Holy makarony!

Jag kissade för 45 min sen och då hade jag precis kissat innan men jag tänkte att det var bäst att pressa ut varenda liten droppe eftersom jag ska hålla mig i 4 timmar nu...jag är i ett sånt galet behov av att gå på toaletten nu så jag håller på att bli knäpp!!!!!! Det är ju antagligen mest psykologiskt men det hjälper inte riktigt att tänka så nu...jag får nog lyssna på lite musik eller spela lite spel på Facebook för att hålla tankarna på något annat! Helt ärligt...

Puss & Kram

ÄLT...

ÄLT står för ägglossningstest...det är alltså min egen förkortning och inget som används någon annanstans...vad jag vet! ;) Men jag skulle bara berätta att jag kom ihåg att kissa på en sticka nu på morgonen och jag har ställt mobilen på 13.40 med en påminnelse som säger "Kissa en sista gång nu!" ;) Sen väntar jag i 4 timmar...eller väntar och väntar men jag får inte kissa på 4 timmar i alla fall och sen kissar jag på ytterligare en sticka INNAN festen! Bra, va?! Jag är mycket nöjd med min idé. Det kan ju inte göra så mycket om jag kissar kl 18 istället för kl 21?! Jag lär ju inte ha ägglossning redan ändå...

Jag somnade sent och vaknade tidigt! Det blev väl ca 6 timmars sömn och det är alldeles för lite för mig när jag vet att det blir sent inatt! Men jag har inget speciellt bestämt under dagen idag så jag får vila lite på soffan, helt enkelt. Jag gillar verkligen att vila på soffan! ;)

Det blir nog inte fler inlägg idag så nu säger jag GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!! Nästa år blir jag mamma!!! :)

Puss & Kram

Annan synvinkel

Idag har jag fikat med Alli, en killkompis till mig som jag har känt några år nu. Vi träffas inte så ofta eftersom han bor i Stockholm men nu är han nere hos sina föräldrar över jul och nyår. Jag har fullt förtroende för honom så jag valde att berätta för honom också. (Även om jag innan tänkte att nu berättar jag inte det för fler...) Han kom med lite annorlunda funderingar. I och för sig har jag haft lite av de funderingarna själv också men det känns alltid bättre om det kommer från en man...liksom...;) I alla fall så pratade vi om det här med att hitta en man som kan känna att Klara/Ville är..."hans" så att säga...att han kan ta till sig Klara/Ville som sin egen när jag än träffar mannen i mitt liv. Det positiva med att skaffa barn (det finns ju flera fördelar med det naturligtvis!!) på egen hand är att där aldrig kommer att finnas en pappa med i bilden...jag vet inte hur jag ska skriva ner detta på ett bra sätt, det var mycket lättare att sitta och prata om det...jag gör ett försök ändå; när en kille träffar en tjej som redan har barn så kan han mycket väl älska dessa barn men kommer alltid att bli påmind om att barnen kommer från en annan man eftersom pappan (oftast) finns med i bilden. Men i min situation så finns det ju, än så länge, ingen pappa! Så då kan det bli ännu lättare att älska det barnet...detta är alltså Allis fundering men jag känner att jag är benägen att hålla med... Vi diskuterade även det här med att karlar - oavsett nationalitet - egentligen bara vill föra vidare sina gener och just där är det ju ett "problem" med insemination; jag behöver ingen karl för att skaffa barn! Deras spermier behövs ju förstås men inte en man i sig...är jag helt oklar nu eller?! :P Just den biten kan kanske en man känna är lite...tråkigt...hahahaha! Vilket ordval - tråkigt...ja, det är nog PRECIS så männen känner inför inseminationer till ensamstående kvinnor; himla tråkigt att inte jag kunde vara med där och ha lite sex och sen föra vidare mina gener! Hahahaha! Ja, ja, jag sa att det inte skulle bli lätt att skriva ner vår diskussion! :D

Jag sitter just nu och har igång TVn. TV6 visar Van Helsing...Hugh Jackman är med där och han är så galet sexig och manlig så det liknar inget annat men denna filmen är riktigt dålig och jag fattar inte hur han kan vara med i denna! Lite besviken är jag allt...

Mina naglar är målade inför morgondagen och ögonbrynen är färgade. De behöver dock plockas också men det blir inget med det idag! Jag tänkte ju att jag skulle vara lite nyttig denna veckan så jag kan ha en jäkligt tajt klänning på mig utan att behöva skämmas men det har gått sådär med den nyttiga veckan...:S Så jag får se imorgon vad det blir för klänning att fira in det nya året i.

