Flodhästen Anna

Jag andas lika tungt som en flodhäst för tillfället!! Jag andas väldigt lätt i normala fall och jag har en tendens att bli irriterad på människor som andas tungt men just nu...Maj Gadd!! Det känns som om jag är konstant täppt i näsan och det känns jobbigt att andas genom näsan så det gör att jag istället andas genom munnen. Nyser gör jag också med jämna mellanrum. Nyser gör jag annars när jag är hungrig eller väldigt förkyld. Men jag känner mig inte förkyld...hungrig är jag ju i och för sig för det mesta nu för tiden...;) Igår tex så kände jag mig superhungrig ungefär 2 timmar efter att jag hade ätit kvällsmat. Det riktigt sög i magen så hungrig jag var, ungefär som om där absolut inte fanns någonting alls i magen - ÄNDÅ kunde jag kräka hur mycket som helst!! :( Ja, det är märkligt det där.

Just nu befinner jag mig hemma hos mamma och pappa. Jag satt hemma hos mig och kände mig uttråkad så då bestämde jag mig för att köra hem hit. En av många, många fördelar med mitt jobb är att jag kan sova var som helst och utgå därifrån så länge jag håller mig inom mitt distrikt, och eftersom mitt distrikt består av Skåne och delar av Blekinge så är det inte så svårt att hålla sig inom ramarna. Så då sover jag helt enkelt här inatt. När jag hade tagit av mig jackan så sa mamma direkt; men vilken mage du har!! Hon berättade att hon också hade blivit stor snabbt när hon var gravid med mig så det ligger väl i generna. ;) Hon hade fått börja använda mammakläder när hon var i v 16...2 v kvar då för min del... Men jag gillar, som sagt, klänningar och kjolar och jag tror nog att de funkar ganska länge...inbillar jag mig i alla fall! :)

Puss & Kram

13+1

Ööööörk, jag har haft 2 skitdagar!! :( Innan dess har jag haft ett par riktigt bra dagar, som tur är!! Men jag hade minsann hunnit glömma hur det känns att må illa hela tiden...det trodde jag faktiskt aldrig att jag skulle kunna glömma! ;) Igår när jag kom hem så sov jag på soffan en timme ungefär. När klockan var halv nio så mådde jag så jäkla illa så då gick jag och la mig. När klockan var 6 så vaknade jag och hade superont i ryggen!! Min kropp är inte van vid att jag ligger ner så här mycket. Jag får liggsår liksom...;)

Men innan jag mådde alltför illa igår så hann jag ta foto på mig tjockismage. Jag har ätit frukost men jag tycker inte att den ser så himla stor ut på just den bilden...

Min tjockismage...
Ojdå, jag har visst hål i trosan...

Så eftersom magen inte såg så himla stor ut så tog jag även en bild med kläder på:

Tjockismagen med kläder...

Jag tycker själv att magen ser betydligt större ut i kläder än vad den gör naken... Jag har laddat ner en gravidapp från 1177 till min iPhone och där står det i v 14 att "De flesta börjar nu få en liten mage." Jag tycker inte att min mage är så liten och jag har haft den jäkligt länge också för den delen...;)

Puss & Kram

Första advent

Så var det då äntligen första advent!! :) Tyvärr så inbjuder ju dagens väder inte alls till julstämning!! :( Det blev först en fika på Snuggles med mina systrar och systerbarn och när vi hade bestämt oss för att vi var klara så hade det faktiskt blivit uppehåll! Så det blev även en liten runda på stan. Men det var mest för att vi var där nere och för att det hör till. Sen blev det först mys till Sunes Jul och sen middag hemma hos Emma och Henrik.

Första ljuset tänt!Lisa, Hannes och EmmaFilippa ville sitta vid det höga bordetME!!Myyyyys!! :)
Hannes somnade i min famn! Filippa och Lisa tittar på Sunes Jul

Puss & Kram

Lite uppdatering

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har uppdaterat min blogg på två dagar!! Jag brukar ju faktiskt skriva varje dag och gör jag inte det så berättar jag det innan. Det har bara varit jäkligt mycket att göra. I torsdags så stack jag raka vägen till en kompis för att äta middag och när jag kom hem så blev det sängen med en gång. Igår när jag kom hem så mailade jag en kund och sen hann jag sova en halvtimme på soffan innan det var dags att göra sig i ordning: igår träffades "gänget" på vårt stammisställe för en AW. Tanken var att jag även skulle berätta för dem om min graviditet. Kvällen gick och det kom fler och fler, även sådana som jag inte känner så väl så jag började tänka att jag skulle skita i det. Jag har inga problem med att berätta när jag är ensam med någon men när det blir flera så känner jag mig lite obekväm. För mig är det ju en jättestor grej men det är det ju inte för alla andra...liksom... Men Åsa och Maria satt mitt emot mig och hejade på mig. Så till slut så tog jag tag i det och berättade. Mitt hjärta bankade lika snabbt som på en hare som blir jagad av en bil när det är mörkt ute...eller något sånt! ;) Åsa och Maria fick snabbt tyst på allihopa så fort jag började harkla mig...;) Naturligtvis så reagerade de precis som alla andra som jag har berättat för; förvånade men glada! :) Och så lite tårar från några av tjejerna; precis som det ska vara! ;)

Igår kräkte jag minsann två gånger men annars har jag haft två bra dagar här. Så jäkla skönt!! :) Idag ska jag städa och julpynta lite. Jag kommer dock inte att tända stjärnorna i mina fönster förrän imorgon när det är första advent! Men imorgon är det ju skyltsöndag så jag vill ha det klart innan det är dags att mysa på stan.

Imorse vägde jag mig; jag har gått upp exakt 2,5 kg sen inseminationen! Med tanke på hur mycket och VAD jag äter så är jag väldigt nöjd med det!! :) Det stramar i livmodern nu för tiden när jag hostar och nyser...det känns lite obehagligt faktiskt. Det känns som om jag ska hosta ut livmodern...inte för att jag hostar speciellt mycket och jag vet att jag inte kommer att "hosta ut livmodern" men det är mest en känsla...en obehaglig känsla.

