Söndagsmys

Igår var det så äntligen dags för mingel/invigningsfest hos Malin och Linus. De har gjort om ett rum till matsal och har pratat om det så länge så de tyckte att när det nu var färdigt så var de tvungna att ställa till med fest. Det var hur trevligt som helst!! De flesta som var där kommer även att komma på Malins och Linus`bröllop i sommar så det var kul att mingla och lära känna lite fler som ska dit. Jag stack hem vid 20 i 3 och då var jag nästan sist kvar.

Kl 11 träffade jag upp två kompisar på brunch som jag inte har träffat på läääänge!! Vi har suttit och praaaataaaat i över 3 timmar...heeeelt galet!! ;)

Jenny M kommer hit på kvällsmat kl 18 men innan dess hade jag tänkt hinna med en liten tupplur. Fast jag la mig sent så sov jag inte länge...:( Så jag ligger efter på sovkontot men det är inget som inte en liten power nap på soffan inte klarar av! ;)

Puss & Kram

Uppe med tuppen...

Igår var jag på Apoteket och köpte lite ansiktsprodukter som jag behövde - det är inte kul när allt tar slut samtidigt...det blir så himla dyyyrt! I alla fall så hade de kampanj på bebisprodukter och eftersom jag inte har handlat ett dugg så tänkte jag att det var lika bra att bunkra lite:



Jag införskaffade mig även amningsinlägg och gigantiska bindor. :S Tvättservetterna fick man när man köpte 2 produkter - jag köpte olja och tvål.

När mässan var slut så fick jag med mig "lite" godis hem som jag var tvungen att ta foto på:

Lite godis

Det är dock inget jag tänker behålla här hemma - det får åka hem till Hylteberga...till mammas fasa och till pappas lycka! ;)

Mina fötter var svullna hela dagen igår - antagligen sviter efter mässan. Imorse när jag vaknade så var de fortfarande svullna. Jag har tagit foto från alla tänkbara vinklar men det syns inte på foto hur svullna de är...:(



Ja, ja, svullna är de i alla fall så det blir till att ha stödstrumpor på sig idag i alla fall...

Maj Gadd, jag behöver verkligen städa men jag får inte tummarna loss. Ja, ja, det är väl bara till att sätta igång...först lite kategorisering av bloggen. Nu har jag i alla fall kommit till inläggen där jag är gravid...så jag börjar se ett slut på det i alla fall.

Puss & Kram


Ytterligare en magbild

Förlåt för att jag inte uppdaterade bloggen igår!! :( Jag stod på mässa mellan kl 14 och kl 19 och sen blev det en snabb runda hem för att byta om (och ligga högt med benen i 10 min...) för att sen träffa upp leverantörerna på Big Bowl för mat, dryck och bowling. Jag var hemma vid halv 2 och stupade i säng med en gång!

Så imorse tog jag minsann en liten sovmorgon - istället för att gå upp halv 7 så hann klockan bli kvart i 8... Men jag är galet trött nu!! Jag ska ta en liten tupplur på soffan innan jag gör något annat, har jag bestämt mig för.

Jag vägde mig ju i onsdags och sen tog jag faktiskt foto igår:

Magen v 35

Så här ser magen ut nu i v 35 (34+4)...när jag sitter ner så ser den gigantisk ut men när jag sen står upp så ser den inte lika stor ut...allt trycks väl ihop när jag sitter ner så det är nog den ganska enkla förklaringen till det...

Ikväll blir det bio; Hunger Games. Egentligen skulle man väl ha läst boken innan men det har inte blivit så - mest för att jag precis läste om filmen nu i veckan.

Jag ska nog göra lite kateogorisering innan jag lägger mig ner på soffan i en kvart...eller mer. ;)

Puss & Kram

Kategorisering

Jag håller på och kategoriserar mina inlägg...tänk om jag hade vetat från början hur man gjorde det!! Jag har kommit till tredje inseminationsförsöket vilket innebär att jag har några inlägg kvar att kategorisera...;) Fast samtidigt blir det att jag läser alla inläggen från början och det är intressant läsning, om jag får säga det själv. Det känns så avlägset nu när jag sitter här gravid i v 35 att det tog 6 gånger innan det satte sig! Det känns nämligen som om jag har varit gravid i en hel evighet... Vägen hit har varit lång (allt är ju relativt i och för sig...) och jag kommer ihåg att jag då tänkte att jag skulle tänka tillbaka och tycka att hur lång och krokig vägen än var så skulle det vara värt det. Nu sitter jag här och kan säga att jag hade helt rätt! :) Jag är medveten om att det är många, många som har en väg som är betydligt längre och krokigare än min...men, som sagt, allt är relativt och nu i efterhand var inte vägen så lång men under tiden jag höll på så såg jag inget slut på den...

Det tar lite tid att kategorisera en hel blogg och jag vet inte när jag är klar med den men det lär inte hända ikväll...jag är lite trött efter dels en sömnlös natt och dels vattengympan. Jag gillar förresten de blivande mammorna i den här gruppen BETYDLIGT mer än de i förberedelsekursen!!! 

Puss & Kram 

Ny vikt

Imorse vägde jag mig; 14,9 kg har jag gått upp nu! Jag hade ingen kamera i närheten så jag kunde inte ta foto på magen men det kommer i dagarna, tänkte jag.

Inatt har jag sovit som en kratta - men däremot när klockan ringde imorse sov jag superhårt! Typiskt...

Idag har mina öron känts varma!! En jättekonstig känsla. Jag såg sen i backspegeln att de var röda också - jag hoppas att det inte har synts för mycket! ;)

Nu ska jag snart packa väskan och bege mig iväg på Vattengympa.

Puss & Kram

Flummarmorsan Anna

Alltså - jag blir galen!!!! :( Jag har nästan precis kommit hem från sista delen i förberedelsekursen som BM håller i. Som jag har berättat efter första gången så antecknar samtliga par mer eller mindre allt som BM berättar medan jag sitter där och skriver ABSOLUT INGENTING! Idag började kursen med att två tjejer från BVC var där och berättade lite kort om vad som händer när vi är hos dem och hur ofta vi träffas osv. En av kvinnorna sa då att om barnen är sjuka ska vi inte komma dit utan om barnen är under 3 månader så är det till Barnkliniken man ska vända sig. Samtliga blivande mammor började anteckna! Jag satt och tänkte för mig själv att det omöjligt kan vara sista gången de berättar det för oss. Just då sa samma kvinna att det var inget vi behövde lägga på minnet eftersom allt det som de berättade där var sånt som de kom att berätta för oss mååånga gånger sen framöver... Sen såg vi en film om hur den första tiden kunde vara med fokus på amningen. Och sen gick vi in och satte oss runt bordet där vi brukar sitta. De här människorna kommer med så jäkla dumma frågor så jag blir knäpp i huvudet!!! En av tjejerna undrade vad BM tyckte och trodde om det här med att ha djur. Om det gjorde att det var lättare för barnen att bli allergiska. Det ville inte BM säga något om eftersom hon inte visste men hon tyckte överlag att det var bra för barn att växa upp med husdjur. "I vilket fall som helst", sa BM, "så har man djur sen innan så lämnar man ju inte bort dem. Eller?!" Jodå, det här paret hade tänkt att ev lämna bort djuret till föräldrarna i ett halvår!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Vi har ju en katt, den ligger i vårt sovrum. Är det kanske inte så bra?" Då tittade BM på mig och sa; "den behöver ju inte ligga i barnets säng kanske..." BM måste ju också tycka att de här människorna har hål i huvudet! Sen tog samma blivande mamma upp försäkringar; alltså hon är vår BARNMORSKA!! Det är väl fasiken inte hennes jobb att hålla koll på försäkringar!!!???!!! BM sa bara att när hon var gravid så fanns inte graviditetsförsäkringar och att det är ju naturligtvis ett sätt för försäkringsbolagen att fånga upp oss redan nu. En av killarna frågade var man kunde lära sig första hjälpen för spädbarn... Jag känner mig som världens flummarmorsa!!!! Vad är det med de här människorna egentligen?! Man skulle kunna tro att vi är först i världen med att skaffa barn! Sen undrade BM om vi ville ha varandra mailadresser - som ni kanske förstår var jag väääldigt nära att svara; eeeeh NEJ!! Men det gjorde jag inte - jag fyllde i min mailadress och sen fick vi ut ett papper med allas adresser på så vi kan ta kontakt med varandra senare...det ENDA vi har gemensamt är att vi är gravida - INGET ANNAT!!!!!! BM har nu sagt varenda gång att det är det sunda förnuftet som får råda - det är ju ganska uppenbart att det inte existerar något sunt förnuft överhuvudtaget i den här gruppen...

