Nu är det på gång!! :)

Tänk så många kvinnor som har kämpat för att singelkvinnor ska kunna inseminares även här i Sverige och nu ser det minsann ut som om det kan bli verklighet!! :) Inte en dag för tidigt! Kd är ju då emot, Göran Hägglund säger: Det behövs fler pappor i barns liv, inte färre. Jag har mycket svårt att tänka mig att det är speciellt många kvinnor som blir inseminerade utan att ha män i närheten som barnen kan ha som manliga förebilder. Jag tycker lite synd om Hägglund som är så inskränkt... Jag vill också ha mammapappabarn men nu har jag inte det - mitt barn kommer ändå alltid känna sig enormt älskad och önskad! FAST h*n inte har en pappa... Ja, ja, jag är i alla fall enormt glad över att det är uppe på tapeten igen och det ser väldigt positivt ut!! :)

Maten igår blev så jäkla bra! Superenkelt att göra och verkligen supergott!!

Räkpasta

Visst ser det gott ut?! Det var det också!! :)

Puss & Kram

Märkligt, märkligt...

Ikväll kommer Jenny M hit på middag. Jag tänkte först bjuda på en linssoppa som Åsa har bjudit på och som är helt fantastískt god men sen berättade David om en räkpasta som lät supergod samt lätt att göra så det blir det istället.

Idag när jag var hos en kund så visade sig att han och hans fru också väntade barn, de ska ha den 15 juni. Fast hon har mått så fruktansvärt dåligt och kräkt jättemycket så hon har legat inne med dropp!!! Jag som tyckte att mina 7 v med illamående och spyor var det värsta som kunde hända...nä, fy fasiken!!! Men sen visade det sig att det var fjärde barnet och hon har mått lika dåligt under de tre andra graviditeterna - varför i hela fridens namn ger man sig på det då?! Enl mannen i fråga så var det frun som ville ha fler...märkligt, märkligt...

Nä, nu ska jag pilla lite räkor till kvällens middag!

Puss & Kram


Är det synd om mig?!

Ikväll har Stina, Sandra och Malin varit hos mig - jag bjöd på hemmagjorda pizzor. Det blev en Capricciosa och en vegetarisk. Jag hade även inhandlat pizzasallad från en trevlig pizzeria i Trelleborg när jag var där och jobbade. Som vanligt var det högt i tak med mycket garv! :)

Idag har jag för första gången råkat ut för medlidande pga min situation...eller medlidande är ju fel uttryck eftersom jag inte tycker ett dugg synd om mig. Jag träffade på en säljare som jag inte har träffat på länge. Han pekade på min mage och sa: Vad är detta?! Sen frågade han; men, vem är pappa? Jag sa då att där inte var någon pappa utan jag har varit i Danmark och inseminerat sig. Då tittade han på mig som om det var synd om mig!!!!!!!!!!!!!!! Jag visste inte hur jag skulle reagera på den minen. Jag blev jäkligt irriterad! Men det visade jag inte utan jag sa att jag naturligtvis gärna hade haft en pappa till barnet men att jag är övertygad om att jag kommer att träffa honom men eftersom jag är 36 år så har jag inte tid att vänta på honom. "Okej", sa han, "känner du så är jag jätteglad för din skull och tycker att det är jäkligt fräckt och modigt gjort." Så den där jäkla minen försvann snabbt men ändå!!??!! Går folk omkring och tycker SYND om mig?! Det är jag inte ett dugg intresserad av, kan jag berätta!!!

Jag har även hunnit inhandla ännu ett par mammabyxor idag - ett par svarta från HM - samt en snygg tröja i en härlig vårfärg. Men det finns inte så jäkla mycket roliga mammakläder. Inte för att jag hade tänkt lägga en förmögenhet på mammakläder men jag skulle vilja ha mer toppar... Tips på det, någon?

Puss & Kram

Äckligt mätt - igen!

Som jag åt igår - jag vaknade inatt och kände mig fortfarande mätt!! Samma äckliga känsla som när jag hade tryckt i mig vindruvorna i Karlshamn... Men gott var det! :) När jag var tillbaka i Malmö så stack jag inom Pickwick och tog ett glas bubbel(vatten) tillsammans med några kompisar. Men det blev inte så sent, jag tror att jag var hemma vid 1-tiden.

Idag är det en härlig söndag! Solen skiner och jag vaknade av fågelkvitter!! :) Jag funderar på att bege mig till Bokskogen - efter en vecka med vårväder så borde ju isbanan vara borta nu...eller?!

Puss & Kram


JAG ÄR GRAVID!!!!!!!!!!! :)

Känslan bara sköljde över mig!! Jag satt i soffan och slötittade på TV när jag kände hur Pölsan rörde på sig. Så jag satte händerna på magen och kände hur h*n bökade rundor. Sen SÅG jag hur magen rörde på sig!! Så jag tog bort händerna och bara satt och förundrades över hur magen rörde på sig! Sen kom tårarna!! ;) Aaaaaw, min älskade lilla unge!! Samtidigt som jag är glad över att det återstår ca 14 v av graviditeten så vill jag ju bara att Pölsan ska komma UUUUUT!! Så jag får lära känna henne/honom! Det är en helt sjuk känsla...just nu känner jag mig som den lyckligaste människan på jorden och jag skulle helst av allt vilja skrika ut det till allt och alla så att ALLA vet att jag känner så här! Jag har aldrig varit hög i hela mitt liv men jag tror att det är så här det känns...;)

Puss & Kram

Spark, spark! :)

Igår blev det fredagsmys med Marre och barnen. :) Först åt vi middag, sen blev det glass och sen chips med dippa - jodå, vi åt! ;) I alla fall så när jag och Marre satt i soffan så frågade Marre om Pölsan sparkade mycket och så satte hon händerna på min mage. Hon kände Pölsan!! :) Det är ingen annan som har känt efter så det var första gången Pölsan sparkade på någon annans händer än mina! :) Det var lite fräckt...:)

Marres sambo kom hem vid 23-tiden (han hade jobbat) och när kl var ca 23.30 hade vi kommit fram till att han skulle iväg och hyra en film till oss. Han fick med sig hem The Lincoln Lawyer med Matthew McConaughey - den var superbra!! I mina ögon så gör Matthew McConaughey mest romantiska komedier eller äventyr men detta var en thriller. Jag hade aldrig hört talas om den innan och jag hade inga som helst förhoppningar men den var verkligen kanonbra! Spännande - vi satt i soffan och frågade högt hur han i helskotta skulle lyckas ta sig ur detta?! :) Så den filmen kan jag alltså rekommendera!