Igår köpte jag två klänningar som magen dels döljs lite i och dels kan växa i! :) Jag vet dock inte hur mycket den kan växa innan jag inte kan använda klänningarna längre men det lär väl bli ett tag...tror jag! ;)

Nä, nu räcker det för idag! Ha en härlig lördag!!

Puss & Kram

Sötis! :)

I helgen fick jag ett sms från Malin som berättade att hennes sambo hade friat till henne i Rom! :) Behöver jag berätta att tårarna sprutade?! Jag är blödig annars också men just nu är det extremt! ;) Idag ringde hon och berättade hela historien. Hon avslutade med att berätta att bröllopet kommer att hållas i slutet av sommaren 2012 och hon var genast orolig för hur vida jag kommer att komma på bröllopet med tanke på att jag antagligen ammar då... Jag svarade med att inga vilda hästar kommer att hålla mig borta från bröllopet! Annars hade Malin svaret; din mamma kan ju också vara där så att du kan gå iväg och amma när det behövs! Aaaaaw, sööööötis!!! Jag tycker dock att vi kan avvakta med hur vi gör så länge...det är ju ändå ett tag kvar...;)

Ikväll var det återigen dags för träning! Ikväll var vi bara tjejer så vi passade på att dansa lite...inget avancerat dock! :) Jag måste även försöka komma igång med min Friskis-träning igen. På fredag sticker Josefine till Thailand så nu är jag on my own så att säga ett bra tag. Vi är ju annars bra på att dra med varandra när det är dags för träning.

Jaha, så ni vill se magbilder?! Alltså...jag tycker ju mest att det är en tjockismage och det vill inte jag visa upp...jag kan kanske ta foto när jag har kläder på för då ser det ut som om jag är gravid i v 20 och inte v 13! Men utan kläder ser jag, som sagt, mest bara tjock ut...:( Så det är ju en himla tur att jag inte har för vana att gå omkring naken! ;)

Puss & Kram

Tjockismage?!

Nu blir dagarna lättare och lättare! Med tanke på att jag är extremt ljuskänslig så trodde jag aldrig att jag skulle skriva en sådan sak i denna årstiden! ;) Men illamåendet börjar verkligen klinga av!! :) Just nu mår jag i och för sig illa men innan var det ju heeeela dagen som gällde. Så är det inte längre. Och även om jag mår illa just nu så är det ändå inte så illa som det var innan. Jag står ut liksom, det gjorde jag knappt innan. Aaaah, det känns fantastiskt!!!

Nu börjar människor jag träffar på som inte vet något verkligen titta på min mage!! Utan kläder tycker jag mest att den ser ut som en tjockismage men med kläder på ser jag verkligen supergravid ut!! Absolut inte som att jag är i v 13!! Det är inte klokt som det ser ut - märkligt, tycker jag...redan liksom...

Idag var jag hemma hos kompisar och lunchade och berättade det för dem. De tog mig inte på allvar till att börja med, det såg riktigt roligt ut!! Vi fick oss några härliga skratt på grund av det! :) Men sen fick jag grattis, kramar och lycka till! :)

Idag har jag även känt av hugg i livmodern. Det är inte skönt! Men eftersom det är livmodern som växer så är det ju ändå bra... Pölsan måste ju ha plats att växa där! ;)

Puss & Kram

12+0

Så har nu de 12 första veckorna passerat!! Känner jag mig lugnare ang missfall? Tja, lite faktiskt. Jag trodde aldrig att det skulle hända med tanke på hur mycket jag har tänkt på det... Jag är fullt medveten om att man kan få missfall genom hela graviditeten men riskerna avtar ganska rejält från och med nu!

Ännu en bra dag idag!! :) Jag fick en rejäl dipp vid 14.30 ca som höll i sig i ungefär 2 timmar men efter att ha spottat och fräst i toalettstolen så gick det över! ;) Det märks att illamåendet är på väg att gå över som tur är!! :)

Ikväll blir det middag hos en kompis som har bjudit hem på spagetti och köttfärssås. :) Jag åt en Franskman innan på Pölsemannen när jag handlade lite på ICA Maxi. Så jag klarar mig innan det är dags att äta om en timme, menade jag. ;)

Puss & Kram

Myshelg

Så var jag tillbaka i Malmö igen. Jag har bestämt mig för att tvätta mina fönster eftersom det är söndag och klockan inte är så mycket än. Jag har 4 fönster att tvätta, jag har 3 kvar...jag pausar mellan varje fönster eftersom det är så tråkigt! Men jag vill ha det gjort till första advent som är nästa vecka så det är bara att gilla läget.

Igår när vi kom till Löderup så hade Åsa och Maria bakat bröd och gjort en supergod linssoppa;

Rykande varm linssoppa med nybakat bröd till.

Jag tycker inte att det låter gott med linssoppa eftersom jag inte är en stor fantast av varken linser eller bönor men soppan var verkligen supergod! Och mättande... Efter lunchen begav vi oss iväg på en promenad vid havet. Jag gillar inte alls promenader, jag ser ingen som helst mening med det - även om man har sällskap!! - men jag ville ju inte bli kvar i huset själv så jag följde med. På vägen tillbaka köpte vi kladdkaka. Efter fikan slappade vi lite och sen var det dags att fixa middagen. Vi var indelade två och två när vi skulle laga mat. Jag och Vivi stod för huvudrätten. Nu är ju inte jag en kock precis men Vivi är helt fantastiskt duktig på att laga mat! Så det fanns väl en viss anledning att jag hamnade i med henne...;)

Vivi fixar i köket!

Jag fick gå och lägga mig på soffan under tiden vi höll på med maten eftersom jag blev illamående men annars har jag haft 2 bra dagar!! Det är ju naturligtvis trevligt att det infaller när man verkligen vill och behöver det. :)

Jag!

Det var en väldigt trevlig helg och nu vet ytterligare 2 att jag är gravid! De tog det också bra. Jag och Åsa kom fram till att vi ska ha en AW på fredag så jag kan berätta det för "gänget" - jag är redan nervös för det! ;)

Nä, om jag skulle fortsätta med att tvätta mina fönster så jag kan vara klar INNAN det är mörkt...

Puss & Kram


Kåt?!