Jag är så upprörd nu så jag kan knappt fokusera på något annat...;) Jag får nog dricka en kopp te och äta lite choklad till - då lugnar det nog ner sig! ;)

Puss & Kram

Raggarsträng!

Jag har ju glömt att berätta om min raggarsträng!! ;) Jag upptäckte den i helgen; jag stod framför spegeln efter mitt morgonbad. Det var egentligen för att se om jag hade fått bristningar men jag hittade inga! :) Däremot hittade jag en raggarsträng! Det går en mörk sträng från blygdbenet upp till naveln... Marre berättade att det finns kvinnor där den fortsätter upp över naveln också men det gör den, som tur är, inte på mig! Men det är icke snyggt i vilket fall som helst!

Igår när jag kom hem från Vivis föräldrar så mådde jag lite illa. Jag tänkte att det nog var som jag var trött så jag gick helt enkelt och la mig - men ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle kräka! :( Imorse när jag höll på och göra mig i ordning så kom illamåendet över mig igen. Jag kräktes inte och jag tror inte att det var nära heller men ändå! Sen har jag inte känt något mer illamående.

Däremot hände en annan sak idag...jag tror att jag har berättat om det innan. Helt plötsligt fick jag - och det kom verkligen från INGENSTANS - prickar för ögonen! Så som det känns när man antingen har tittat mot solen eller blivit fotograferad med blixt. Det satt mest på höger öga - sjukt obehagligt!! Det satt väl i ca en timme...som tur var så kom det när det var dags för lunch så jag satt mest ner hela tiden men det är ingen trevlig känsla. Speciellt som jag inte vet varför jag får det...

Idag blev det date med Lie och Anna efter jobbet. Vi satt på en uteservering i solen! :) När vi skildes åt så ringde jag Marre och bjöd in mig på en kopp te. Det blev lite snack om förlossningen och smärtlindring. Marre hade smärtlindring till Alva men inte till Vincent - hon andades sig igenom hans förlossning. Det är det BM på vattengympan försöker få fram också - hur VIKTIGT det är att andas rätt. Jag måste verkligen lyssna på den avslappningsskivan vi har fått!!

Imorgon är det sista delen i "förberedelsekuresen" - det ska dels handla om amning och dels om samlivet efteråt... Amningen är jag ju intresserad av...;)

Puss & Kram



Fika i solen :)

Igår träffade jag upp Anna och Patricia för en fika på stan. Vi hade bestämt att vi skulle ses kl 12. Fram till halv 12 var det ju strålande solsken och sen, helt plötsligt, så ösregnade det! :( Men det varade inte länge så när kl väl var 12 så var solen på väg fram igen. Vi satte oss på en uteservering -  mitt i solen! :) Sen satt vi där och hade det hur bra som helst! :) Jag tror att Patricia stack vid 15-tiden men jag och Anna satt kvar ett tag till - närmre kl 17 ca!! Patricia sa, som tur var, till mig ganska tidigt att jag började bli röd på bröstet så jag tog på mig min sjal. Men när jag sen kom hem så såg jag att jag hade fått väldigt mycket färg på näsan och pannan - jag hade tom märke efter mina solglasögon!!!!! Maj Gadd, jag såg verkligen inte klok ut! Det framgick ännu mer igårkväll för då var näsan RÖD!!!! Det har, som tur var, lagt sig lite till idag! ;)

Vi firade Lisa igår. Det var en ganska lugn tillställning - det beror nog mest på att vi inte var så många. Sen körde jag henne och Kajsa in till Ystad där de skulle festa vidare.

Idag blir det mys med Vivi - igen! :) Jag fick dock ett sms från henne innan idag där hon skrev att hennes mamma hade undrat om vi ville äta middag hos dem istället så idag blir det söndagsmiddag hos Vivis föräldrar! :)

I fredags fick jag förresten reda på att jag ska få en Baby Shower!! Det är Åsa, Maria och Vivi som håller i den. Jag har alltid trott att det ska vara en hemlighet för mamman men de har läst på och kommit fram till att väldigt många blivande mammor är medvetna om när och var den ska hållas och i vissa fall är de även med och planerar den. Men jag får bara reda på när och var. :) Det ska bli väldigt kul i alla fall - alla fester som hålls för mig är alltid trevliga!!! ;)

Nu ska jag gå ner till en av grannarna - vi sitter ju i valberedningen och ordförande har hoppat av så nu ska vi hitta en ersättare! :( Varför, varför, varför sa jag ja till den positionen?!?! Snacka om att det var i ett SVAAAAAAAGT ögonblick!!!

Puss & Kram

AW i solen

Vi hamnade mitt i solen igår på Lilla Torg och det var ljuuuuvligt!! Vi blev även underhållna av några killar som var ute med jobbet. Min första tanke när de började prata med oss var "låt oss vara i fred - vi är inte intresserade!!" Men det visade sig bli en riktig trevlig pratstund med mycket skratt. Det blev inte så sent. Både jag och Vivi kände av ömhet i svanskotan av stolarna...maj gadd, vi låter som gamla kärringar! ;) Men vi hade i alla fall hur mysigt som helst!

Solen fortsätter skina idag också! :) Ikväll ska Lisa firas - hon fyller år på tisdag nämligen. Jag fixade presenter igår - jodå, flera stycken! ;)

Det var lite svettigt inatt också men inte som natten innan, som tur är. Jag är inte ett dugg intresserad av att byta lakan varje dag. :( 

Ha en härlig lördag!!

Puss & Kram 

Svettigt värre ;)

Som jag har svettats inatt!!! Helt galet!! Jag har märkt de sista nätterna att jag har svettats lite så jag var tvungen att kolla så att jag inte hade satt upp elementet men det hade jag inte. Men inatt vaknade jag av att jag badade i svett! Eftersom jag ändå var vaken så gick jag upp på toaletten och när jag kom tillbaka till sängen så såg jag att där var svettfläckar på lakanet!!! :( Öööörk!! Jag fattar ingenting...

I måndags när jag var hos Marre så hände en konstig sak: det började sticka i min tunga. Efter ett tag kändes det även på insidan av läpparna. Det har aldrig hänt mig förr så jag sa inget. Idag hände det igen! Det kändes lite som när man har varit hos tandläkaren och fått bedövning och nu är bedövningen på väg att släppa... Hur konstigt som helst!! Det varade inte länge men det är ju ändå lite märkligt, tycker jag. 

Idag blev det lunch i solen hemma hos Stina och Lisa. Det var jag och Malin som stack dit. Det var så myyyysigt!! Man blir lite slö av att sitta i solen bara...