Puss & Kram

Kroppen.

Jag har kommit till insikt om jag är ganska nöjd med min kropp! Phu, det var inte lätt att sätta det på pränt! ;) Alltså...jag vet ju att jag hade kunnat gå ner lite i vikt och att träning hade gjort mig mycket fastare i hullet - och det vill jag fortfarande - men överlag så känner jag mig ändå...nöjd...jag duger som jag är liksom. Men detta kommer vid 35 års ålder när det borde ha kommit vid 15 års ålder! Det är ju inte klokt egentligen. Men det är ändå en helt fantastisk känsla som har infunnit sig, måste jag säga. :)

Just nu sitter jag i soffan hemma i min lägenhet och slappar. Julen har varit helt uuuundebar och jag har fått tillbringa mycket tid med min familj och det är ALLTID härligt! Igår blev det utgång så jag känner mig lite...trött...;) Idag blir det inte många knop, jag har tvättid kl 16 men det funkar ju. Sen blir det nog ett besök till pizzerian som ligger här nere...så jag kan utöka hullet som jag är så nöjd med! Hahahahaha!!!

Det har visst kommit ut till fler att jag har bestämt mig för att inseminera mig...jag blev jättebesviken eftersom jag bara har berättat det för vänner som jag verkligen litar på och de som har berättat det för sina pojkvänner har jag haft full förståelse för men det verkar inte som det har kommit fram till alla dem att detta är MIN hemlighet att berätta när JAG vill och känner för det! :( Jag har inte detta som en hemlighet för att jag skäms för det!!! Detta är en hemlighet för att jag inte orkar med frågor hela tiden om hur det går, även om jag förstår att det finns en nyfikenhet runt detta. Men det gäller väl de flesta som försöker skaffa barn, sen hur det går till spelar mindre roll. Denna bloggen är ett sätt att berätta om det...på mitt sätt och när jag vill...för dem som vill läsa...:) Frågan är ju om jag har berättat det för för många? Det är alltid svårare med hemligheter ju fler som känner till dem...tja, det kan ju jag gå och fundera på! ;) Det är ändå för sent att dra tillbaka det så det är bara till att gilla läget.

Puss & Kram

Nu så!

Äntligen så är min mens här...igen! :) Så det innebär då att jag har en menscykel på 29 dagar. Enl tabellen i ägglossningstestet så ska jag börja testa igen på nyårsafton! Morgonen är ju inga problem men det är värre på kvällen...jag funderar nu på att göra testet innan jag går på fest men det är kanske för tidigt? Jag har ju lite problem med att hålla mig i 4 timmar så jag är lite osäker på om jag reder ut det på kvällen. Och inte nog med det - det är ju nyårsafton så jag kommer ju definitivt inte att vara hemma innan midnatt...så då får jag göra det på festen...men testet ska ju ligga plant under tiden den "arbetar" så att säga...oj, oj, oj, vad min hjärna går på högvarv nu...man kan ju lägga testet i ett skåp så länge...eller gömma den någon annanstans...tja, jag har ju 12 dagar på mig att fundera ut detta så det ordnar sig! ;)