Jaha, efter sol kan även regn komma - igår var ingen bra dag alls. Men vi skiter i det nu, jag måste berätta en annan sak som händer; de senaste dagarna har jag märkt att jag kan gå och titta på vilt främmande karlar och fundera på om de är bra i sängen!! Det har jag INTE till vana att göra annars!! Natten mellan torsdagen och fredagen hade jag gaaaalna sexdrömmar!! Jag till och med vaknade av dem!!! Det är nästan så jag rodnar när jag tänker på dem nu... Så när jag pratade med lillasyster Emma så berättade jag för henne, hon bara skrattade och sa att hon hade hört talas om det men hon hade varit så jäkla trött så det enda hon ville var att sova! När jag sen pratade med Vivi och hon frågade hur det var med mig så svarade jag kort och gott; kåt!"Aaaaaah", sa Vivi då, "är du där nu?" Men naturligtvis hade inte hon heller känt av det utan bara hört att det kunde hända. Hade det inte varit för att de har tagit upp det i "Vänner" när Rachel var gravid så hade jag nog inte vetat om att det var ett "symptom"... Men eftersom jag mådde illa hela jäkla dagen igår så var det inget jag kände av under dagen...som tur är!! ;) Igårkväll när vi var hos mamma och pappa så var jag med under förrätten och huvudrätten och sen gick jag och la mig...:( Jag kände hela vägen hem att jag behövde kräka men som tur var så kom det när jag väl hade kommit hem...andra gången den dagen...:( Fast idag känns det bättre igen! :)

Nu ska jag packa och göra mig iordning för sen bär det av till Löderup för tjejhelg! :)

Puss & Kram

En bra dag! :)

Idag har jag haft en riktigt bra dag!! Jag har knappt mått illa överhuvudtaget!! :) Vilken lycka! :) Jag ska nu erkänna en sak som jag inte riktigt känner mig bekväm med men jag har inte städat på tre veckor!! :( Jag har inte orkat mellan alla spyor och allt ätande helt enkelt...;) Men idag så!!! Nu luktar det Ajax i hela lägenheten och det är REEEENT i varenda vrå!! :) Tänk så lycklig man kan bli av små saker...;)

Liiite träningsvärk har jag allt efter igår fast jag tog det så lugnt. Det är ju inte så konstigt med tanke på hur länge det var sen jag tränade sist! Jag har också sovit hela natten!! Nja, inte riktigt; istället för att vakna klockan 3 för att gå upp och kissa så vaknade jag redan halv 12 och SEEEN sov jag hela natten fram till att väckarklockan ringde halv 7! :) När klockan ringde så kommer jag ihåg att min första tanke var; jippi! Jag har sovit hela natten!!! :)

Imorgon ska jag till frissan - äntligen! Sen kör jag raka vägen hem till mamma och pappa. De ska ha middag för oss som har hjälpt till med bygget av caféet. Jag sover hemma i Malmö för på lördag ska jag och 5 andra tjejer åka till Österlen. Åsas mamma har hus där och vi ska ha en liten mystjejhelg. 2 av tjejerna vet inte om att jag är gravid men det lär ju komma fram...

Klockan är halv 10 och jag är fortfarande uppe! Jag brukar annars må illa vid denna tidpunkten och då går jag och lägger mig för att sova bort det - det har fungerat än så länge! Fast än så länge är det lugnt.

Puss & Kram

Första träningen på ett tag!

Idag ringde jag min tränare och pratade med henne om kvällens träning. Jag mådde illa imorse men det gick som tur var över av sig själv...eller efter 2 McToast kl 8 och 1 McToast lite över 9...:S Jag berättade om mitt besök hos sjukgymnasten och min tränare menade på att det var bara att hon och jag bestämde hur många repetitioner på varje station jag skulle göra. "Om de andra gör 12 så gör du bara 8-10 stycken!" Det var lugnt vid uppvärmningen och sen när vi skulle dela in oss i lag så satte hon mig i det laget som hade en mer så att vi hade en avbytare. Det funkade bra. Sen försökte jag ta det lugnare när det var dags för övningarna vid olika stationer. Tyvärr kände jag mig som jag maskade - jag blev knappt svettig och jag brukar bada i svett efter hennes pass!!! :( Ja, ja, jag kommer att få träningsvärk ändå och det känns faktiskt bra att jag tog det lite lugnare. Vid uppvärmningen så gjorde vi en övning där vi hoppade och jag kände med en gång att jag blev akut kissignödig så jag var tvungen att springa på toaletten!! Oooops! Jag ska faktiskt börja med knipövningar, har jag bestämt mig för. Jag fick en lapp av min sjukgymnast med olika övningar så det tänkte jag börja med nu!

Nu sitter jag här med sushi framför mig...efter 3 bitar så ville jag egentligen sluta äta. Jag förstår verkligen inte vad det är som händer men ingenting smakar riktigt bra och det är supertråkigt!! :( Jag har fortsatt att äta eftersom jag inser att både jag och Pölsan behöver mat men det tar emot. Vi får väl se hur många bitar jag får ner. Som tur är så är det ju kall mat i alla fall! ;)

Puss & Kram

Ingen aptit...:(

Jag förstår inte riktigt vad det är som händer men jag har märkt att jag den sista tiden inte har någon direkt aptit på kvällarna... I och för sig så åt jag inte så mycket till lunch heller - de andra slickade sina tallrikar men jag tyckte inte att det smakade så himla bra. Men jag har verkligen reagerat själv över det på kvällarna. Sen har även smaken ändrat sig - jag har inte märkt att jag tycker om saker som jag inte har gillat innan men däremot saker som jag vanligtvis äääälskar tycker jag numera smakar sådär. Inte så att det är "äckligt" och jag inte alls kan få ner det utan det är mer som att det inte smakar så bra som det brukar. Klockan är nu 10 min i 8 och jag har, efter måååånga om och men, beställt en tunnbrödsrulle med gyros. Jag tog 3 tuggor och sen ville jag inte ha mer!!! Jag förstår verkligen inte varför!!! Men jag fick i alla fall tvinga mig själv till att äta halva...både jag och Pölsan behöver ju maten!!! Åååååh, så trött jag blir på mig själv...:( Helén satt med mig i telefonen och kom med hur mycket tips som helst om mat men jag är inte sugen på någonting...jag vet att jag behöver mat för att inte må alltför illa och jag borde vara både hungrig och sugen när det är så här sent på kvällen men icke, sa Nicke...märkligt... Jag hoppas att det ändrar sig inom en snar framtid!!