Ikväll blir det AW med Vivi. Vi ska träffas vid halv 5-tiden. Det är kanonväder så då passar det ju bra med AW. Antagligen är vi inte ensamma om den tanken! ;)

Puss & Kram 

Sooooool!! :)

Städat och klart inför helgen! :) Inte för att jag har några planerade besök inför helgen men det är ändå så himla skönt att ha det gjort inför helgen. Sen varar det inte så länge...här är ju, som sagt, någon på nätterna och stökar till i min lägenhet...;)

Solen strålar från en klarblå himmel! :) Livet blir så mycket lättare när solen visar sig, tycker jag. Vad jag har förstått så ska morgondagen först bli molnig men sen ska det spricka upp. Jag ska träffa Vivi imorgon. Vi har inte bestämt vad vi ska göra men är det så här fint väder så tycker jag nog en AW känns som en bra idé.

Ikväll är det dags för Pastaklubben! Precis som förra gången blir vi bara 3 stycken...ja, ja, det blir trevligt ändå!

Puss & Kram

Hicka, hicka, hicka...

Fasiken vad Pölsan hickar!! Innan har det känts vid min egen navel men nu känns det, som sagt, nere vid blygdbenet. Och det känns obehagligt...jag gillar inte alls den känslan...:( Min stackars Pölsan...undrar om h*n lider lika mycket av hicka som jag gör - jag avskyr att ha hicka!

Idag fick jag halsbränna under vattengympan - inte trevligt!! :( Så jag undrade om det var vanligt med halsbränna under själva förlossningen och det är nog inte ovanligt, om jag förstod det rätt. Fast jag har inte mycket halsbränna annars...som tur är! En annan sak som jag funderar på är om jag ska ha glasögon eller linser när jag föder. Med tanke på att en förlossning kan vara i ganska många timmar så är väl glasögon att föredra men jag känner mig sjuk när jag har på mig mina glasögon eftersom det är enda gången jag har dem på mig! Avancerade i-landsproblem, jag vet!!!! Men ändå något jag går och funderar på i min egen lilla värld...

Puss & Kram

Djungel av bilbarnstolar...

Igår på kursen så berättade jag för BM om vårt ultraljud. Då frågade hon om det är mamma som ska vara med på förlossningen. Och så är ju tanken... Då undrade hon om det kändes bra och om vi hade ett bra förhållande - jag svarade ja på bägge frågorna. Sen undrade hon om mamma kunde stötta mig och inte bara tycka synd om mig... På den frågan svarade jag att jag inte visste - mamma har ju fött 3 egna barn men hon har aldrig stått bredvid... Imorse när jag pratade med mamma så berättade jag om det samtalet. Då sa mamma; "fast det kan jag svara på! Jag kommer att tycka synd om dig!" Jaha...det var ju inte riktigt det svaret jag hade väntat mig, kan jag väl lugnt påstå. Mamma har ju aldrig hoppat jämnfota av glädje över att vara med på min förlossning och idag kom det fram att hon faktiskt är rädd. Hon har haft 3 fruktansvärda förlossningar och är jätterädd att jag ska få det likadant! Jag är tagen med sugklocka och Emma och Lisa är akuta kejsarsnitt och innan dess har hon legat och KÄMPAT!! Då sa hon att hon kunde ju ha pappa med sig...jag kan se det framför mig; pappa försöker peppa mamma som i sin tur försöker peppa mig...nja, sådär...;) Det är helt okej att hon känner så här!!! Och jag kan förstå varför hon känner som hon gör. När vi la på så ringde jag till Marre och berättade hela historien. Och sen sa jag: "nu menar jag allvar, Marre!! Skulle du vilja vara med på min förlossning?" Och det hade hon inga problem med! Till skillnad från mamma så har Marre haft 2 lätta förlossningar. Jag litar på Marre och jag vet att hon kommer att kunna stötta, peppa och hjälpa mig när det är dags! :) Nu har ju Marre två barn och även om hon har en pappa till dem så var jag ju tvungen att höra hur hon gör med Alva och Vincent - deras pappa kan ju inte bli hemma från jobbet för att JAG ska föda!! Men hon säger till sin mamma att hon får stå i beredskap så det ordnar sig! Enl Marre får man ha med sig 2 st inne på förlossningen så jag får höra med mamma om hon vill vara med nu när även Marre är med...

Idag har hormonerna lekt lite med mig igen fast inte så att jag mått dåligt och varit ledsen!! Nej, idag har jag haft nära till tårarna när jag har tänkt på alla fantastiska människor jag i min närhet! Hahahaha!! Det är helt sjukt...

Jag har varit runt och tittat på bilbarnstolar...jag har fått lite erbjudande om att få köpa billigt eller låna så länge men jag vill gärna ha en stol med bas så det bara är att klicka i stolen när den ska sättas i bilen. Det är ju en hel djungel!! Att köpa på Blocket när jag inte vet vem som har haft den innan är inte intressant i min värld - de kan ju ljuga om att den inte är krockad!! Sen fick jag även lära mig idag att de inte ska vara äldre än 5 år för då har de inte fullgott krockskydd längre. Aaaaaaargh!! Men en bra sak som hände innan idag var att Emma berättade att vår faster har frågat Emma om hon ville låna deras spjälsäng som stod på vinden när Filippa kom. Emma hade tackat nej men hon sa till mig att jag ju kunde ringa och fråga om den fanns kvar. Så jag ringde faster och frågade och den står minsann fortfarande på vinden!! Så den ska ställas hemma hos mamma och pappa tills min faster blir mormor själv...;)

Just det; jag har även fått frågan om jag vill köpa en manuell bröstpump som är använd 2 ggr av en kompis. Den kostade 600 kr men jag får köpa den för 300 kr... Pröstpump hade jag ju tänkt införskaffa i och för sig...jag får fundera lite på det...

Idag är det dags för tredje gången av vattengympan! :) I like it!!

Puss & Kram


Hormonkärringen är borta för den här gången!

Jag kände med en gång när jag vaknade imorse att jag mådde bättre! :) Lovely!!! Så det varade inte så länge den här gången - som tur är! 

Ikväll är det dags att gå på andra delen av den förberedande kursen...till ikväll ska vi ha läst på om smärtlindring. Det är faktiskt det jag ser fram emot mest med den här kursen; att diskutera smärtlindring vid förlossningen. Jag har kommit fram till att det inte finns en enda smärtlindring som bara har positiva egenskaper, tyvärr. Nåja, det ska bli intressant att diskutera det ikväll i alla fall.

Idag har Pölsan hickat...det är ju inte första gången men imorse kändes det lite obehagligt faktiskt. Det kändes liksom precis ovanför blygdbenet...det är svårt att förklara men det var nästan som när jag började känna Pölsans sparkar - det var inte heller skönt i början eftersom det också kändes för långt ner...typ...

Nej, nu måste jag omstarta datorn eftersom uppdateringen till min iPhone är klar! ;)

Puss & Kram


Återigen dags för ultraljud

Idag kom mamma och hämtade mig lite över 9 och sen körde vi till KK där det var dags för ultraljud. Jag hade verkligen sett fram emot detta ultraljudet eftersom man vid det här ultraljudet kan få 3D-bilder! :) Jag och mamma blev inkallade och jag la mig ner på britsen. Jag fick den där kalla vätskan på magen och sen såg vi helt plötsligt en bild på skärmen framför oss! :) Barnmorskan förklarade vad det var vi såg och mätte och hade sig. Jag och mamma förstod INGENTING!! Det enda vi såg var ryggraden, revbenen och hjärtat som slog. Så jag sa till BM att jag förstod att hon såg vad det var eftersom hon gör det här varenda dag men att jag inte såg ett dugg. Jag kan säga att hon gjorde sitt bästa för att peka och förklara vad det var vi såg. Det var mycket tydligare på första ultraljudet eftersom Pölsan var så mycket mindre då - nu fick hon ju ta en kroppsdel så satt säga i taget och då blev det inte alls så tydligt vad som var vad. Pölsan låg dels med handen över ansiktet och dels med ansiktet ända uppe vid livmoderssäcksshinnan så vi kunde inte se ansiktet! :( BM sa att det inte var lönt med vare sig 3D- eller vanliga bilder eftersom vi ändå inte skulle kunna urskilja något. :( Så jäkla snopet!!! Så jag och mamma gick därifrån utan en enda bild med oss! När mamma släppte av mig så sa hon; "jag måste säga att jag är besviken." Det var jag med... Men allt är bra och det är ju huvudsaken... Pölsan väger ca 2000 g och kommer vid förlossningen - om Pölsan blir kvar inne till den 4 juni - väga ca 3400 g.