Puss & Kram

Dröm

Jag har glömt att berätta om drömmen som jag hade i veckan. Vissa drömmar är väldigt flummiga och när man ska återberätta dem så är det helt omöjligt, vissa drömmar är lite luddiga och ju mer tiden går ju mindre kommer man ihåg dem, vissa drömmar kommer som ett blixtnedslag några dagar senare "herregud, det drömde jag ju för några nätter sen...", vissa drömmar är så verkliga så man vet inte riktigt om man har drömt eller om det har hänt och vissa är så knivskarpa så man verkligen kommer ihåg ALLT i dem och de känns inte så konstiga...även om det nästan alltid händer saker i drömmarna som är lite overkliga...i alla fall så drömde jag den sistnämnda! (Det tog ju inte så lång tid att komma fram till det...:S) Hittills har jag hela tiden sagt att mitt barn kommer att bli en tjej. Mer eller mindre har protesterat mot detta och sagt att så kan man inte säga och "du får inte bli besviken om det blir en kille" men det handlar inte om det. Jag tycker faktiskt att det är konstigt att mina vänner inte känner mig bättre än så - jag kommer naturligtvis bli överlycklig oavsett kön!!!!!!!!! Jag har bara fått för mig att jag är en tjejmamma liksom...det kan komma ifrån att jag har mycket tjejer omkring mig. Jag har 2 systrar och umgås mest med tjejer och det känns som om jag kan relatera mer till mig själv ang mens osv om jag skulle få en dotter. MEN (nu kommer drömmen!) i min dröm så var jag på något slags sjukhus...det var dags att insemineras! Men det gick ju inte till som jag har fått det berättat för mig utan jag skulle få en spruta i armen!! Jodå, så kan det gå till i drömmarnas värld. ;) Jag stod framför en lucka - ungefär en sån lucka som man står framför när man ska anmäla att man har kommit på en vårdcentral eller folktandvården - och väntade på att en kvinna skulle fixa till sprutan med spermierna. När kvinnan var klar med det så tittade hon på sprutan, tittade på mig med allvarlig och sträng blick och sa "detta är en kille!" Och sen tryckte hon in sprutan i armen på mig! Är det inte en lite märklig dröm?! Sen dess har jag inte tänkt på mitt barn som Klara...:) Jag får kanske hitta ett sk arbetsnamn som är könlöst så jag inte behöver säga Klara/Ville varenda gång.

Nä, nu väntar jobb! Med tanke på snöovädret igår så gäller det att ta det lugnt på vägarna.

Puss & Kram


Mina systerbarn är fantastiska!

Ja, det har väl inte undgått någon att jag tycker att mina systerbarn är de mest fantastiska och underbara barn som finns i hela världen!? <3 Förra torsdagen så passade jag ju dem medan deras föräldrar besökte IKEA.
Filippa och Hannes busar.

Men kolla på dem! De är så härliga! Här på denna bilden så var klockan ganska mycket och jag tyckte att de kunde vila lite...det tyckte inte Filippa och Hannes...;)

Sen har det ju varit Lucia så här kommer en bild på Buselusan när hon lussar på dagis:
Filippa som Lucia på dagis.

Hon var inte ensam om att inte ha vantar på sig och det var typ -25 grader! (Lite lätt överdrivet kanske men det var KALLT!!!) Jag tycker det är lite märkligt att deras fröknar inte såg till att de tog vantar på sig...ja, ja, hon tinade så småningom. Sen stack vi (jag, Lisa, mamma och pappa hade begett oss till Ystad) hem till Emma och Henrik och barnen och åt lasagne. Och efter det så blev det naturligtvis lussekatter! :)

Puss & Kram

Med ett ansträngt leende.

Idag träffade jag en fd arbetskamrat som jag inte har träffat på flera, flera år. Så vi stod och pratade ganska länge. Bla så pratade vi lite om de andra på företaget; vilka som var kvar, vilka som inte var det osv. Det visade sig att en av tjejerna där just nu är mammaledig! Jag blev jätteförvånad eftersom jag inte har hört ett dugg om detta - vi rör oss nämligen lite i samma bransch. Så jag frågade vem hon var tillsammans med. Då säger min fd arbetskamrat att hon inte hade en aning om det och undrade hur det hade gått till; hon måste ju ha inseminerat sig! Och så skrattade hon. Jag vet att hon åsyftade på att hon inte tycker att den här tjejen ser så trevlig ut och inte är speciellt trevlig att ha nära inpå sig för länge och att det definitivt inte var något negativt menat egentligen. Hon har ju ingen aning om mitt beslut men jag stod verkligen där med ett ansträngt leende och började snabbt prata om något annat. Hon menar ju att den här tjejen är så ful så¨det är ju ingen som vill ha henne så därför har hon fått inseminera sig...ja, ja, det här är inget jag har lagt någon större energi på och kommer inte att göra det mer heller efter att jag har skrivit detta men jag ville bara berätta det. Min chef sa något i somras också som han inte menade något mot mig (eftersom han inte heller känner till detta) men som jag reagerade negativt på. Jag undrar hur ofta man gör så mot andra? Säger saker som andra kan ta väldigt illa eftersom de sitter inne med information som man inte själv känner till... Ett vanligt exempel kan ju vara att bara ta för givet att alla vill och kan skaffa barn! Nygifta par får ju ofta den frågan "när ska ni skaffa barn?" och det vet jag (efter information från 3 vänner) att det är en väldigt irriterande fråga. En av de här vännerna är min lillasyster som, tillsammans med sin sambo, var sist i sitt kompisgäng med att skaffa barn. Emma reagerade väldigt mycket på att alla bara tog för givet att de kunde skaffa barn - hon menade på att det aldrig var någon som kanske tänkte att de kanske försökte men inte ville prata om det...