Puss & Kram

Silikonbröst?!

Jaha, då fick även Johan reda på det imorse! Jag har idag på mig en omlottklänning med ett linne under - inget speciellt alls, jag har haft den mååååånga gånger förr. Vi satt mittemot varandra när Johan helt plötsligt säger; "vad har hänt med dina bröst? De är jättestora!" Holy makarony!! Jag tycker inte själv att de har blivit större!! Men till Johans försvar (om han nu behöver det) så träffade jag en tjejkompis i eftermiddags som tittade på mig och sa; "vad har du gjort? Har du skaffat sillisar?!" Så något har ju hänt med mina bröst...;) Men i alla fall så blev även Johan glad för min skull!

Idag har varit en bra dag! Jag hamnade dock i bilkö på väg hem och jag kände under tiden jag satt fast att jag började må illa så jag fick lägga mig en halvtimme att sova när jag kom hem. Nu känns det bättre igen men nu behöver jag mat och jag har ingenting hemma! Jag måste ha mat snabbt nu och det enda jag kommer på är pizza - det kommer att gå supersnabbt eftersom stans bästa pizzeria ligger precis här nedanför men jag är inte ett dugg sugen på pizza! Jag är inte sugen på någonting men jag måste ju ha mat i magen liksom...:( Annars kommer jag snart att må ännu mer illa! Ööööh, nu vill jag hem till mamma och pappa bara för det...där är det alltid bra i alla fall...:)

Jag var hos sjukgymnasten idag! Hon klämde och drog men kunde inte "provocera fram" något. Naturligtvis har jag en bra dag idag! Så hon sa att jag inte har foglossningar men att jag har symptomen...jag fattar inte riktigt det men jag antar att det är bra att jag inte har foglossningar i alla fall! Men hon gav mig en massa tips på övningar och så provade vi ut band att ha runt bäckenet. Så det ska jag köpa inom en snar framtid. Hon sa att det kan komma och gå, vissa dagar kan det bli värre medan det andra dagar kan bli bättre. Det är i alla fall inget farligt! ;) Blev det mycket värre så kunde jag ringa henne. Hon var i alla fall supertrevlig!

Min kollega från Stockholm ringde idag och frågade; "hur är det med den blivande mamman? Har du kräkt något idag?!" Och så skrattade han...min söta, söta kollega!! :) Jag fick även ett mail idag från en av tjejerna från kontoret. Hon berättade att de hade haft ett litet internt möte där S (min chef) hade berättat om mitt "modiga beslut att skaffa barn på egen hand"... Hon skrev jättefint så jag satt och grät medan jag läste det! Jag vet att jag har härliga människor omkring mig men visst är det underbart när det bara blir bekräftat gång på gång?! :)

Nä, nu måste jag fixa något att äta!! Men först lär det nog bli lite kräkningar, känner jag...mest så att ni vet vad jag gör ikväll! :S

Puss & Kram


Illa, jag mår illa...:)

När jag vaknade imorse så gick jag minsann upp med en gång och åt mackor och sen fick jag gå och lägga mig igen...:S MEN jag låg och log för mig själv och sjöng även ur Magnus Ugglas gamla slagdänga; Illa, jag mår illa...;) Jag trodde inte att jag skulle bli så glad över att må illa men lördagens händelse har fått mig att se lite annorlunda på min graviditet! Så jag for upp och ner i säng under hela morgonen. Halv 9 så kom frukosten upp igen och sen mådde jag bra! :)

Jag fick en inbjudan från en tjejkompis om att komma på middag nu ikväll, hennes syster skulle även komma. Det här är tjejer som står mig nära men som inte har vetat om min hemlighet - men nu vet de! :) Naturligtvis blev de glada för min skull - de är ju MINA vänner liksom och jag omger mig bara med fantastiska människor! :) Så det blev mycket graviditets- och barnprat. Den ena systern har 2 barn medan den andra ännu inte har skaffat det.

Imorgon har jag tänkt berätta för en killkompis som också är säljare, vi ska träffas på en morgonfika. Så jag hoppas att illamåendet inte tar över för mycket imorgonbitti...även om jag inte har några som helst problem med mitt illamående längre!! Det innebär i min värld att Pölsan mår bra och det är det absolut viktigaste för mig just nu!

God natt och sov så gott!!

Puss & Kram


Jag fegade ur...

När jag vaknade i morse var smärtan helt borta!! :) En helt underbar känsla, kan jag berätta!! Jag ringde till VemVet igår när jag körde till mamma och pappa och berättade om min dag. Jag var fortfarande orolig men inte alls som innan på dagen... Så idag har jag haft lite mensvärk och jag var lite osäker på om jag skulle vara glad åt det eller inte så det varierade under dagen. Men oavsett värk eller inte så kändes det inte alls som smärtan igår och det gjorde inte alls lika ont. Det har kommit ca 4 hugg under dagen men det har varit allt. Däremot har illamåendet kommit tillbaka men jag kommer inte att gnälla över det idag eftersom det var det enda jag önskade mig igår! ;)

Idag har det blivit 2 olika julmarknader. Jag brukar gilla julmarknader men antingen var jag inte på humör eller så är det på grund av vädret men jag tyckte inte alls att det var speciellt mysigt. Nu börjar det i och för sig bli kallare här nere men det är fortfarande varmt för årstiden.

Nu ikväll blev det Fars dag-middag hos farmor och farfar - jag berättade inte min nyhet! Jag bangade ur helt enkelt...jag visste inte riktigt hur jag ska skulle säga det...och var jag skulle säga det...eller när jag skulle säga det. Så jag kör nog ut till farmor och farfar en dag och berättar det för dem i lugn och ro istället...eller ja, så får det ju bli nu! ;) 13 vuxna och 2 barn var vi så det var fullt upp hela tiden. En dålig ursäkt kanske, jag får nog helt enkelt erkänna att jag inte vågade!