Idag blev det lunch med Maria vilket var supertrevligt. Sen blev det fortsatt jobb för min del. Jag märkte redan igår att mina hormoner har kommit i lite obalans. Igår spenderade jag kvällen med Kevin och fam Asper så då märktes det inte så mycket - även om Vivi fick trösta mig i köket samtidigt som hon höll på att laga mat... Men idag har jag verkligen märkt av det!! :( Bla så har jag betett mig som en riktig idiot i trafiken och svurit åt mer eller mindre alla som har råkat komma i min väg. Sen började jag helt plötsligt gråta utanför en kund så det var bara till att köra därifrån igen. Jag är i sådan obalans så jag känner mig sjuk! :( Jag känner mig febrig tex fast jag inte är det! Jag la mig på soffan och sov bort en timme men jag vet inte om det har hjälpt precis. Ååååh, jag som har mått bra så himla länge nu! Jag är inte ett dugg intresserade av de här mörka, mörka tankarna som kommer nu; jag vill inte göra det här - jag vill inte vara gravid - jag vill inte göra det ensam - jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte! :( Jag fick ett sms från en av tjejerna i bostadsrättsföreningen innan idag; vi sitter i valberedningen tillsammans och nu har ordföranden hoppat av! Helt ärligt?! Inte nuuuuuuu!!! Jag får ringa henne imorgon, jag orkar inte idag - risken är stor att jag börjar gråta i luren på henne. ;) Ikväll ska jag på middag till Marre. Det är ingenting som säger att jag inte gråter där med tanke på att jag grät igår hos Vivi men det brukar lätta när jag inte är ensam i alla fall.

Puss & Kram

Sammandragningar...



Det blev en väldigt trevlig tillställning igår. Mycket snack om graviditet, förlossning och barn - det var inte bara jag där som var gravid! ;) Och så fick då Marre till slut det ursnygga paketet:


Marre med sitt snygga paket...

Hon ville dock inte bara gå omkring och bära på det så hon öppnade det och tada:


Marre med sitt öppnade paket...

Det innehöll en, om jag får säga det själv, riktigt snygg sjal. Direkt när jag såg den så visste jag att den var gjord till Marre - Emma höll med i affären och Marre höll med igår! Som tur är...:)

Sammandragningarna kommer tätare och tätare. Jag har hittills inte känt ett dugg - det är mest att magen blir STENHÅRD!! Men igår så kände jag faktiskt av att det gjorde ont... Det kändes som lite mer avancerad mensvärk än vanligt och jag kände av det flera gånger. Det har känts av flera gånger i natt men nu känner jag inget alls. Jag vet inte om det också tillhör sammandragningarna...

Det är en oerhörd skillnad på när Pölsan är vaken och när h*n sover!! Jag älskar att Pölsan rör på sig så mycket så jag vet att h*n lever men nu börjar det bli ganska skönt när h*n sover också...;) Får man säga så?! ;) 

Jag fick förresten tipset igår från en av tjejerna (vars mamma är barnmorska) att går jag över tiden så ska jag åka till IKEA! Inga vetenskapliga bevis men det är många kvinnor som har känt slemproppen eller vattnet gå just där! :) Marres kompis hade åkt dit med sin syster och när de satt och åt så hade hennes slempropp gått!! :) Så jag funderar på att åka dit redan den 4 juni...;) Ev bosätter jag mig där några dagar om det inte hjälper första gången...;)

Ikväll är det middag hos fam Asper tillsammans med Kevin. Fram tills dess blir det nog inget avancerat gjort...har jag en känsla av...

Puss & Kram  

Fyll gärna i min lilla lista!!!!

Ååååååååååååhhh!! :( För ett tag sen så berättade David för mig att hans syster skulle sälja en bilbarnstol så jag ringde henne. De ville ha 250 kr för den och jag skulle bara kolla om den funkade att sätta fast på min barnvagn. Efter ett tag kom jag på att för 250 kr så känns det som det kvittar! Så för en månad sen ringde jag till hennes mobil och pratade in på hennes mobilsvar att jag var intresserad av bilbarnstolen och ev även spjälsängen. Den sängen skulle jag i så fall placera hemma hos mamma och pappa. Idag satt jag och tänkte skriva ner vad det är jag har och vad det är jag behöver införskaffa mig. När jag kom till att skriva ner bilbarnstolen så ringde jag Davids syster för att dubbelkolla - vi har ju inte pratats vid sen vi kom överrens om att jag skulle fundera på det. Hon svarade och berättade att de hade sålt stolen eftersom jag inte hade hört av mig. När jag då sa att jag hade pratat in på hennes mobilsvar för en månad sen så sa hon bara att då hade de redan sålt den! :( Hör man inte av sig då?!?!?! Jag höll på att slänga luren i örat på henne!! Jag försökte verkligen behärska mig men hon har nog ändå hört på min röst att jag blev både förvånad och besviken. Sen berättade hon att de fortfarande hade kvar spjälsängen. Så jag fick fråga vad de ville ha för den med de hade inte kommit på något pris så jag bad dem återkomma när de hade kommit fram till något pris. Sen la vi på och jag fick ringa till först mamma och sen till Emma för att gnälla av mig! Sjukt frustrerande!! Jag har ju trott att det var mer eller mindre klart med bilbarnstolen!! :(

Jaha, så här ser listan ut över vad jag har:

Vagn - underlakan till den.
Spjälsäng - skydd, madrass, madrasskydd och massa lakan!
Täcke att ha på golvet som Pölsan kan ligga på och filosofera...
Skötbord - som jag ska få av Jenny men som fortfarande är hemma hos dem.
Bärsele - även den har Jenny...
Kläder att ha med till BB + en liten söt mössa
Nappflaskor
2 amningsbehåar

Det jag vet att jag behöver är:

Bilbarnstol (!!!!!!!!!)
Skötväska
Bröstpump

Fyll gärna i, mammor!! (Naturligtvis får gärna ni andra icke-mammor också fylla i om ni ser något jag behöver!!!) Sen behövs ju även blöjor, våtservetter, sådana där kräktrasor/axelskydd, nappar, en speciell diskborste för nappflaskor...jag undrar hur lång den här listan kan bli...men som sagt; fyll gärna i!!!

Puss & Kram 
 


Skryt!

Gårkvällens föreställning med Marika Carlsson var helt fantastisk!! :) Sen kan jag inte sätta mig in i hennes situationer när hon har blivit (och fortfarande blir) utsatt för rasism. Det var INTE okej med rasism på 70-talet men någonstans tänker jag att då visste man inte bättre...det låter helt fel säga så men jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det...men den här tjejen, som har bott här sedan hon var 2 år, blir fortfarande utsatt för rasism och jag tycker att det är skrämmande. Sen har hon ett härligt sätt att prata om det...hon får oss att skratta åt dråpliga situationer men samtidigt får man en tankeställare. Jag kan varmt rekommendera föreställningen i alla fall. Jag vet inte om hon ska köra den på fler ställen i landet - hon har kört 3 föreställningar i Malmö varav 2 var utsålda så jag kan tänka mig att hon ska sätta upp den på fler ställen.