Nä, slut med funderingar för denna kvällen!

Puss & Kram

Finnar...:(

Så här mycket finnar som jag har fått sen jag slutade med mina p-piller har jag inte haft sen högstadiet! :( Jag ser inte klok ut! I 3 dagar har jag haft den största jäkla finnen under munnen på höger sida och den är RÖD! Igår var jag på julfest hos Helén och fick med mig hem en kräm som ska torka ut den. Imorse när jag vaknade så var detn ILLANDE RÖÖÖÖÖÖD!!! Jag är ingen person som gillar att trycka finnar (ÖRK!!) men jag är där hela tiden med fingret och känner på den - ifall den helt plötsligt bara skulle ha försvunnit...:S Det lär ju inte bli bättre av att jag hela tiden pillar på den. (Jag gör det även nu när jag skriver detta.) Ikväll ska jag till Åsa på julfest - jättekul att gå på fest med bihang...i form av en FINNE!!!! :( Jag vill inte!!!!! :( :( :(

Innan dess hade jag tänkte komma iväg och springa en liten runda på löpbandet på Friskis...och även måla mina naglar...och pilla lite på min gigantiska finne...

Puss & Kram


Jag är INTE gravid...än!

Idag när jag satt i min bil så fick jag en sådan underbar lyckokänsla i kroppen! Jag har de mest fantastiska föräldrarna, de härligaste systrarna, de underbaraste vännerna och det bästa jobbet! Kan det bli bättre?! Jodå, bara tanken på att jag även ska bli mamma får den känslan att bli ännu bättre! Detta var jag tvungen att förmedla via sms till mina nära och kära. Men det var ganska många som trodde att jag redan var gravid! Så fel det kan bli. ;) Nej, tyvärr har jag ju inte ens koll på de "jävla äggen", som Vivi kallade dem. :)

Jag fick lite ångest igår när jag gick upp och kissade utan att kissa på en sticka...det höll i sig hela dagen! Hade det inte varit för att jag har väldigt svårt för att hålla mig i 4 timmar så hade jag gjort ett ägglossningstest igår fast jag hade bestämt mig för att inte göra det! Fast som det är nu så kissar jag var 3 timme - minst! Men det har släppt lite...men inte helt. Nu får mensen komma istället så jag har koll på hur lång min menscykel är och därefter gör jag testen.

Ikväll kommer mina systerbarn hit! Emma och hennes sambo, Henrik, ska till IKEA så då får Filippa och Hannes vara här med mig. Jag tänkte bjuda på stekt falukorv och potatismos - enkelt och gott! De barnen är de mest underbara och fantastiska varelser som finns!! Det är tack vare dem (först och främst Filippa eftersom hon kom först) som jag faktiskt vill ha barn.

Jag är ganska duktig på att uppdatera, va?! ;) Jag trodde inte att jag skulle skriva så ofta faktiskt...idag när jag pratade med Jenny (min äldsta vän...inte till ålder då utan hur länge vi har känt varandra!) så frågade hon om det inte var spännande. Fast det är mest långtråkigt...det händer ju inget! Jag vill ju vara gravid NU!! Gärna ha mitt barn här också så graviditeten kan vara över...fast jag ser fram emot att vara gravid. Det ska bli intressant och se hur många gånger jag kommer att få äta upp den meningen...;)

Puss & Kram

Hm...

Nu börjar jag tycka att det här med ägglossningstest inte alls är speciellt kul...:( Jag funderar även på att skita i dem nu - det måste ju vara bättre att göra ägglossningstest när man vet hur lång menscykeln är och det har jag inte en aning om! Nu är jag på dag 17 och fortfarande ingen ägglossning...fast det KÄNNS som om jag har ägglossning. Jag har faktiskt en kompis som har gjort de här testen och det visade ingenting på henne men hon blev minsann gravid ändå! :) Så jag funderar allvarligt på att sluta med dem för denna gången, vänta tills jag får mens nästa gång och då räkna ut hur lång min menscykel är och sen köra igång nästa gång det är läge för min ägglossning...fast det kan vara att jag har ändrat mig till imorgon...;) (Jag har ALDRIG använt ordet ägglossning så här många gånger i hela mitt liv! Varken i skrift eller tal...)