Jag ääääälskar mitt jobb men just nu känner jag inte alls för att jobba imorgon! :( Men så är det ibland. Det är bara till att gilla läget...

Puss & Kram


Oro, oro, oro...:(

Som jag berättade i det andra inlägget så hade jag ont i min livmoder när jag vaknade...det har hållt i sig. :( Jag smsade VemVet om det och hon tyckte att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen om det inte lugnade ner sig men att det säkert inte var någon fara. Jag är lite så här att om man säger det högt så blir det mer verkligt så därför ville jag inte ringa sjukvårdsupplysningen. Sen har jag ringt de två gånger förr och fått tag på totalt inkompetenta människor! Men när klockan närmade sig 2 och jag fortfarande hade så jäkla ont i livmodern ringde jag dem i alla fall. Jag fick tag på en helt underbar kvinna. Hon ställde en massa frågor; jag har ont i livmodern på vänster sida, det känns inte som mensvärk utan det är mer som ett konstant hugg, jag har även foglossningar idag som känns mest på vänster sida där bak, jag har haft väldigt mycket flytningar de två senaste dagarna men de har varit genomskinliga och glatta liksom - mest vätska känns det som - och så har jag druckit och ätit dåligt idag eftersom jag har legat på soffan och tyckt synd om mig själv. Jag kan inte upprepa ordagrant vad hon sa till mig men andemeningen var att hon förstod att jag tänkte på missfall men att hon inte tyckte att det verkade som så. Hon ville att jag skulle ta en Panodil och dricka mycket vatten eftersom hon tyckte att det kanske lät som om det var njurarna...just det ger jag inte så mycket för...och sen skulle jag återkomma igen om det inte det hade lugnat ner sig. Det sista hon sa var att jag inte skulle oroa mig och att jag skulle ta hand om mig. Jag la på telefonen och gräääääääääät!! Det var längesen jag grät så mycket!! Det är i och för sig enormt förlösande att gråta så mycket... Samtidigt som oron inte hade släppt så var det så himla skönt att höra att hon inte trodde att det var missfall på gång. Jag hade inga Panodil hemma så då var jag tvungen att gråta lite för det också...;) Men jag gick och la mig i ett bad där det onda släppte helt och hållet!! Men när jag sen smorde in mig så kom det tillbaka. Jag har fortfarande ont men det är ändå inte som det var i morse... Jag dricker vatten som om min sista stund vore kommen...;) Jag hatar verkligen den här oron!!! Jag inser att man kan få missfall hela graviditeten men fram till v 12 så är det ju vanligare. :( Jag går in i v 12 på måndag och då vill jag bara vakna och känna; nu jäklar, nu är det över så NU kan jag njuta av min graviditet! Usch, vad jag HAAAATAAAAR att må så här, att oroa mig så här!!!! :(

Om man nu ska se något positivt i den här kråksången så är det att jag inte har mått illa på hela dagen! Jag vågar knappt skriva detta eftersom jag har gnällt så jäkla mycket men jag hade hellre mått illa än att behöva ringa sjukvårdsupplysningen pga att jag trodde att jag var på väg att få missfall...:( Just nu tänker jag även att det kanske inte alls är bra att jag inte mår illa längre...aaaarrhg, varför är det så här?! :( Varför kan det inte bara flyta på lätt och smidigt?!

Nä, pappa ringde innan och frågade när jag kom så jag får väl packa en väska och bege mig hemifrån. Jag sover hos mamma och pappa inatt eftersom det är Fars Dag imorgon.

Puss & Kram


Aj, aj, aj.

Jag har precis satt mig i soffan med datorn i knät och TVn på i bakgrunden. 2 mackor med makrill i tomatsås har inmundigats. Ingen dricka - det glömde jag...:( Ja, ja, jag får väl ta mig upp ur soffan med min härliga foglossning och hämta lite juice. :S Nu känns foglossningen mest på vänster sida. Det är INTE skönt överhuvudtaget!! :( Jag har även ont i livmodern idag...eller en äggledare kanske? Det är på vänster sida det med i alla fall och det stramar liksom. Det gör jäkligt ont i alla fall! Men eftersom jag har ont så kanske illamåendet håller sig borta - det känns ju jäkligt onödigt att må illa också samtidigt som jag har ont...;) Vi får väl se om jag kan bege mig iväg lite senare idag och hjälpa Vivi och Andy med deras flytt. Jag har redan deklarerat att jag inte tänker lyfta en massa tunga saker men jag kan ju kanske hjälpa till med att packa upp? Tja, vi får se...håller bara illamåendet sig borta så ser jag inga större problem med att inte hjälpa till.

Puss & Kram

Berätta eller inte berätta...det är frågan!

Tja, jag kunde inte riktigt sitta och hemma och vänta på att jag skulle kräka så jag åkte ut. Jag gjorde två besök och oroade mig heeela tiden för att jag skulle kräka inköparna i ansiktet! :S Jag var och besökte kunder i närheten av mamma och pappa så jag köpte med mig fika och körde hem till mamma och Lisa. Direkt när jag kom innaför dörren och fick av mig stövlar och jacka så gick jag in på toaletten och kräkte! Sen mådde jag hur bra som helst!

Jag lunchade halv 12 med lite andra säljare och ända fram till nu har jag mått jättebra! :) Nu börjar jag känna av illamåendet så jag får väl ta en macka lite snabbt och lätt.

På söndag är det ju Fars Dag och det firar vi! Hade vi sagt till vår pappa att vi inte skulle fira Fars Dag så hade han bara skrattat och gett oss sin önskelista! Han är som ett barn när det kommer till presenter - han har alltid önskelista när det gäller Fars Dag, sin födelsedag och julafton. Det är ju i och för sig bra, man behöver aldrig sitta och klura på vad man ska köpa! ;) Vi ska i alla fall fira det hos farmor och farfar. Mamma undrade om jag skulle berätta för dem om min graviditet då...jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Min faster kommer också att vara där med sin familj så då får alla reda på det samtidigt vilket är bra...men jag är lite tveksam. Jag vet inte varför egentligen. Jag tänkte först att åka hem till farmor och farfar och berätta det för dem när det bara är vi men farmor lär ändå ringa till min faster och berätta. Vilket är helt normalt alltså, men jag tänkte att då är det kanske ändå bättre att berätta när vi alla är samlade. Så kan alla ställa frågorna själva till mig istället för att gå och fundera på det själv... Tja, vi får se hur jag gör.