Nu måste jag berätta en sak som gjorde mig jätteglad igår; flera stycken, oberoende av varandra, gav mig beröm igår för mitt utseende. Det handlade om allt från min fina, lilla mage till att det knappt syns på mig att jag är gravid till att det klär mig att vara lite rundare i ansiktet. :) Jag tycker ju mest att jag är tjock och jag tycker inte alls att det bara har satt sig på magen på mig, som jag får höra väldigt ofta, och då är det extra roligt att få så många komplimanger!! :)

Ooooo, jag träffade på en barnmorska igår!!! Jag var tvungen att fråga henne om hjärtljuden: stämmer det att höga hjärtljud innebär en flicka (oftast i alla fall)? Men hon tittade på mig, skakade sakta på huvudet och sa; du ska inte lyssna på sådana saker. Så var det med det! ;) De höga hjärtljuden har ju annars gjort att jag har blivit ganska övertygad om att det är en flicka där inne - men nu är jag tillbaka på ruta 1! På måndag ska jag och mamma på ultraljud igen - det ska bli spännande och se utvecklingen sedan sist! :)

Jag vaknade halv sju imorse!!! Men helt ärligt!? :( Och nu är jag ju pigg som få! :( Jag ska bara fixa present till ikväll och jag vet vad jag ska köpa så jag har inget avancerat schema framför mig men ändå...jag tänkte lägga mig på soffan och försöka ta igen lite sömn så jag inte somnar i ett hörn ikväll...

Puss & Kram

Dags för Marika Carlsson! :)

Ikväll ska jag iväg med tre tjejkompisar och se Marika Carlssons föreställning "En negers uppväxt - kulturkrockar utan krockkuddar" och jag ser fram emot väldigt mycket skratt! Det var hon som var med när vi var och tittade på inspelningen av Robins. Det är insläpp kl 19 och sen börjar föreställningen en halvtimme senare. Jag vet dock inte hur länge den varar...men vi ska i alla fall innan dess träffas på en liten AW. Jag blir upphämtad ungefär vid halv 5-tiden. Jag återkommer imorgon med mer information. ;)

Sen jag skrev i onsdags hur mycket tröttare jag känner mig nuförtiden så har jag inte känt mig ett dugg trött!! Hur konstigt som helst! Jag är naturligtvis glad över att jag inte är trött men för bara några dagar sen så var sova det enda jag ville göra!

Ha en härlig fredagkväll!!

Puss & Kram

Pigg minsann och då!

Efter natten från helvetet så trodde jag att jag skulle vara supertrött idag men det har jag inte alls varit! :) Jag har varit igång hela dagen - ingen power nap idag inte! ;) Så nu hoppas jag naturligtvis att jag ska sova som en prinsessa inatt.

Idag när jag kom till min första kund så sa han att han tyckte att jag...sen blev han tyst medan han tog sig för kinderna. "Eller så får man inte säga, kanske?"! "Nej, det får man inte!", sa jag då. Men han påstod att jag klädde i att vara lite rund om kinderna. "Du är ju en smal tjej annars men jag tycker faktiskt att det klär dig..." Men då pekade jag på dubbelhakan och sa att "den klär minsann inte mig!!" "Tja, det ena ger ju det andra..." Men sen köpte han nästan 10% av min sommarbudget så han kan få kalla mig fetknopp om han så vill!! ;)

Nu har jag ju varit gravid ett tag - man tycker ju att jag borde ha vant mig vid det här laget...men jag kan fortfarande stanna till framför spegeln när jag går förbi den och bli helt förundrad över min mage!! Jag vet ju att där är en bebis därinne - det kan i och för sig vara en alien också... - men jag undrar vad det är för en bebis. Hur ser den ut? Hur stor kommer den att vara när den kommer ut? Hur kommer förlossningen gå till? Frågorna är många, men inte en enda av dem kan jag få svar på NU! Pölsan sparkar på som om det är det mest naturliga i världen och h*n aldrig har gjort något annat. :) Enl min iPhone App från 1177 så är den genomsnittliga bebisen nu ca 45 cm lång och väger ca 2200 gram.

Puss & Kram

En förjävlig natt! :(

Jaha, så fick jag äta upp att jag sover bra om nätterna! :( Jag har sovit jättedåligt inatt och när kl var 4 gick jag tom upp och kissade!!! Så fort jag har rört på mig det minsta lilla så har de sura uppstötningarna kommit farande!! :( Tro nu inte att jag gick upp och knaprade i mig lite tabletter - nejdå!!! Jag låg kvar och hoppades att det skulle avta...det gjorde det INTE!!!! Ont i ryggen fick jag också efter ett tag...så, då har jag fått gnälla av mig! Tack för det! ;)

Jag vägde mig imorse; nu har jag gått upp 13,7 kg... Jag tog även en magbild:

Magen v 31+3
Magen v 33 (32+3)

Jag fick höra igår att magen satt långt ner och det tycker jag är skönt - det är svårt att andas som det är när jag sitter ner utan att ha magen uppe i hakan! ;)

Puss & Kram

Gamla inlägg...

Jag precis läst lite gamla inlägg på min blogg - jag valde september 2011. :) Då kom ju naturligtvis inlägget med mitt positiva graviditetstest - så nu har jag bölat lite...;) Jag kan knappt komma ihåg hur det kändes. Det var så himla overkligt men det känns det fortfarande fast jag har en väldigt livlig krabat i magen som ger sig till känna. Men jag önskar att jag hade kunnat släppa på orohetskänslan betydligt tidigare än vad jag gjorde. Då hade jag nog kunnat njuta lite mer...fast det är ju bara spekulationer, det vet jag ju inte.

Puss & Kram


Trött, tröttare, Anna

Gårdagens förberedelsekurs, som BM hellre vill kalla det, var helt okej. Det var fokus på hur själva förlossningen går till igår. Nästa gång är det dags att prata om smärtlindring - det är jag mest intresserad av! ;) Av 5,5 par - jag var den felande länken eftersom mamma jobbar på tisdagkvällar och inte kan följa med mig - så var jag den enda som inte antecknade. Vad hade de tänkt göra med anteckningarna?! Plugga som inför ett prov i skolan? Läsa dem när det är dags för förlossningen? Det enda jag skrev ner var att jag ska ta med sängkläder till Pölsan för det ingår visst inte. Sen ska jag komma ihåg att säga till mamma att allt som hon vill äta och dricka där måste hon ta med själv...men satan i gatan vad det antecknades! Det mesta kände jag till sen innan genom att jag redan har läst det.

Idag var det dags för andra passet vattengympa - idag var jag i tid! ;) Det var mycket skratt och prat mellan tjejerna i gruppen - jag gillar de flesta. Jag skulle så gärna vilja ha med kvinnan som leder passet under min förlossning!! Hon är heeeelt underbar!!! :) Men det ska nog gå ändå! ;)

Jag märker att jag har börjat bli mycket tröttare! Mina power naps på 20 min kan numera vara i 45 min. När kl är 22 så är jag ändå supertrött. Jag är inte uppe och kissar på nätterna längre men jag vaknar ändå till, fast det är inte samma sak ändå som att behöva gå upp. När klockan ringer halv sju så är jag mer död än levande. Jag är morgonmänniska i vanliga fall men jag vet inte vad jag ska kalla mig nu...konstant trött kanske? ;) Jag ser verkligen fram emot helgen när jag kan sova hur länge och hur mycket jag vill!! Jag är dock väldigt tacksam att jag inte har haft det så här innan utan att det kommer först nu!!! Emma gick ju, som sagt, och dagdrömde på sitt jobb att hon skulle hem och sova...