Idag blir det nog lugnt fram tills att det är dags att köra på kalas.

Puss & Kram

Vad har du gjort?!

Idag när jag lunchade med Johan och David så frågade helt plötsligt Johan mig; vad har du gjort, du har en massa rivmärken?! Och det ser ut som om jag har det! Märkena sitter som ett band över nyckelbanden och en liten, liten bit upp på halsen samt en liten, liten bit ner på bröstet. Jag svarade helt enkelt; jag är gravid! :S Det är min förklaring till allt som händer mig och min kropp nu för tiden! ;) Jag har haft dem ett tag - de känns inte och de kliar inte men de syns!

Jag pratade precis med Lisa och frågade henne vad hon skulle göra imorgon. Hon berättade då att hon skulle till Karin och Göran (våra föräldrars bästa vänner som mer eller mindre alltid funnits i våra liv) och fira deras födelsedagar. Mamma och pappa åkte till England idag så de kommer inte att vara där. Jaha, sa jag, då ringer jag till Karin med en gång och frågar om jag också får komma! Det fick jag! :) Jag visste att hon inte skulle säga nej i och för sig, det skulle vara som om mina egna föräldrar hade sagt till mig att jag inte fick komma hem! ;)

Puss & Kram

Bebisflytt...

Jag har märkt de två senaste dagarna att sparkarna har flyttat på sig. Innan har sparkarna bara känts längst nere - UNDER naveln. Däremot har jag nu känt av sparkar OVANFÖR naveln! :) Naturligtvis blir ju Pölsan större och större så det är ju fullt naturligt men jag måste säga att jag har sett fram emot att få sparkarna längre upp. Jag tycker fortfarande att det känns obehagligt med sparkarna så långt under naveln som de, för det mesta, är nu.

Ikväll blev det middag hos Vivi och barnen. Andy var i Egypten med jobbet så honom träffade jag inte. Men det var, som vanligt, hur mysigt och trevligt som helst. Imorgon ska jag till Marre och barnen. Det känns som om det var jättelänge sen...nu var jag ju i och för sig där i lördags efter min promenad...men det var längesen jag var där på middag! ;)

Mycket "debatter" om monarkins vara eller icke vara har det blivit idag - pga födseln av en liten, liten prinsessa! Löjligt, tycker jag som är rojalist! ;)

Puss & Kram

Kronprinsessan är nu mamma! :)

Jaha, så har vi fått ytterligare en prinsessa här i vårt avlånga land. :) Jag är rojalist och helt överlycklig. Jag satt tom med tårar i ögonen...men jag undrar om det har mest med hormonerna att göra? Fast man vet aldrig - jag är ju väldigt känslig i normala fall också...;)

Förkylningen känns bättre. Fortfarande kli i ögon och näsa men jag tänker köra på med linserna idag. Jag har snytit mig miljontals gånger redan!! Och det lär fortsätta...men hellre det. Det känns som om det innebär att förkylningen är på väg över. :)

Puss & Kram

Ingen träning idag :(

Nej, det blir ingen träning idag. Den här dödsförkylningen tillsammans med att jag har en liter extra blod i omlopp kan inte vara bra för mitt hjärta. Jag hade inte orkat, hur gärna jag än hade velat. :( Än så länge har denna dagen varit den värsta hittills så jag hoppas att förkylningen har nått kulmen idag. Jag går mest omkring och tycker synd om mig själv...min Stockholmskollega ringde idag. Han sa att hade det inte varit för skrattet så hade han inte hört att det var mig han pratade med. Jag var så stopp i näsan!!! Jag har låtit Nezerilen vara till kvällen - jag vill ju väldigt gärna sova - men jag körde hem efter lunchen och tog mig en dusch i varje näsborre och det var helt underbart!! Det håller fortfarande i sig. Min stackars näsa är helt röd. :( Jag har tom haft glasögon på mig idag - SÅ dålig är jag!! ;) Mina ögon har kliat något fruktansvärt...för att inte tala om näsan!! Ja, ja, ja, har det framgått hur synd det är om mig än?! ;) Nu blir det lugnt resten av kvällen i alla fall. Lägenheten hade inte mått dåligt av att städas men det får vänta i alla fall en dag till...

Puss & Kram

Fettisdagen

Jag skulle egentligen ut och äta med lite tjejkompisar idag men med min förkylning så hade jag inte kunnat sitta ner och njuta av varken mat eller sällskap så jag fick tyvärr tacka nej. :( Istället bjöd jag in mig till mamma och pappa på fastlagsbullar! Jag var ändå på det hållet i jobbet, som tur var! :) Emma kom också med busbarnen. <3 Först åt vi Pasta Carbonara och sen njöt vi av mammas hemmagjorda fastlagsbullar.

Fastlagasbullar

Hannes hade dragit med sitt lilla finger i florsockret på vissa av dem så det är därför där är märke i några av dem...

Puss & Kram

VemVet är nu mamma!!