Puss & Kram

Feber?

Nu är det andra morgonen i rad som jag har vaknat och känt mig...varm?! Eftersom jag har haft feber ungefär 5 gånger i mitt liv så kan jag inte direkt säga att jag vet hur det känns att ha feber men det är kanske så här? Det gör mig i vilket fall som helst jäkligt orolig! :( Vad innebär det? Har det med graviditeten att göra? Kommer jag att förlora Pölsan? ÄR det feber?! Ja, frågorna är många och svaren hänger i luften...:(

Annars låg jag i sängen innan och tänkte på att jag faktiskt inte mår så jäkla illa längre. Illa mår jag hela tiden (förutom precis när jag har ätit!!) men illamåendet når inte de topparna längre som de gjorde i början! :) Jag känner inget större behov av att ta Lergigan tex...får jag bara kräka så släpper ju illamåendet för ett tag! ;) Nu tex känner jag för att kräka och det är bara bra för då kan jag se till att komma hemifrån!!

Ha en trevlig fredag!

Puss & Kram

Samåkning

Så var samåkningen avklarad. Vi hade bestämt att vi skulle träffas halv 9 men det fick jag skjuta på. Men det blev bara en kvart senare. Det har gått jättebra. Vi har kört där det har funnits McDonalds så då är jag nöjd! ;) Vi gjorde en stor exponering i en butik och då kände jag av foglossningarna! :( Men det var inte så himla farligt, det var värre imorse. :(

Ikväll blir det lugnt. Jag borde diska medan jag fortfarande mår bra. Vem vet hur länge det håller i sig? ;)

Puss & Kram

Ombyggnad

Idag har jag hjälpt en kund med ombyggnad av sin butik...jag har då byggt om de hyllor där mina varor befinner sig så det låter nog värre än vad det är. Fast det tog hela dagen. Jag hade tänkt träna ikväll om jag mådde bra och det gör jag men jag hann inte. :( Jag stannade på vägen upp till kunden eftersom det kändes som om jag behövde kräka men det gick inte. Men när jag väl kom till butiken så hände det där istället. Tyvärr var toaletten inte speciellt ren! Det är, som sagt, aldrig kul att kräka men när man behöver hänga över en skitig toalettstol så känns det ännu värre!!

Imorgon är det samåkning som gäller! Jag har aldrig haft samåkning med den här killen förr så det ska bli intressant. ;)

Puss & Kram

Nu vet mina kollegor!

Nu är det gjort; jag har haft möte med min chef, S, och hans assistent, G. Jag kände av fjärilar i magen på väg dig och när vi satte oss på S kontor så blev det ännu värre! Det här är de första jag har berättat för personligen som inte har varit med från början. Jag började med att säga att det var okej att glad för min skull eftersom det inte var ett misstag utan gjort med vilje; jag är gravid och ska bli mamma. Jag kan berätta att jag satt med två fågelholkar! ;) Det var uppenbart att det inte var det som de trodde att jag skulle berätta i alla fall! :) Men som kom det gratulationer och en massa frågor, naturligtvis. Jag trodde att vi skulle sitta i 20 min men vi satt i en timme! Efter den timmen fick jag vars en stor kram från dem, det hade nog börjat sjunka in då. G berättade att hon var lite lättad, hon trodde att det var min lever som hade blivit värre och att jag var jättesjuk! Aaaaaaa, så jag förklara att min lever mår jättebra! :) Sen ringde jag runt till mina kollegor och berättade samma sak för dem. Jag vet vad mina kollegor går för så jag blev inte förvånad över deras reaktioner men det är ändå samtidigt skönt att få det bekräftat; jag har världens mest underbara, fantastiska och härliga kollegor!! De blev förvånade (vilket jag har full förståelse för!) men glada! Sen ringde jag även vår marknadschef och berättade det för honom eftersom han ska samåka med mig på torsdag. Så vi bestämde att vi ska träffas en viss tid, känner jag att jag mår superilla så ska jag bara höra av mig så skjuter vi fram den tiden. Visst är det härligt med förstående kollegor?! :)

Idag jag har även fått tag på en sjukgymnast. Så henne ska jag träffa på tisdag i nästa vecka. Jag hoppas att hon har lite övningar och ett sånt där band som ska vara bra för foglossning.

Jag har även berättat för den tjejen som tränar oss på onsdagar. Eftersom jag mår som jag gör och jag nu dessutom har foglossning så ville jag bara ta ett snack med henne. Hon reagerade enbart positivt! :) Jag berättade att jag gärna vill börja träna igen men jag får se när det fungerar. Sen undrade jag om det var okej för henne att träna mig trots min foglossning. Men det hade hon inga problem med; det är du som måste lyssna på din kropp, Anna! Jag vill verkligen komma igång med träningen igen. Vi får se vad jag orkar med.

Det blev ändrade planer för kvällen. Sandra blev tvungen att ställa in, tyvärr! :( Men vi andra tre träffades hemma hos Malin istället. Malin och Stina åt tai-mat och jag åt sushi. Det blev en supertrevlig kväll. Vi får hoppas att Sandra kan nästa gång!

Puss & Kram


En hel tablett

Jag satt här och tänkte på Lisas kommentar på mitt förra inlägg ang att försöka med en hel Lergigan en gång till. Så 21.20 tog jag en tablett; lite sent kanske men jag mådde illa och jag var inte trött. Nu, en timme och 10 min sen mår jag bra men det är för att jag har kräkt! Så efter en timme mådde jag fortfarande illa och kände inte alls av någon trötthet!! Det är ju jättekonstigt med tanke på hur jag reagerade första gången!! Men jag vågar inte ta en tablett för tidigt på dagen ändå än så länge, jag måste försöka det här med en hel tablett några gånger till först... Tja, det var bara det jag skulle berätta!