Idag har jag varit äckelmätt heeeela dagen!! Jag äter mest för att jag vet att måste men enda gången jag känner mig hungrig är på morgonen. Det är som värst när jag sitter i bilen - vilket är lite otur med tanke på att jag spenderar stora delar av min dag i bilen...:(

Idag när Pölsan har rört på sig så har det känts ända ut över höger höft!! Jättemärkligt!! Det har blivit som en pirrande känsla liksom...svårt att förklara... Jag tycker att h*n rör mindre på sig. Men nu är det så att bebisarna i de här veckorna sover längre, har jag läst, så det är inget konstigt. När h*n väl är vaken så rör det sig konstant i magen!! Och varje gång jag tänker; nu var det nog länge sen jag kände Pölsan så får jag mig en spark! :)

Nä, nu ska jag nog äta min andra bit morotskaka - jag vill ju inte att den ska bli gammal så jag måste slänga den!!! Icke, sa Nicke! ;)

Puss & Kram

Förvirrad?

Igår fick jag rådet förresten att boka upp den 4 juni - dagen när Pölsan är beräknad till. Mest för att inte bara gå och vänta på att förlossningen ska sätta igång. För då kan visst dagen bli extremt lååååång. Så jag får väl göra det...jag vet inte vad jag ska göra bara. Förslag mottages tacksamt! ;) Jag har funderat lite på om man skulle dra ihop en liten picknick - jag har ju faktiskt tjejkompisar som är mammalediga...men det är ju lite svårt att veta hur vädret ska bli. Ja, ja, det ordnar sig.

Ikväll är det dags för första delen av någon slags föräldrautbildning som min barnmorska håller i. Den börjar kl 17 och varar ända till 19.30!! Det är mest om förlossningen, smärtlindring, amning, eftervård...inte på samma gång alltså! Det är tre tisdagar i rad i alla fall. V får väl se om det är något att hänga i julgranen så att säga...

Jag börjar bli glömsk! Jag glömmer konstiga, vardagliga saker. Ibland när jag har mycket att göra så kan jag glömma saker men detta känns inte riktigt som samma sak... Nu glömmer jag mina kunders namn tex - jag är väldigt bra på namn i normala fall men icke nu! Jag kan komma på att jag måste köpa tex juice - gå in i butiken och efter ett tag inte ha en aning om vad det är jag skulle köpa!! Min barnmorska frågade mig för ett tag sen om jag hade märkt att jag hade börjat bli förvirrad men det hade jag inte då - men det har visst börjat nu!

Nä, jag är supertrött så jag tänkte att jag skulle hinna med en kvart på soffan innan det är dags att bege sig iväg.

Puss & Kram

Påsken 2012

Hem, ljuva hem! :) Jag äääälskar att vara hemma hos mamma och pappa men det är fasiken gott att komma hem till lägenheten också! Jaha, Skärtorsdagskväll spenderades, som sagt, hemma hos Jonas och Patricia. God mat och trevligt sällskap - det kommer man långt med! :)

Maria, Kevin och tjocka Anna...
Efter denna bilden så blev det inte fler på mig...:(

Jag är den som pratar absolut mest med Pölsan men sen kommer Åsa på andra plats! ;) Hon gör det gärna och hon gör det ofta och hon bryr sig inte ett dugg var vi är när hon gör det! :) Denna gången var vi ju bara hemma hos hennes bror och hans sambo men hon har även gjort det på Lilla Torg...;)

Åsa pratar med Pölsan
Hon brukar i och för sig viska så att ingen annan ska höra vad hon säger...

På Långfredagen körde jag till Ystad och hämtade Filippa och Hannes. På vägen tillbaka till Malmö så körde vi inom Hylteberga för att se hur det gick för mamma/mormor och pappa/morfar på Mormor Agnes Café. Där var fullt upp så vi blev kvar där en stund så även jag fick jobba lite. Sen körde vi hem till mig. Vid 17 ca gick vi bort till Marre, Alva och Vincent. Vincent sov när vi kom. Barnen satte igång och lekte med en gång.


Filippa vid dockhuset och Alva och Hannes på golvet.

Det är helt otroligt vad tjejer kan gadda ihop sig! Jag och Marre hörde hur Filippa och Alva gick ihop och skrek; Hannes!! mest hela tiden. Sen kom Hannes och skvallrade vad tjejerna höll på med... Marre bjöd på Pasta Carbonara - mumsfilibabba!! :) När klockan närmade sig 20 så började barnskratten övergå i barnskrik så då packade vi ihop och gick hem. Fast de bara bråkade så ville ingen av dem att de skulle sluta leka - hur märkligt är det på en skala?! Ungar!!! När vi kom hem till min lägenhet så var Hannes övertrött och INGENTING passade unge herrn. Till slut somnade han av ren utmattning, antar jag, i resesängen men vägen dit var lååååång...

Hannes somnade efter många om och men...
En trött goding...

Filippa kom och satte sig i soffan tillsammans med mig. Pölsan sparkade som bara den så jag frågade Filippa om hon ville känna bebisen sparkar. Först skakade hon på huvudet men hon ändrade sig ganska snabbt så nu har hon också fått känna sparkarna från Pölsan! :)

Vi spenderade sen lite mer än 3 timmar på Burlövsbadet. Det gick jättebra. Hannes var betydligt mer våglig än han brukar. När han hade åkt vattenrutschkanan några gånger så sa han till mig att jag inte behövde ta emot honom längre...eeeeeeh, med tanke på att han inte bottnade i den bassängen där kanan var så kändes det inte alls bra, kan jag berätta!!! Men det löste sig och vi hade verkligen jättekul! :) Efter det körde vi hem till mig och packade alla deras saker och körde till McDonalds för att äta. Där var även en polispiket så Hannes kunde inte riktigt fokusera på själva ätandet med alla poliserna där var att titta på... Sen körde vi till Hylteberga. På kvällen var det påskmiddag hos farmor och farfar. Där var även min faster med sin familj. Eftersom Filippa och Hannes är de enda barnen där (än så länge...) så fick de både paket och påskägg:


Farfar Allan hjälper till att öppna paketen...;)

Hela Påskdagen och Annandag Påsk har jag spenderat i Mormor Agnes Café. Påskdagen var lugn. Lisa hann med att sy lite...

Lisa syr...
Lisa syr...

Men idag har där varit hur mycket som helst att göra!! Phu! Det är naturligtvis jättekul och tiden går väldigt fort då. Jag hade inte känt av foglossningar på hela dagen idag...ända fram till att jag började städa och då kom även halsbrännan. :( Fast det har lagt sig igen - både foglossningarna och halsbrännan! Jag fick med mig morotskaka hem som hade blivit över så den sitter jag och trycker i mig nu:


Mumsig morotskaka...som är slut nu...

På lördag ska jag till Marre på 35-årsfest eftersom hon och hennes syster fyller år. Jag kan ju inte säga vad jag har köpt eftersom Marre läser bloggen men kolla vilket snyggt paket:


Snyggt, eller hur?!

Hon behöver ju inte ens öppna det, hon kan bara gå omkring och bära på det! ;) Jag är så jäkla nöjd!! Även med innehållet ska väl kanske tilläggas...;)

Puss & Kram


Dålig uppdatering! :(

Det är lite dåligt med uppdateringar här under påsken...:( Jag är hemma igen i Malmö imorgon så då får det bli ett rejält inlägg med bilder! :) Idag blir det till att hjälpa till i cafeét och ev även imorgon...

Puss & Kram

Foglossningar?!

Jag har ju känt ett tag att jag har haft ont i ryggen, precis under svanken. Igår städade jag och Helén på vårt lager och det blev mycket tunga lyft. Jag kände nästan direkt att det onda i ryggen blev värre. Idag har jag så ont så det är galet!!! :( Det gör "bara" ont på högra sidan än så länge och jag hoppas att det är allt det blir av det. Håll tummarna, tack!