Jag fick förresten ett MMS innan idag från VemVet med en bild på en söt, liten tjej!! Hon hade kommit igår kl 19.12 och allt hade gått bra. Så nu är VemVet mamma!!! :) Jag är så glad för hennes skull!!! Anledningen till att JAG skriver det på MIN blogg nu är att jag såg att hon hade skrivit det själv på sin blogg så då tänkte jag att jag också kunde skriva det här. :)

Puss & Kram

Döende i förkylning...

Usch, jag märkte redan igår att jag inte kände mig riktigt 100. När kl var halv sju så gick jag och la mig...i och för sig tog jag med mig datorn och låg och tittade på bloopers på You Tube men jag släckte lampan kl 20! När jag vaknade imorse så hade förkylningen slagit ut! :( Det har varit en väääldigt jobbig dag - jag körde hem tidigare och har sedan dess legat på soffan och sovit. Man kan ju alltid hoppas på att det räcker med lite vila för att bli av med den... Det är ju hur många som helst som är dunderförkylda nu för tiden. :( Tyvärr så har jag galet mycket att göra på jobbet denna veckan så den här dunderförkylningen kunde inte komma olägligare!!!

På tal om You Tube så ääääälskar jag att titta på bloopers!! Speciellt så älskar jag blooper på en serie som heter Will&Grace - fast jag har sett samma saker flera gånger vid det här laget så skrattar jag fortfarande högt! Även Vänner (Friends) är jäkligt bra! Bloopers/Gag Reel/Outtakes är alltså misstag vid filminspelningar eller TV-sändningar och det finns hur mycket som helst på You Tube. Har jag inget annat för mig eller känner mig uttråkad så tittar jag på sånt på You Tube.

Nä, jag får nog gå och ta ut mina linser nu - det kliar i mina ögon...Maj Gadd, så synd jag tycker om mig själv!! ;)

Puss & Kram


Dop

Nu är Stina och Gunnars lilla Doris döpt! Tyvärr har jag inga bilder att visa - vi hamnade längst bak i kyrkan så det hade inte blivit några bilder ändå! Det hände en lite rolig sak sen när vi var hemma hos Stina och Gunnar. Jag fick frågan om jag var Stinas syster. "Ja, det skulle man kunna säga", svarade Stina som gick efter mig när vi höll på att sätta ut dricka på borden. "Vi har vuxit upp med varandra." Då sa Stinas svärfar till mig att nu skulle jag och min man få mycket att göra - han syftade då på att jag är gravid. "Jag har ingen man", sa jag då, "det behövs inte idag." "Och det är dagens sanning!" sa Stina glatt. Då satt där en äldre kvinna vid samma bord som sa; där hör ni, pågar!! Sen blev det knäpptyst från svärfars håll...;) När vi sen skulle köra därifrån så kallade han på mig och sa; lycka till, Anna! Och så gjorde han tummen upp! :)

Eftersom dopet var så tidigt så gick jag upp 20 över 7 imorse - det är en jäkla skillnad att gå upp 20 över 7 en söndag än att göra det på en måndag! ;) Så fast jag har vilat en halvtimme så är jag fortfarande trött. Jag ser fram emot att få äta varma mackor lite senare idag - det är söndagskvällsmat för mig!

Jag fick sms från VemVet i förmiddags om att nu är bebisen förhoppningsvis på väg!! Så himla spännande!! Jag ser fram emot ett MMS på hennes lilla tjej!!

Puss & Kram

Svullen mun...

Det blev en promenad i Bokskogen - men det var ingen angenäm upplevelse! :( Det var en isbana att gå på som bara var sandad i början och slutet...däremellan så fick jag gå i kanterna av stigen...och det var inte hela tiden jag kunde göra det...nä, det var inte en trevlig promenad. :(

Efter promenaden stack jag inom Marre och fick en mugg te och en bulle i mig. Hon sa till mig att mina läppar har börjat svullna!!!! Alltså jag kommer att bli en sådan gravid kvinna med svullna läppar och näsa som har gått upp alldeles för mycket!!! :( Jag ber om ursäkt till alla gravida kvinnor som har svullnat upp i läpparna och näsan men det är så jääääkla fult!!! Okej med läpparna men en svullen och bred näsa är inte vackert! Herregud, jag är bara i v 25 - hur ska detta sluta...

Puss & Kram

En okänd hand...

AWn började med bara tjejer men det anslöt lite killar så småningom. Jag fick i alla fall frågan hur jag kände ang att folk vill ta mig på magen. Men jag tycker inte alls att det är konstigt eller obehagligt. Det är ju bara människor jag känner som gör det och det brukar följa med lite kommentarer som: aaaaaw, vilken fiiiin mage du har! Eller; åååååh, så myyyyysigt det är! Så jag känner att det är människor som tycker om mig och som vill uttrycka sin kärlek, så att säga. MEN igår när vi gick vidare och hamnade på Fagans så var där en man som var, milt uttryckt, galet berusad och började dansa och prata med Lie. Vi var inte på dansgolvet (som i och för sig är minimalt) och Lie var inte så värst intresserad av att prata med honom. Helt plötsligt kände jag hur en hand gnuggade min mage och jag tyckte att det var lite konstigt att någon av tjejerna helt plötsligt skulle få för sig att ta på min mage. Sen skulle en tjej aldrig gnugga på magen så heller! När jag tittade ner så såg jag en okänd manshand - då var det den berusade mannen!! När jag tittade på honom så fick jag ett stort leende tillbaka och frågan om det var en flicka eller pojke. Jag svarade att jag inte visste och sen vände jag och Lie honom ryggen. Så nu kan jag, av erfarenhet, berätta att det är ganska obehagligt när okända människor tar mig på magen!!!  

Jag har inget bestämt resten av dagen...jag funderar på att höra om någon vill följa med till skogen och gå en liten runda. Det regnar men det kan man ju göra INNAN man har hoppat in i duschen för sen är det ju inte så roligt...

Puss & Kram


AW

Det har varit en soft dag på jobb idag. Men en AW kan man ju ändå unna sig! ;) Vi ska käka lite någonstans och sen får vi se var vi hamnar.