Puss & Kram

Faaaaan också!

Jag håller ju på ägglossningstesten varje morgon och än så länge har det inte gett något positivt utslag. Imorse (jag gick i och för sig och la mig halv 6 så jag vet inte om det kan räknas till imorse när kl slog lunch när jag gick upp...) så kissade jag på en sticka, as usual, och la den på tvättfatet. Sen gick jag och gjorde något annat och GLÖMDE BORT DET!!! Ca 3 timmar senare gick jag in på toan och såg testet! Resultatet visas i 8 min och det hade ju gått beeeeetydligt mer än det så det var helt tomt i rutan! :( Så himla typiskt och irriterande! Jag är ganska övertygad om jag har ägglossning...eller att den i alla fall är på intågande så att glömma bort det testet är bara korkat! Aaaaaagh, jag är så irriterad på mig själv! Fast om det hade visat sig idag så borde det ju även visa sig imorgon...eller?! Ja, ja, nu blev det som det blev - tyvärr inget jag kan göra något åt nu.

Puss & Kram

Lisa! :)

TACK Lisa!!! <3 Du har varit med från början här på bloggen och du är väldigt duktig på att kommentera och det uppskattar jag verkligen! Jag ser ju att det är någon här inne och läser bloggen och det är ju naturligtvis väldigt glädjande men det blir extra roligt när jag även får kommentarer från er som läser. Så jag ville faktiskt "bara" ägna just detta inlägget åt min lillasyster; TACK! TACK! TACK!

Puss & Kram

Namn

Jag vet inte om någon annan har råkat ut för detta men när jag var liten och diskuterade namn på mina blivande barn (hur liten man nu är när man diskuterar sådana saker...) så sa alltid mamma att "du är inte ensam om att tycka till om namnet". Dvs att namn är något man kommer fram till under lite diskussioner. MEN icke för denna mamman! :) Blir det en flicka så blir det Klara och blir det en pojke så blir det Ville! Så var det slutdiskuterat! :) Klara Anna Birgitta eller Ville Nils Jan. Sen finns det ju vissa som säger att man inte kan bestämma namnet INNAN barnet kommer men då vill jag berätta om min lillasyster Emma som hela tiden sa att hon ville ha en Filippa. Jag kommer ihåg att min faster sa till henne "men tänk om det kommer ut någon som inte alls är en Filippa". Men Emma körde stenhårt på det namnet och vad kom ut?! En Filippa!! Den (hittills) mest underbara och fantastisk tjej som finns! <3

Puss & Kram

Mens...NU?!

Alltså...det verkar som om jag är på väg att få mens...det känns ju lite...ostrukturerat...;) Men den mensen jag hade sist kom ju pga de tabletterna som jag åt så det var kanske inte en "riktig" mens...detta som kommer nu är kanske en "äkta" mens...jag vet inte. Ja, ja, fortsätter det så här behöver jag ju inte fortsätta med ägglossningstesten just nu i alla fall! 

Puss & Kram 

Ägglossningstest

Igår satt jag och förberedde mig för mitt allra första ägglossningstest genom att läsa igenom bruksbeskrivningen ordentligt och vad händer imorse?! JAG GLÖMMER DET!!! Av någon märklig anledning så hade jag lagt förpackningen med testen ute i hallen på min byrå. Så när jag gick upp så gick jag, som vanligt, raka vägen till toaletten för att kissa. Det var när jag redan hade kissat som jag såg förpackningen och då var det ju för sent - helt ärligt!! Förvirringen är ju total...;) Naturligtvis skulle det ju ha legat kvar inne på toaletten. Ja, ja, nu är det ju inte för att åka in och inseminera mig som jag gör det nu utan för att kolla när jag har ägglossning så jag fick vänta 4 h och sen göra det hos mamma och pappa. Jag körde inom dem när jag lämnade Ystad och fikade med mamma. Ja, även farmor och farfar kom förbi men det vet inget om detta...än...de får reda på det när jag är gravid. Det ska bli intressant och se deras reaktion...:) I vilket fall som helst så har jag inte ägglossning! Det hade jag inte väntat mig heller men jag skulle bara berätta det! ;) Men nu ska jag lägga dem inne på toan så jag kommer ihåg det till imorgon!

Puss & Kram

RSS 2.0