Jag har hämtat busungarna i Ystad och nu är vi i Hylteberga - här är jättemycket folk på caféet! Det är ju naturligtvis jätteroligt men nu känner jag mig mest som en svikare som inte kan hjälpa till eftersom jag har så ont. Fast jag får nog gå ut och se om de behöver hjälp ändå...de kan ju ha läget under kontroll...

Puss & Kram

Påsken har börjat

Igår var det Skärtorsdag och hela dagen gick väldigt snabbt! Det var middag igår hos Jonas och Patricia. Jag hade gjort gubbaröra (för första gången i mitt liv) och fick med beröm godkänt! ;) Till huvudrätt blev det kyckling i en suuuupergod sås som Åsa brukar göra - den är så jäkla god! Till dessert blev det tårta som Patricia hade gjort - ingen behövde gå därifrån hungrig i alla fall! ;) Halv 2 stack jag hem - det var ganska lagom. En trevlig kväll blev det i alla fall! :)

Idag ska jag hem till mamma och pappa en runda. Mormor Agnes Café öppnar idag för säsongen! :) Jag ska ha med mig Filippa och Hannes med mig hem sen. Ikväll ska vi till Marre på middag. Men innan dess får jag väl se om det behövs lite hjälp i caféet...

Puss & Kram 

Vattengympan

Jag var övertygad om att passet började 18.30! Men efter ett tag fick jag en dålig känsla och tittade på pappret och där stod det att jag var välkommen dit till passet som började 17.30 - då var klockan 17.30!! :( Helt ärligt, vad är oddsen?! Jag hade kunnat börja gråta av förtvivlan! Där stod i alla fall ett telefonnummer så jag tänkte att jag kunde lika gärna ringa det med en gång och prata in på telefonsvararen en förklaring. Men då svarade Kerstin som skulle hålla i passet!! Jag förklarade för henne att jag hade tagit fel på tiden och undrade hon var jag bodde. När jag sen berättade det så sa hon bara lugnt; men det är ju inte så långt borta... Så jag packade snabbt ihop en väska och sen körde jag dit. Jag kom dit ca tio min i 6 så jag missade de första 20 min. Det var ju jäkligt tråkigt men jag är mest glad över att jag fick komma dit överhuvudtaget fast jag blev sen. Men till nästa vecka är jag ju klart medveten om vilken tid det börjar!! ;)

Det var i alla fall först kondition- och styrketräning och sen blev det avslappning i ca en halvtimme. När det var avslappning så satte Pölsan igång och sparkade och var inte alls intresserad av någon avslappning...;) Vi hade en liten presentation av oss när vi var klara. Några av tjejerna hade fått halsbränna men just då kände inte jag speciellt mycket. Men under tiden jag gjorde mig i ordning efter att ha duschat så satte det igång och just nu har jag världens halsbränna - öööörk, det är inte alls trevligt!! Kerstin heter barnmorskan som håller i passet och hon här heeelt uuuunderbar!! Henne hade jag velat ha som barnmorska - lugn, sansad och med humor. Hon pratade lite om förlossningen och om hur olika man kan uppleva det men att man ska tänka positivt. Hon berättade att det tyvärr ofta fokuseras på att det gör så ont och inte vilka krafter som faktiskt sätts i gång. Hon berättade det på ett väldigt bra sätt. När jag får frågan om jag är rädd eller fasar för förlossningen så säger jag nej. Louise sa en skitbra grej efter sin förlossning; "ja, det gör ont men barnet ska ut!" Så jag känner lite som så; gilla läget! Jag har verkligen tagit till mig det Louise sa om sin förlossning...sen finns det alltid de som ska berätta om sina hemska förlossningar (gärna så detaljerat som möjligt) men då lyssnar jag med ett halvt öra. Jag är inte intresserad av att höra det och min förlossning kommer inte att bli så! Så det så!!!

Pölsan sparkar på, h*n tyckte inte alls att det var jobbigt med träningen verkar det som. ;)

Puss & Kram

"Nu behöver du inte gå upp mer i vikt..."

Besöket hos barnmorskan gick bra. Jag berättade att jag hade trillat och att en kompis tyckte att min sköldkörtel var svullen. Ang sköldkörteln skulle jag ta med min husläkare så jag får väl ringa till min Vårdcentral och boka tid där. Hjärtljuden låg även denna gången på 160 - det ligger lite högt men helt plötsligt hörde vi hur hjärtat lugnade ner sig...och sen satte det igång igen! :) Så när Pölsan är aktiv så går hjärtljuden upp men det är visst helt normalt. Magen följde inte riktigt kurvan - den gick under kurvan. Det kunde bero på att Pölsan ligger tvärs över magen och inte med huvudet neråt. Jag ska snart till mitt andra ultraljud och där kollar de visst tillväxten så där får vi antagligen svar på det. När jag sa vad jag vägde så sa hon helt enkelt; "nu behöver du inte gå upp mer i vikt..." Nähä... Men hon tittade på mig sen och log och sa; "men det är lättare sagt än gjort." Ja, ja, vi får väl se hur det blir med det...

Ikväll är det dags för vattengympan för gravida! :) Jag ser verkligen fram emot det!! Det är inne på sjukhusets område och jag har fått höra att det är i en uppvärmd bassäng!! :) Och jag ska även använda min nya bikini...fast nu blev jag osäker på om jag faktiskt redan har använt den när jag har badat med Emma, Filippa och Hannes förresten... 

På Långfredag kommer förresten Filippa och Hannes till mig och ska sova över! :) På kvällen ska vi till Marre och äta och leka. Sen tänkte jag att vi skulle till den stora lekplatsen i Folkets Park på lördagen men med tanke på att vädret ska bli kasst så sticker vi nog och badar istället någonstans.

Jag måste nog äta något innan vattengympan så jag får nog ta tag i det nu.

Puss &  Kram

Påskvecka

Det är påskveckan och jag är inte direkt välkommen hos mina kunder...:( Jag ääääälskar alla våra svenska högtider och firar dem mer än gärna men den här känslan att inte vara välkommen är inte trevlig. Ja, ja, det är snart över för denna gången!

Jag tycker mig ha känt av Pölsan lite mindre än normalt idag...nu känner jag verkligen efter bara för att jag trillade igår. :( Men jag har känt fosterrörelser alltså - bara inte så mycket som jag skulle vilja och som jag tycker jag brukar. Jag ska till barnmorskan imorgon så jag ska berätta för henne då och vi lyssnar ju alltid på hjärtat också. Jag glömde att berätta att Lina tyckte att min sköldkörtel såg svullen ut. Det är visst ganska vanligt att den svullnar under graviditeten - allt annat har ju svullnat på mig så varför inte den också?! :S Men jag ska ta även det med BM imorgon.

Idag körde jag inom mamma och pappa när jag skulle tillbaka från Ystad och då var även Lisa hemma. Hon tyckte att märket på hakan, efter närkampen med Davids bil igår, såg ut som en finne! En stor sådan i så fall!! :( Nu på kvällen tycker jag att det ser ut som ett födelsemärke...jag hoppas att den försvinner snart!!