Jag känner mig mycket piggare nu nar jag inte ligger vaken hur länge som helst och har ont i ryggen. Jag vaknar ju, som sagt, ändå men jag ligger inte vaken hur länge som helst. Så det var ett bra drag att hålla koll på hållningen! ;)

Ha en härlig fredagskväll!!

Puss & Kram

Magen v 25 (24+3)

Minsann så kom jag ihåg att ta foto på magen imorse så håll till godo! ;)

Magen 24+3, från sidan
Här har vi då magen från sidan...

Magen 24+3, framifrån
...och första bilden på magen framifrån.

Jag tycker att magen är gigantisk men den var "värre" igår. Den hade visst hunnit "lägga sig" lite till idag...;) Jag vägde mig även imorse; nu har jag gått upp 8,6 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maj Gadd!!! Det är jag INTE nöjd med, kan jag berätta. Fast faktiskt så sa Stina en sak idag; jag räknar min viktuppgång från den dagen jag inseminerades men andra räknar från när de blev inskrivna...fast hur många kilo kan det slå på EGENTLIGEN?! Jag har i alla fall gått upp 8,6 kg på 23 v!! Kommer det ut en liten plutt på 2500 g så blir jag galen! ;) 15 v kvar och det är visst nu man går upp som mest i vikt...jodå, det här kan ju bli hur kul som helst...

Inatt sov jag bättre!! Jag vaknade till men jag låg inte vaken hur länge som helst på grund av ryggont i alla fall så visst gör det skillnad när jag tänker på hur jag går! Idag kan jag nog ha slarvat - mest för att jag glömmer bort det.

Ikväll kom Maria och Patricia över på liten spontan ostbrickekväll. Supertrevligt! :) De där spontansammankomsterna (!) brukar vara väldigt trevliga.

Jag har fått tvätta och städa idag. Så jag ska ner och hämta upp den sista tvätten som har fått hänga kvar och sen blir det nog sängen. Inte för att jag är speciellt trött...utan mest för att klockan snart är 23.00. Jag tar disken från kvällens spontansammankomst ;) imorgon minsann.

Puss & Kram


Oooooont i ryggen!

Så dåligt jag har sovit i natt!! :( Dels har jag behövt springa på toaletten men det är ju inte så konstigt med tanke på alla vindruvor jag tryckte i mig och dels har jag haft sjukt ont i ryggen! Men när jag låg där i sängen och vred och vände på mig så kom jag att tänka på en sak som VemVet berättade för mig när vi åt middag; svankar hon det minsta lilla så får hon ont i ryggen. Jag har alltid varit väldigt medveten om min hållning när jag går men det är jag nog inte längre...faktiskt... Så idag har jag försökt tänka på hur jag går och jag har nog redan börjat svanka!! Jag spände magmusklerna och drog in rumpan under mig - det låter som en omöjlighet att överhuvudtaget ta sig fram men det är inte så konstigt när man väl gör det - och jag kände med en gång hur mina ryggmuskler jobbade annorlunda. Så det får bli till att tänka på det varje dag från och med nu!!

Magen har blivit rejält större nu bara på några dagar! Jag ska se om jag kan komma ihåg att ta magbild imorgon. Den har börjat bli mer hård också. Tyvärr så har även mina "love-handles" ökat i omfång...:( Och jag har blivit rundare i ansiktet... Det tycker jag inte alls är kul! Jag läste om en gammal tumregel; man "ska" öka i vikt under graviditeten med 20% av sin ursprungsvikt. Naturligtvis är vi alla olika!! Men det innebär att jag skulle gå upp 14 kg - jag har redan gått upp 7,5 kg så jag lär väl gå upp mer. Jag sa till Lie idag på träningen att de där jäkla "love-handles" ska VÄCK sen!!! Jag känner mig faktiskt mest fet nu. Innan har jag tyckt att magen har varit så liten och fin men nu har det ju börjat synas på andra ställen också så nu känner jag mig inte alls så himla liten och fin längre. :(

Konstant mätt känner jag mig också... Jag åt lunch med Helén kl 12. Sen skulle jag till frissan kl 16 så jag var lite orolig för hur det skulle gå med hungern då. Jag åt en glass (mini-Magnum) här hemma vid 15-tiden. När jag var klar hos frissan 17.30 så åt jag en banan mest för att jag skulle iväg och träna. Efter träningen så gick jag raka vägen till styrelsemöte i föreningen som höll på i en timme ca. När jag kom upp i lägenheten så tog jag en liten macka...så här lite har jag inte ätit sen jagvetintenär... Jag känner mig fortfarande mätt sen lunchen. Så anledningen till att jag åt en macka var att jag vet att man måste fylla på förråden efter träningen och så för att jag vet och förstår att jag måste ju ha i mig någon slags mat!

Nu blir det soffan resten av kvällen! Måtte jag sova bättre inatt!!

Puss & Kram

Mätt på vindruvor?!

Då har jag checkat in på Scandic i Karlshamn. Jag började med att sitta vid datorn en timme och jobba. Jag får alltid gjort så mycket när jag bor här - här är inte så mycket annat att göra... I alla fall så åt jag en ask vindruvor under tiden - de var så himla söta och goda så jag bara åt och åt. Nu är jag så mätt så jag mår illa! :( Av en ask vindruvor?! Jag förstår att jag kan känna mig mätt på en ask men inte så här mätt!

