brunch...typ vid 10-11 tiden ungefär. Jag får nog kolla upp vilka ställen som har öppet så tidigt en söndag...kom jag på nu...

Ikväll ska jag på middag hos en tjejkompis. Vi försöker träffas med jämna mellanrum men nu var det ett tag sen sist. Det ska i vilket fall som helst bli supertrevligt - hon är väldigt duktig på att laga mat! :)

Imorse vaknade jag med en tråkig känsla i hela mig; JAG VILL INTE!!! Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som jag inte vill men det gick över när jag väl kom ut i bilen...jag försökte att tänka positivt och "putta undan" känslorna under tiden jag höll på här hemma och gjorde mig i ordning. Eventuellt så är det en liten period nu på väg när jag brukar känna mig rejält nere men jag hoppas att de vitaminer jag äter, som jag har berättat om, hjälper till att hålla dem borta! Det är inte roligt att gå omkring och må dåligt och inbilla sig att man egentligen inte har några nära vänner, föräldrar och systrar bor överdrivet långt borta, jobbet reder man inte alls ut, Mannen med stort M lär ju AAAAALRDIG komma...tja, you get the picture! Det är precis så jag brukar känna vid PMS och jag fullkomligt haaaaatar det! :( Men, som sagt, jag hoppas verkligen att inte blir något detta året! :) Det gick ju snabbt över idag, som tur är.

Nä, nu ska jag bege mig.

Puss & Kram


RSS 2.0