Puss & Kram

Jag trillade!! :(


Idag åkte jag till David och Lina för att få hjälp med att städa bilen invändigt. Jag, Helén och Lina satt i köket och drack kaffe/te medan David var därute. Till mitt försvar vill jag bara säga att när jag kom så höll han på och städade sin egen bil så jag tänkte att jag skulle hinna med en kopp te innan det var dags att städa min bil. Under tiden vi drack te så såg jag att han bytte bilar så han började städa min bil istället. Så jag halsade mitt te och gick ut till honom. Jag hade en massa stadskartor i sidan av förardörren som jag tänkte slänga så jag gick runt bilen, tog ut dem, såg en soptunna och gick mot den...på vägen dit så snubblade jag över sladden till dammsugaren! Jag försökte få tillbaka balansen genom att fortsätta gå framåt liksom men jag kände hur knäna vek sig och helt plötsligt var Davids bil i vägen så jag trillade ner mot den, tog i med höger hand i asfalten, slog i hakan i bilen och rullade nästan in under bilen. Nu får jag inte plats under bilen men armen for in där under i alla fall. Kartorna for all världens väg! Sen låg jag där och funderade; slog jag i magen? Har jag ont? Hur ont har jag? Sen hörde jag David kom springade och med orolig röst frågade; men gumman, hur gick det?! Då hade jag hunnit komma fram till att jag hade inte slagit i magen och jag hade inte heller speciellt ont så jag började småskratta. Sen skulle David hjälpa den här flodhästen upp!! ;) Det gick men det måste ha sett väldigt roligt ut! =) Så vi gick in så jag kunde tvätta av blodet från min hand och smutsen från mitt ansikte. Under tiden jag var på toaletten så berättade David för tjejerna vad som hade hänt och när jag kom ut så tittade han strängt på mig och sa; OCH DU BLIR KVAR HÄR INNE!!! Så jag gick snällt och satte mig vid bordet igen... Jag har naturligtvis dokumenterat skadorna:

Mitt knä...
Precis under mitt knä - men det var BETYDLIGT mer svullet direkt efter...

Handen
Min hand - det stramar rejält nu!

Foten
Även på utsidan av höger fot blev det ett litet märke...

Nu vet ni inte hur mina fötter ser ut annars men jag kan berätta att de är INTE så svullna annars!! Men det beror inte på att jag trillade...;)

Fast jag inte slog i magen så satt jag ändå och kände efter om jag kunde känna lite sparkar från Pölsan. Det var ganska tyst därinne men sen kom det en liten spark...och sen en till...men inte som innan jag trillade. På vägen hem i bilen kändes det lite till men jag tyckte att det kändes svagare än innan. Dels så känner jag naturligtvis efter mer och är känsligare eftersom jag faktiskt har trillat men dels så känner jag ju inte Pölsan heeeeela tiden annars heller. När jag satte mig i soffan så puffade jag rejält på magen och fick absolut INGET gensvar så jag puffade igen och då fick jag en rejäl spark tillbaka!! Stackaren låg väl och sov så kommer jag här och stör... Det brukar komma rejält med sparkar mer mot kvällen så jag ser fram emot att känna efter ordentligt. Jag ska inte stressa upp mig för detta - jag känner ju hur det rör sig, även nu - men känner jag inte mer ikväll så vet jag inte vad jag gör...ringer sjukhuset antagligen...

Hakan är lite röd också...men det var den innan också - av alla finnar!! :( Så jag tänker inte ta foto på den...jag hoppas mest att det mesta av det röda är bort till imorgon. ;)

Nu sparkar Pölsan för fullt och jag känner mig genast mycket, mycket lugnare!!! =) Tack för de sparkarna, Pölsan!! <3

Puss & Kram

Neeeeeeeeeeeeeeej! :(

Fy faaaaan, jag har precis sett söndagens avsnitt av Sofias änglar på Kanal 5! Idag handlade det om en mamma och pappa med tvillingtjejer på typ 5 år varav den ena tjejen hade leukemi. Under tiden de filmade så blev Elsa sämre och redan då började naturligtvis tårarna trilla på mig. I eftertexterna fick vi sedan reda på att Elsa hade blivit bättre först men sen sämre och att hon somnade in i sitt hem med familjen omkring sig i november (tror jag det var) 2011. :( Alltså barn ska inte få bli så sjuka!! Det är ju så fruktansvärt orättvist!! Naturligtvis är det aldrig trevligt när människor, oavsett ålder, blir så dåliga så att de dör men vad har barn hunnit göra liksom?! Skulle jag få cancer nu så är det inte kul på något sätt och vis men jag kan komma på en rad saker som jag har gjort för att få det; bränt mig i solen alldeles för många gånger, rökt en massa, ätit för mycket skräpmat - listan kan göras lång! :S Men ett litet barn har ju inte hunnit med att utsätta sig för så jäkla mycket saker...usch, vad livet kan vara orättvist ibland på så många olika sätt. Det är NU jag uppskattar mitt eget liv med allt vad det innebär så oerhört mycket mer!!

Ta hand om er och varandra!!!

Puss & Kram

Fika, fika, grillafton

Igår fikade jag med den där tjejen som jag berättade om igår som har gjort samma sak som jag; fast hon har en son som är 8 månader idag. Hon kom själv, Vi satte oss på ett trevligt fik på Limhamn och sen var det inte tyst på 1,5 h! ;) Jag har ju bara pratat med en person innan som är i samma situation som jag och det är VemVet och då hade hon inte fått barn än, vi var mer eller mindre i samma situation fast hon var längre gången. Så det var väldigt trevligt att prata med någon som vet vad jag går igenom. Jag har världens bästa vänner och familj som mer än gärna pratar med mig om detta men det är inte riktigt samma sak ändå... Hon hade fått tipset att prataa med någon på Familjeråd-någonting om det här med att där inte är någon fader innan barnet var fött så var det klart liksom. Men när jag sen berättade det för Stina och Jens så berättade de att de hade fått papper därifrån automatiskt eftersom de inte är gifta så jag avvaktar nog lite till...tror jag... I alla fall så kom hennes mamma förbi med sonen som hade sovit hos mormor över natten. Så jag fick även träffa mitt första donatorbarn! :) Vad jag vet alltså...det är ju inget som syns direkt om man är donatorbarn eller inte...;) Vi satt i ca 2 h och kom sen överrens om att träffas fler gånger. För egen del är det inte så mycket för att höra hur hon har gjort, än så länge i alla fall, utan mer för att försöka skaffa ett kontaktnät med andra mammor i samma situation...jag inbillar mig att det kan vara bra för Pölsan att känna andra barn som har det likadant när det gäller det här med pappor..

Efter den fikan köpte jag med mig fikabröd och körde hem till Jens, Stina och lilla Lisa. Lisa kan verkligen konsten att se extremt allvarlig ut till att spricka upp i världens leende - hon är så himla söööööt!!!


En allvarlig Lisa - jag tror att det har med hennes rynkade ögonbryn att göra...

Hon är dyngsur eftersom hon precis har börjat dricka själv - hon är superstolt över det men hälften kommer utanför...;)

När klockan var ca 17 så sa jag till Stina och Jens att det var nog dags för mig att bege mig hemåt. Stina undrade vad jag skulle göra på kvällen. Jag hade inget bestämt så det sa jag och fick då tillbaka; men kan du inte bli kvar här och äta med oss då?! Of course!! :) Så jag, Stina och Lisa begav oss iväg för att inhandla lite mat och sen gjordes det grillspett så det stod härliga till:


Maj Gadd, vad vi åt och åt och åt och åt och åt...

Efter lite mys med Lisa så var det dags för henne att borsta tänderna och sen gå och lägga sig:



Sen blev det kortspel för oss vuxna...;) Gin&Rummy! Jag har aldrig spelat det förr men det var väldigt roligt. Jag förlorade STOOOORT!!! Men det bjuder jag på - nästa gång så vinner jag! :) Jag körde hem lite efter kl 23... Jag älskar sådana dagar; spontana dagar när man inte har så mycket bestämt men som ändå blir så fullbokade så att säga. =)

Idag är det 1 april och solen skiner redan fast klockan bara är 9 på morgonen. I och för sig vet jag inte om det är så himla varmt - det var det INTE igår!! Men målet med dagen är i alla fall att försöka hålla sig undan från människor som tycker att det hysteriskt roligt med 1 april-skämt...:S

Puss & Kram

RSS 2.0