Jag var vaken inatt i ungefär 1,5 timme pga av ryggont. Så TRÖTT jag var när klockan ringde imorse. :( Vi får väl se hur det går inatt. Jag kan alltså sova precis var som helst när som helst och under vilka som helst omständigheter...i normala fall! Men nu är det ju inte normala fall längre. Är det inte ryggen som värker så är jag kissig eller så är näsan täppt...men vad gör det om 100 år?! ;) Jag är ju gravid!!! :)

Igår satt jag faktiskt och läste lite gamla inlägg här på bloggen. Även om jag inte skriver om ALLT som händer i mitt liv här så skriver jag ändå om väldigt mycket...så det var lite roligt att gå tillbaka och läsa. Nu med facit i hand så var det även helt okej att läsa de inläggen där jag är så ledsen över att inseminationerna inte har gått vägen...

Nä, nu ska jag fortsätta måla mina nagler - det börjar bli lite jobbigt att måla tånaglerna, men det är kanske mest för att jag är så mätt! ;)

Puss & Kram


Vagnen! :)

Så har jag då betalt och hämtat min nya vagn! :) Jag är så jäkla nöjd. :) Liggdelen är mörkare i sin röda färg än vad som syns på bilden:

Liggdelen



Jag har även kommit iväg och tränat en liten runda idag så jag måste säga att jag har en bra dag. Imorgon blir det till att köra till Karlshamn och sova där - på ScandicsomGudglömde. :S Mamma sa idag att den rundan får jag sen lägga när hon är ledig från jobbet men eftersom jag kommer att få mindre distrikt när jag kommer tillbaka så lär jag bli av med Blekinge.

Idag när jag kom hem så mötte jag min granne. Han sa att han hade funderat på att köpa blommor till mig men att det kanske hade blivit lite konstigt med tanke på att det är Alla Hjärtans Dag imorgon. Jag fattade ingenting. Sen sa han att "du lyssnar ju på Whitney Houston lite då och då och så jag tänkte att du måste vara helt knäckt efter den tråkiga nyheten!" Aaaaaaaw, det var väl gulligt?! Jag gillar Whitney men ett så stort fan är jag inte...det är jättetråkigt att hon gick bort i helgen men jag känner mig inte knäckt av det! ;)

Usch, nu måste jag sätta mig och jobba lite - jag har dragit ut på det men nu MÅSTE jag göra det. Helst innan det blir för sent, jag måste ju packa också. Fast det är bara för en natt så det blir ingen avancerad packning. Men jag brukar packa ner så att jag kan måla mina nagler och göra lite inpackning osv...där är ju inget annat att göra...

Puss & Kram

Meeensvärk :(

Jag känner av mensvärk idag...det var längesen sist. Det är ju tur det för det är ju ingen direkt angenäm känsla. Idag går jag in i v 25 så Pölsan börjar växa till sig. Det behövs plats till henne/honom. H'n sparkar mest hela tiden nuförtiden, tycker jag. Innan var det mest på kvällen när jag gick och la mig men nu känns det nästan hela tiden. Det är en aktiv krabat i alla fall. :) V 25...jag har alltså gått mer än hälften...jag förstår fortfarande inte att jag ska bli mamma och att det kommer att komma ut en bebis! MIN bebis! <3 Hormonerna har stillat sig för denna gången - skööööönt!!! Hoppas att det håller i sig resten av graviditeten!! ;)

Idag ska jag hämta vagnen!!!!!!!!!!!!!!!! :) Med tanke på att jag inte alls har sett fram emot att köpa vagn innan så är jag löjligt lycklig över att äntligen ha gjort det! :)

Puss & Kram

Jag har köpt vagn!! :)

Jag är glad som ett barn på julafton, kan jag berätta!! :) Eller...jag ska betala och hämta den imorgon så än så länge är den bara undanlagd men det är ju bara detaljer. ;) På brunchen idag blev det bara jag och Vivi. Jag trodde ju att hela familjen skulle följa med men så blev det alltså inte. Det var supermysigt. Vi åt lagom bägge två men däremot så drack jag 4 muggar varm choklad - den är är så jäkla god på Metro!! - så jag blev sjukt mätt!! Under tiden vi satt på brunchen så berättade jag i alla fall att jag hade tänkt åka och titta på vagn sen. Vivi undrade om vi skulle göra det med en gång så hon körde oss till Barnens Hus ute på Svågertorp. Väl därinne så fick vi hjälp av en trevlig och kunnig tjej. Vivi och Andy har själv haft en Teutonia Fun som de var jättenöjda med. Jag föll för en Teutonia Mistral S. De vagnar som är från 2011 har de rea på - jag kan berätta att jag skiter ett stort stycke i om Pölsan ligger i vagn från 2011 eller 2012! Till den här vagnen kan man även köpa en bas att sätta på och sen kan man även trycka dit bilbarnstolen om man har en bilbarnstol från Teutonia eller...ett annat märke som jag inte kommer ihåg nu vad det heter...:S Jag berättade att jag hade tittat på en Brio Sing men då sa expediten att det var ju en helt annan kvalité...med det menade hon att Teutonian var mycket bättre. De sålde Brio där också. Så imorgon kommer jag att hämta en vagn där liggdelen är röd och sittdelen är svart - jag är så himla nöjd!! Den är så fin!! :) Jag återkommer med bilder imorgon! :)

Sen följde jag med Vivi hem. Vi monterade en lampa som hon hade köpt och sen satt vi och pratade och pratade och pratade. ;) Vi åt lite varma mackor sen - jag kände mig i och för sig fortfarande mätt men jag insåg ju att jag var tvungen att ha mat i magen. Hon har nästan precis släppt av mig. Så nu blir det lite jobb framför datorn ett litet tag och sen soffan resten av kvällen.

Puss & Kram

Busy, busy

Aah, en fullspäckad helg! Fantastiskt!! :) I fredags blev det mys med familjen. Mamma rullade även upp mitt hår på piprensare! Jag skulle ju på Kom som din idol på lördagen och jag tänkte vara Aretha Franklin. Dels gillar jag verkligen Aretha och dels ville jag utnyttja det faktum att jag börjar bli lite större. Mamma rullade och rullade..



Jag var förste lite osäker på om det kanske hade blivit lite väl glest mellan piprensanarna... Aretha har ju inte superlockigt hår precis men ändå lite...