Sov så gott!!

Puss & Kram

Möte

Jaha, the story of my life; jag vaknade och mådde skit! ;) Fram till dess att jag får min hamburgare från McDonalds kl 10 ca så mår jag iiiillaaaaa. Efter hamburgaren så mår jag bra ca en timme och sen sätter illamåendet igång igen. Lunch blir det ca halv 12 och sen mår jag också bra ca en timme. Jag äter middag vid halv 5-5...men däremellan så äter jag naturligtvis annat hela tiden. Frukt hjälper tyvärr inte så mycket så det blir mycket mackor...som jag i och för sig älskar men jag börjar tröttna på det nu. ;) Så nu har jag även inhandlat flingor...Frosties för att vara exakt...ju sötare desto bättre! ;)

Innan idag så ringde jag min chef för att höra om han hade tid att träffa mig imorgon. Det hade han, efter kl 10. Han frågade lite försiktigt om han behövde förbereda något men jag sa nej och att det inte handlar om någon uppsägning. Sen ringde jag även hans sekreterare som även är en enormt stor hjälp till oss säljare och frågade om hon också hade tid, och det hade hon. Så imorgon ska jag berätta för min chef!! Det är både spännande och nervöst!! Sen vet jag inte hur jag ska göra med samåkningen på torsdag. Jag har lite svårt att bestämma tid eftersom jag åker hemifrån allt mellan kvart i 8 och 9...jag vet ju inte innan hur morgonen ska bli. Sen tänker jag lite på kräkningarna också...och maten...fast det är mest kräkningarna som känns...äckligt!! Ska han sitta i bilen och titta när jag står utanför och spyr i diket?! Öööörk!!! Jag får se hur jag gör...

Imorgon är det dags för middag med Stina, Sandra och Malin. Egentligen skulle vi vara hos mig. Det har oroat mig lite eftersom jag mår som jag gör. Men så hörde Sandra av sig igår och undrade om vi kunde vara hemma hos henne istället?! Yes, please!!!

Puss & Kram

Virus?!

Något konstigt har hänt på min blogg nu några gånger - senast för bara ca 10 min sen. Någon går in och kommenterar min blogg på engelska. Det är ju inte så konstigt och jag reagerade inte första gången det hände. Någon hade då kommenterat ett gammalt inlägg på engelska och skrivit att bloggen var jättefin...det enda jag reagerade på då var kommentaren kom på ett gammalt inlägg och inte ett nytt. Den som hade kommenterat hade även en egen blogg så jag gick in och kollade där lite men jag såg inget som helst samband mellan den och min. Det behöver det ju i och för sig inte vara... Jag tror att det var i torsdags när ännu en kommentar på engelska kom...på ett gammalt inlägg. Jag lade först upp den också men sen kom de onda aningarna. Denna kommentaren var på "Alla Hjärtans Dag" och kommentaren handlade om att det var den fräckaste bloggen någonsin...eeh, jag gillar min blogg men den är inte speciellt fräck!! Det är ju mest som en dagbok med lite bilder då och då så jag tog bort kommentaren. Idag hade det kommit en till!! Jag tror inte att det är från samma avsändare men jag vet inte helt säkert. Men nu vågar jag inte gå in på deras bloggar eftersom jag nu har fått för mig att det är någon slags virus...jag brukar inte vara paraniod men jag tycker faktiskt att det är konstigt!!

Idag har foglossningarna varit FRUKTANSVÄRDA!!! Holy makarony liksom...;) Jag ringde precis min tränare som tränar oss på onsdagarna men hon svarade inte. Jag tänkte faktiskt berätta för henne nu. Dels för att jag då ev inte kan komma på onsdag heller men dels även för att jag vill att hon ska känna till om mina foglossningar och i så fall få tycka till om det är okej att träna mig. Hon kanske inte alls känner sig bekväm med det...vad vet jag?! Lite kräk har det även blivit idag...annars har jag och Lisa mest suttit framför TVn och tittat på DVD; först The Only Way Is Essex och sen Made in Chelsea - det är sk realityseries från England. Om ni känner till Laguna Beach och The Hills så kan man väl säga att det är inspelat så...jag vet inte om vi har något motsvarande i Sverige faktiskt...jag tror inte det...

Nu börjar illamåendet komma igen...jag vet inte om jag helt enkelt ska gå och lägga mig och sova bort det...klockan är ju trots allt snart halv nio...;) Enl Lisa är jag född i en formsvacka - bara för att jag är kvällstrött/morgonpigg och hon är kvällspigg/morgontrött!! ;)

Puss & Kram

Foglossningar?!

Om det nu är foglossningar jag har så är det för jäkligt att jag redan har fått det!! Det gör fruktansvärt ont!! Det märks inte så mycket under dagen men när kvällen börjar närma sig så kvittar det nästan hur jag beter mig - det gör ont hur jag än tar mig fram. Igår grät jag till och med en liten skvätt...:(

Annars har jag nog lite känningar av hormonerna idag, tror jag minsann. Igårkväll fick jag en sådan fruktansvärd känsla att denna graviditeten inte kommer att gå vägen...att det i nästa vecka kommer att bli missfall. :( Fråga mig inte var det kom ifrån men det gjorde verkligen ont i hela kroppen! Idag så inbillar jag mig att nog har feber och att det kommer att sätta igång missfallet...jag har inte feber alltså!! Men jag tror helt enkelt att mina hormoner leker mig ett spratt! :(

Nu ska det bli kalkon middag hos en av mina mostrar!

Puss & Kram

Överkänslig?

Igår försökte jag mig på en Lergigan Comp igen. Jag mådde inget vidare och eftersom jag ändå var hemma så tyckte jag att det gick bra med en tablett. Eller en halv rättare sagt. Eftersom jag blev helt däckad efter en hel tablett så försökte jag med en halv. Efter 1,5 h så mådde jag fortfarande illa och den enorma tröttheten som jag kände av i måndags märkte jag inte av alls. Så en hel tablett är för mycket men en halv är för lite...voijne, voijne...;) Jag var kanske överkänslig i måndags...på något sätt...