Det behövde jag inte oroa mig för!!! Maj Gadd, så krulligt det blev!! Jag sov med dem över natten och sen tog vi av dem vi lunch-tid. När jag kom hem sen och var klar för kvällens fest så insåg att jag håret var krulligt för att vara Aretha Franklin...så jag gick som Whitney Houston istället!



Det visade sig ju bli en hyllning eftersom hon dog inatt. :( Men festen var supertrevlig! Jag var hemma vid halv 3 ca och vaknade vid halv 10. Nu håller jag på att fixa vid mig eftersom jag ska träffa fam Asper på brunch kl 12.

Puss & Kram

Över för den här gången?!

Idag har jag haft så mycket att göra så jag har inte haft tid att tänka på något annat än jobb! Det gör att jag mår mycket bättre. Imorgon blir det Hylteberga, lördag är det fest (Kom som din idol - mer info kommer senare!) och på söndag blir det mys med Vivi, Andy och barnen. Så jag har helt enkelt inte tid att fundera mycket mer framöver heller - som tur är! Så jag kan nog säga att faran är över för den här gången! :)

Puss & Kram

Med kärlek

När Maria hoppade in i bilen nu ikväll så frågade hon hur det var med mig - så som man frågar när man träffas - och jag svarade att det var bra, hur var det med henne. Det var bra med henne men hon hade läst bloggen. "Jaha", sa jag, "då mår jag inte så bra. Men jag vill inte prata om det eftersom jag kommer att gråta." Jag kände redan att det stockade sig i halsen på mig. Så vi pratade vidare om annat. Vi var först på plats så vi satt i bilen och pratade och skrattade. Då säger Maria; "när jag läste din blogg så funderade jag på vad jag vill ha när jag är ledsen och jag kom fram till att det är choklad." Och så drog hon fram ur sin väska:

Med kärlek

Är det helt överflödig information när jag berättar att tårarna kom med en gång?! ;) Fina, fina Maria!! <3 Sen grät jag lite till under tiden vi pratade om de här fruktansvärda känslorna. Maria tror att det är någonting som har satt igång detta och tillsammans med hormonerna så blir allt bara svart. Jag tror själv att detta bottnar från pastaträffen när jag överreagerade och jag får känslan av de andra inte alls kopplar det med mina hormoner. Så jag känner mig helt enkelt (!!) missförstådd...och tillsammans med mina hormoner så blir detta ett hinder som är helt omöjligt att ta sig över. :( Jag har smsat och/eller pratat med samtliga inblandade men jag känner ändå inte att jag är klar med detta. Jag är aldrig långsint - har ALDRIG varit det heller - och brukar definitivt inte hänga upp mig på sådana här saker men detta är något som har satt sina spår i mig...så jag får nog ringa några telefonsamtal tror jag...om de nu svarar vill säga...;)

När jag kom hem så fick jag ett jättefint sms från en av tjejerna som också ingår i Team eLIEt som hade läst bloggen. Jag har fått superfina kommentarer här också så jag är, faktiskt, medveten om vilka fantastiska människor jag omger mig med...men det är ju som sagt lite svårt att tänka så när man är mitt uppe - eller nere - i det. Men jag märkte att jag mådde lite bättre redan efter att ha skrivit av mig och träningen tillsammans med att få umgås med de härliga människorna i Team eLIEt gör att jag mår bättre. :) Jag är dock lite lätt fascinerad över hur mycket tårar det kan finnas i mig...de tar ju aldrig slut liksom...

TACK för de fina kommentarerna, ni härliga människor!! <3 Ni är guld värda!!

Puss & Kram

Ett djuuuupt, SVART hål :(

Jag är på väg ner igen...:( Jag har lidit av fruktansvärda PMS som faktiskt försvann när jag slutade med mina p-piller. Men innan dess så bestod mina värsta PMS av känslan att jag inte hade några riktigt nära vänner, min familj bodde jääääättelångt borta så jag kunde inte träffa dem så mycket som jag skulle vilja, jag levde ensam eftersom absolut INGEN ville ha mig och mitt jobb klarade jag egentligen inte av. Alla dessa känlsor kunde jag skratta åt när jag inte hade PMS och även när jag hade PMS så förstod jag längst inne att det inte stämde...men detta jag har nu liknar inget annat jag har haft! Samtidigt som jag känner av de känslorna som jag precis beskrev så är jag paranoid!! Jag har aldrig varit det förr och det är sjukt jobbigt!! Jag sitter alltså på fullaste allvar och tror att mina vänner enbart pratar skit om mig och får jag inte svar på ett sms med en gång så är det för att vännen i fråga tänker; vad vill hon nu då - jag orkar inte med henne! :( Jag drog lite snabbt för David idag om detta men inte alls så här utförligt och han försökte förklara för mig att jag just nu är väldigt känslig och att jag måste ha det i åtanke när jag sitter för mig själv och har de här negativa tankarna. Men vad hjälper det när jag sitter och tror att alla pratar illa om mig. Jag har redan skrivit i ett inlägg hur jag märker hur jag har ändrat mig så det är väl klart att mina vänner inte vill umgås med "den där gravida surkärringen, Anna"! :( Jag är fullt medveten om att jag mest sitter här och tycker synd om mig själv men det där svarta, djupa hålet har ingen botten... Hade jag skaffat barn med Mannen i mitt liv så tror jag faktiskt att jag nu även hade suttit och trott att även hans känslor för mig hade förändrats. :( Usch, vad fasiken är det som händer med mig?!

Jag ska hem till mamma och pappa på fredag och sova över och jag känner redan att det kommer att bli som ljuv musik för min själ. Jag behöver just nu all enerig jag kan få som jag automatiskt får av att umgås med min familj. Ikväll är det träning med Team eLIEt och jag hoppas att även det ger mig lite positiv energi.

Usch, det här måste ha varit galet deprimerande inlägg att läsa - det var det nämligen att skriva. ;) Så jag fortsätter väl att gråta och tycka synd om mig själv fram tills det är dags att träna...samt undra vem av mina vänner som pratar skit om mig just nu! Som om de inte har annat för sig liksom...

Puss & Kram 

Inga fler järntabletter

Jag tog en järntablett - Niferex - i söndags innan jag gick och lade mig. Jag glömde bort det igår så det har bara blivit en tablett - och det kommer inte att bli fler heller!! Mina tarmar har redan börjat strula så jag vägrar att äta fler av dem! Jag ringde Marre och frågade henne om hon ville ha tillbaka dem eftersom jag har fått dem av henne. Jag fick svaret; "kasta dem! Jag vill inte ha dem!!" Så jag gör nog det faktiskt. Jag får köpa blutsaft istället. Det är flera stycken som har rekommenderat det så jag får ge mig på det istället helt enkelt...

Ikväll blev det middag med VemVet i Lund! Det blev pizza och jag är så mätt så jag mår illa... Men, som vanligt, så var det hur trevligt som helst. Tiden går väldigt fort och det är inte många tysta pauser...ev när vi tuggar maten samtidigt...men det händer inte heller speciellt ofta...;) Jag kan inte riktigt fatta att hon bara har 3,5 v kvar bara...tiden har ju gått så jäkla snabbt! Jag tyckte inte att det var så längesen jag fick ett sms från henne där det stod att hon hade plussat... Själv har jag nu gått in i v 24 och jag har nu ca 18 v kvar...det är ju i och för sig en graviditet på 42 v i så fall...men det är nästan 18 v kvar till den 4 juni så det stämmer väl.

Till helgen ska jag kolla på vagn! Jag har en tjejkompis som i sin tur har en kompis som ska sälja en vagn - en Brio Sing heter den för er som vet... Så länge jag vet vem det kommer ifrån så har jag inte problem med att köpa begagnat...fast idag kan man tvätta allt på en vagn men det är mest känslan...

Nu blir det soffan resten av kvällen - jag är ju så mätt så jag knappt kan röra mig!

Puss & Kram

Varning! Varning!

Nu kommer ett litet snaskigt inlägg så sluta läs om ni är känsliga NU!!!

Jag har glömt bort att berätta en sak som jag har känt av ett tag nu; det känns som om mina blygdläppar är fyllda av blod - det känns speciellt mycket när jag sitter på toaletten. De känns tunga liksom... När jag sätter mig på toan så känns det nästa som om hela underlivet ska trilla ner...det är en mycket märklig känsla. När jag berättade det för Marre idag så hon att de även kan bli BLÅA!!! Jag kan dock garantera att ni inte kommer att få bildbevis på det om det skulle hända! ;)

Sen är flytningarna värre än någonsin, tycker jag. Det är faktiskt skitäckligt!! Jag känner mig bara fräsch precis efter ett bad/en dusch...:( Jag kommer aldrig mer att klaga på mensen som kommer en gång i månaden!! Det är fasiken så mycket bättre än att flytningar VARJE DAG I NIO MÅNADER!!!!!! :( Ööööööööööörk!!!

Jag har varit dålig på knipövningarna samt på att använda mina geisha-kulor och det märks med en gång. :( Minsta lilla hostning gör att jag kissar på mig lite, lite, lite, lite... Så det ju bara att se till att komma igång med det igen. 

Såja, nu är det slut på snaskigheterna på ett tag! :)

Puss & Kram 

Opendatisk

Nej, det har inte blivit någon träning idag. :( Jag sov som en kratta inatt!! :( Jag var vaken hur länge som helst så jag är inte riktigt i fas, känner jag. Imorgon blir det date med VemVet som är nere i Skåne igen så det lär inte bli någon träning imorgon heller...men som tur är så har jag ju alltid onsdagarna! :) Lie ser till att vi tränar ORDENTLIGT!!! Men jag får försöka få till en till träning denna veckan ändå...

De där stödstrumporna är ju inte snygga men jag har inte haft ont i fötterna alls idag så de hjälper!! :) Så det blir till att inhandla fler sådana. Jag har kollat runt lite efter svarta mammabyxor idag...tyvärr hittade jag inget som jag gillade så jag får helt enkelt spana vidare...

Jag förstår inte riktigt vad som händer i min lägenhet...jag tror att jag har skrivit om detta förr. Jag städar en gång i veckan och det borde ju räcka med tanke på att jag bor här helt ensam men icke, sa Nicke! Varför kan jag inte bara plocka undan efter mig?! Jag städade ju som sagt i fredags men här ser redan ut som tredje världskriget - jag förstår inte för mitt liv hur jag gör!!! Varför är jag inte helt enkelt pedant...;)

Puss & Kram


Stödstrumpor...

Magen med kläder på...;)
Jag och min mage - med kläder på! ;)

Jaha, här är bilden på mig och min mage! :) Men håll med om att det ser mer ut som en gravidmage med kläder på än utan!! Jättekonstigt, tycker jag.

Jag kommer även att bjuda på en bild av mig i mina stödstrumpor som jag har på mig för första gången idag:

STÖDSTRUMPOR!!

Jodå, en kort jeanskjol till så hade jag lätt hittat Mannenimittliv! ;) Det ser ju för jäkligt ut!! Men, som tur är, så är det ju bara jag som vet om att jag har dem på mig...och så då ni, kära bloggvänner! ;)

Puss & Kram

Äventyrsbad

Det blev en lugn filmkväll hos Åsa igår. Vi såg Midnatt i Paris med Owen Wilson men det var en seg historia. Den var lite småsöt men alldeles för seg för att jag ska kunna rekommendera den. Jag gillar Owen så jag såg fram emot filmen...så det var lite synd att den inte var bättre.