Idag har jag inhandlat kläder till en liten, liten bebis. Jag begav mig till Polarn & Pyret - de har så fiiiina kläder!! Jag blir helt sjuk när jag är i en av deras butiker...

Nu är det fredagsmys som gäller!

Puss & Kram

Då sätter vi räkneverket på noll...

Örk, jag kände när jag vaknade imorse att jag inte mådde bra...igen!! Men jag begav mig hemifrån - jag hade en bokad tid hos en kund kl 10 och det tar ca 1,5 h att köra dit. Längs E22an så håller de på med världens största vägarbete!! Jag satt i bilkön och kände hur jag mådde sämre och sämre. Men där är inte alls läge att stanna någonstans! Så direkt efter vägarbetet började jag leta efter ett ställe att stanna på. Sen stod jag där i diket och kräkte...vid de andra tillfällena så har jag ändå mått ganska bra direkt efter men så blev det inte alls denna gången. Jag satt i bilen och fortsatte köra och mådde fortfarande illa. Så efter en halvtimme fick jag stanna bilen igen och kräka lite till...i ett annat dike...;) Seeeen mådde jag lite bättre. Efter besöket så köpte jag med mig bullar och en Mer Apelsin så jag fick något i magen. Jag tänkte senast imorse på att det var längesen jag hade kräkt!

Eftersom jag hade mina bullar och jag var ute på landet och körde så blev det en sen lunch. Halv 2 fick jag in maten - jag tog typ 4 tuggor och sen var jag proppmätt! Mycket märkligt. Men jag har i alla fall hunnit med ganska mycket på jobbet idag så det känns bra! :)

Imorgon är det fredag!! Jag har en fullspäckad helg framför mig men det ser jag fram emot!

Puss & Kram


GRATTIS, LISA!!!!!!!!!!!!!!!

Min underbara, fantastiska och härliga lillasyster Lisa ringde precis och berättade att hon fick jobbet i England!! Hon var iväg på intervju i fredags och de ringde idag och berättade. Hon vet dock inte när hon börjar för det glömde hon att fråga...;) Jag är jätteglad för hennes skull samtidigt som det blir tråkigt eftersom hon kommer att flytta. Men detta här hennes dröm så det är bara till att glädjas med henne! :)

Jag vaknade och mådde bra - det är ju en sådan härlig känsla! Jag dippade lite när klockan var lite i 8 så då fick jag lägga mig på sängen men det gick snabbt över. Sen har jag mått bra resten av dagen! Så bra som jag kan må, vill säga...Maj Gadd, vad jag gnäller!!! Ja, ja, min högsta önskan är fortfarande att få må bra igen i alla fall...

Idag fick jag återigen frågan om jag är gravid!!! Denna gången av en annan säljare som jag har känt länge. Jag tyckte så synd om honom när jag sa nej...hade han varit kvar på parkeringen när jag kom ut från besöket så hade jag berättat sanningen för honom! Aaaaaa, stackaren!!! Nästa vecka har jag samåkning på torsdag och med tanke på dels hur jag mår och dels hur jag äter så har jag kommit fram till att jag nog måste berätta det för chefen innan dess. Det är vår marknadschef som ska åka med mig och han lär ju märka hur det står till med mig...

Ikväll är det överraskningsmiddag på stan med några tjejkompisar. Vi har en gemensam vän som är himla duktig på att dra ihop saker och ting så nu tänkte vi göra det för henne istället! Vi ska träffas kvart i sju utanför hennes lägenhet. Jag tror att där är bokat ett bord till oss lite över sju på en ny restaurang som har öppnat här i krokarna. Jag har precis ätit middag eftersom jag absolut inte kan vänta tills dess. Men jag lär väl ändå kunna äta när det är dags för det...;)

Puss & Kram


Inskrivning

Så är då inskrivningen gjord! :) Det gick bra, jag och mamma satt som små ljus och insöp all information. ;) Det var inte sådär jättemycket ny information i och för sig. Barnmorskan tog 4 rör blod till en massa prover och sen fick jag även kissa i en mugg. Det har man ju gjort några gånger vid det här laget... Det blir ultraljud v 18 ungefär och sen bokade vi en ny tid till 24 januari. Då ska jag få med mig papper så att jag kan skriva in mig hos Försäkringskassan också. Det var ju inte så kul att jag mår så fruktansvärt illa men det är bara positivt egentligen och det brukar bara hålla i sig till v 12...det hoppas jag VERKLIGEN!!!! Jag vågar ju inte ta Lergigan eftersom jag blev så himla trött så nu är det sea banden och en jäkla massa mat som gäller. Jag äter hamburgare från McDonalds varje dag kl 10...ingen läsk och inga pommes - bara hamburgare! Sen är jag ändå vrålhungrig när klockan är halv 12...mycket märkligt...

Nu ikväll träffade jag även VemVet!! Vi har bara träffats en gång innan men det märks inte - vi kan verkligen prata bägge två!! ;) Hon kollar upp allting betydligt mer noga än vad jag gör (som inte kollar upp något alls i och för sig) och eftersom hon är längre gången än vad jag är så kan jag bara fråga henne när jag undrar över något! Perfekt! :) Tex så berättade jag för ett tag sen att jag fick ont i ryggslutet, jag trodde eventuellt att det hade något att göra med att jag hade legat på soffan så mycket. Vad jag inte har skrivit här är att det har eskalerat. Jag tänkte ett tag att det kanske var ichias. Men det sa mamma att det i så fall brukade gå ner i benet och det gör det inte. Jag visade mamma var det onda sitter och då trodde hon att det var i muskelfästet och i så fall att det är en sträckning/överbelastning. Det sitter liksom i höger skinka... När jag idag berättade det för VemVet så sa hon att det lät som foglossning!! REDAN?!?! Jepp, det hade hon också haft tidigt. Just nu känner jag inte alls av det men det ska visst komma och gå... Jag är verkligen supergravid...SOM INGEN ANNAN KVINNA NÅGONSIN HAR VARIT INNAN MIG!!!!!!!!!!!!!!!! ;) (Jag hoppas att ironin går fram...eller inte...) Det var i vilket fall som helst supertrevligt att träffas igen! :)

Puss & Kram

RSS 2.0