Idag har det blivit bad i Hörby med Emma och barnen. Med tanke på hur många som hade rekommenderat det stället så hade jag väntat mig världens äventyrsbad men det var inget speciellt alls med det stället. Det var väldigt barnvänligt i och för sig men det finns det bad som är betydligt närmre Malmö också! Vi badade i 2 timmar och sen gick vi och duschade. Hannes ville inte tvätta håret så jag smög snabbt in schampoo i håret på honom och naturligtvis började han skrika som en stucken gris! :( Det enda han sa efteråt var att moster Anna hade tagit schampoo i ögonen på honom...ja, ja, killar är så himla känsliga...;) Han la sig även i foajén och skrek eftersom han inte själv fick "blippa" ut sig genom grindarna...och sen slängde jag hans engångsbiljett...voijne, voijne...jag löste det "snabbt" genom att fråga honom om han ville prata med mormor eller morfar i mobilen - det ville han! Som tur var... Det tar på krafterna att bada - jag var kanontrött och ville helst också slänga mig på golvet och böla när jag inte nådde fram till Hannes den stackaren!! ;) Men sen körde vi hem till Hylteberga och åt middag. Efter maten och innan efterrätten fick jag gå och lägga mig på soffan och sova i ca 10 min - jag hade inte klarat av att äta efterrätten annars!! Jag var så jäkla trött!!! Jag är fortfarande trött...

Igår tog Åsa foto på mig och min mage med kläder på. Utan kläder tycker jag fortfarande att magen ser mest ut som en tjockismage men med kläder på så syns det att det är en graviditetsmage. Nu bygger jag upp något här som jag inte kommer att kunna bjuda på - jag orkar inte ladda över bilden till datorn!!!! :( Men jag lovar att göra det imorgon!!!

Puss & Kram

Fräcka fredag...

...vet jag inte direkt om det blev för min del - jag tvättade och städade! ;) Men det blev precis en sådan fredag som jag var ute efter i alla fall så jag är nöjd! :)

Jag glömde att berätta att jag vägde mig i torsdags: 77,4 kg så nu har jag gått upp 7,6 kg...fast jag måste erkänna att jag på sistone "unnar mig" VÄÄÄÄÄLDIGT mycket...:( Jag måste lägga ner det. Det är ju liksom mot slutet som man går upp som mest så jag lär väl hamna på 90 kg...NITTIO!!?!! :( Jag måste genast lägga ner med allt unnande till höger och vänster!! 

Igår lunchade jag med en annan säljare som tillsammans med sin sambo väntar deras andra barn. Jag satt och beklagade mig lite om mina graviditetskrämpor och han tittade trött på mig; menar du att jag måste lyssna på detta även på jobbet?! Hahahaha! Stackare!!! ;)

Men annars har jag börjat märka att jag har fått ont i fötterna. I början trodde jag att det var för att jag hade börjat använda mina curlingboots som jag inte har använt på ett år men det har inte med det att göra. Det gör ont när jag har gått en hel dag; det känns bara när jag går och står och mest under hälarna. Jag har blött näsblod varje dag i en vecka och det blöder från tandköttet när jag borstar tänderna... Fast annars så tycker jag faktiskt att där är mest fördelar med att vara gravid...än så länge! ;) 

Jag vet inte vad resten av helgen bär i sitt sköte...;) Åsa hörde av sig igår och undrade om vi skulle hitta på något ikväll så vi får se vad som händer! 

Puss & Kram 

Styrelsemöte

Ikväll har jag varit på ett möte i bostadsrättsföreningen. Jag har aldrig gått på något möte förr, tyvärr. Jag är medveten om jag verkligen borde visa mer intresse så det var därför jag gick idag. Idag handlade mötet om vårt bredband. Men när vi kom dit så fick vi även reda på att vi inte har någon styrelse!!! Den 3 januari hade vår ordförande avgått med omedelbar verkan - oooops! Nu är hon galet otrevlig och sur och på grund av henne så har alla andra också avgått innan dess men det är ju naturligtvis inte bra att vi inte har någon styrelse. Så inom 14 dagar så kommer vi att kallas till ett nytt möte där vi ska välja en ny styrelse. Jag fick frågan om jag var intresserad men jag tackade snabbt nej med motiveringen att jag ska ha barn!! Ännu en fördel med att vänta barn! ;)

Jag har fortfarande inte börjat med mina järntabletter...jag är livrädd för att få förstoppning. :( Fast det är ju bara till att sluta om jag märker av det i och för sig...kanske det blir en tablett innan jag går och lägger mig idag...

Denna helgen är än så länge helt obokad - det var längesen det hände. Imorgon har jag i och för sig tvättid...kul att tvätta en fredag men där var ingen annan tid. Så det blir nog en lugn fredagkväll...

Puss & Kram

Sushi

Efter kvällens hårda träning med Team eLIEt så blev det sushi till middag. Jag brukar ääälska sjögrässalladen men idag smakade den sådär... Men sushin var god! :)

Mina nagler växer så de knakar!! Det är himla trevligt med tanke på att jag i normala fall inte alls lyckas med dem...förutom på sommaren. I normala fall är det även så att nagellacket flagnar med en gång men nu sitter det lite längre. :) Så idag blir det till att fila till dem.

Jag tittar på Uppdrag Granskning - idag är jag inte lika upprörd men det är väl märkligt hur alla som jobbar med byråkrati är stela, uppblåsta och tråkiga människor?! Och frasen "Vi ska se över våra rutiner" är nog något de får lära sig första dagen på jobbet...

Jag vet inte om det är som Pölsan vänder på sig och byter ställning eller det är som h*n har blivit större så därför känner jag av det mer men jag känner av Pölsan mycket mer nuförtiden... Just nu är h*n naturligtvis hellugn bara för att jag skriver om det men ANNARS så känns det mycket starkare.

Puss & Kram

RSS 2.0