Familjeliv.se

Nu har jag även startat en profil på familjeliv.se...fast det är mest så jag ska kunna svara på andra eller skriva in egna frågor som andra kan svara på. Man kan visst blogga genom dem också men jag fortsätter här - annars försvinner ju allt som jag har skrivit här! :( Och de kommentarerna som jag har fått och det vill jag verkligen inte! Jag antar att ni som läser tycker att det roligast att läsa vad jag skriver men jag som skriver tycker att det är roligast att läsa kommentarerna...eftersom lillasyster Lisa själv skriver blogg så vet hon det och därför kommenterar hon nästan alla mina inlägg - stort tack, Liset, för det!! <3

I alla fall så har jag redan hittat intressanta frågor på familjeliv. Jag tar lite för givet att alla som inseminerar är som jag, singeltjejer som vill bli mammor. Men så är inte fallet. Naturligtvis finns det väldigt många lesbiska kvinnor också men de får ju göra det här i Sverige och sen finns det även heterosexuella par som gör det. Jag är mest intresserad av att läsa om singeltjejerna som gör det, men det är kanske inte så konstigt.

Imorgon ska jag för första gången i hela mitt liv - dock inte sista! - göra ägglossningstest! Det ska jag göra nu i några dagar så att jag får koll på när jag har ägglossning. Ibland känns det som om allt i mitt liv kretsar kring detta och ibland så skänker jag det inte en tanke. Senast idag när jag höll på och lagade mat så tänkte jag "jag är vuxen och bor i egen lägenhet..." Ja, det har jag ju inte gjort de senaste 13 åren...jag hoppas att det är lite normalt i alla fall att få såna tankar ibland...;)

Puss & Kram

Surfa, surfa...;)

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/en-donator-ar-ingen-pappa_5406419.svd

Tänk vad man hittar när man surfar! :) Här är en artikel om StorkKliniken där jag och Louise var på besök! :) Och just det rummet som de visar på bilden stod vi utanför och tittade när kvinnan vi pratade med visade oss hur de förvarar sperma - hahahaha! Inga karlar där inte! ) Och så tycker jag att det beskrivs bra i artikeln också om det här med pappa: "en donator är ingen pappa"..."en pappa är en person som alltid finns där"...så jag ser fram emot att sen även hitta en pappa till mitt barn!

Puss & Kram

Bloggar

Jag satt precis och googlade "insemination blogg" och då kom det upp hur många bloggar som helst om det! Jag kollade bara snabbt igenom - jag mår inte riktigt bra känner jag så jag orkar inte lägga så mycket tid på det - men jag ska ta mig tid en dag och riktigt titta efter om det finns någon blogg som passar in på mig och min situation...och som kanske har kommit lite längre än vad jag har gjort. Jag hittade en fin men det var ett lesbiskt par...i 20-årsåldern! Inte i närheten av mig med andra ord men det kan ju ändå vara intressant och läsa i och för sig. Man kan visst få med sin blogg på en bloggtoppen men jag vet inte riktigt hur det fungerar. Men det känns inte intressant än eftersom jag inte har gjort detta till en sk officiell blogg. Än så länge så är det ju bara mina allra närmsta som har fått adressen hit. Men det kommer nog sen...tror jag.

Kl är bara kvart över 21 men jag får nog gå och lägga mig...jag känner mig mest ynklig just nu. :( Ja herregud, så synd det är om mig! ;)

Puss & Kram

Lite väl optimistiskt kanske...

Jag har förresten gjort en snabbräkning och konstaterat att det nog var lite väl optimistiskt att tro att jag kan vara gravid innan nyår... Det beror ju i och för sig på hur lång menscykel jag har och det vet jag ju inte än men jag tror inte att jag hinner till StorkKliniken innan nyår...vilket i och för sig inte gör så mycket eftersom det strular till det för mig om jag nu skulle vara gravid då. Det är bara Louise som känner till om detta bland dem som jag ska fira nyår med och då hade det varit ALLDELES för tidigt att berätta! Jag hade redan planerat att bli akut sjuk den dagen och köra till mamma och pappa och fira med dem istället men hur kul är det då?! Jag äääääälskar mina föräldrar men det är för tillfället ingen dröm jag har att fira nyår med dem...;) Men det behöver jag nog, som sagt, inte behöva tänka på!

Puss & Kram

Sydsvenskan

Idag har Sydsvenskan en artikel om spermadonationer i sin Lördagsbilaga! Bla står det att " en tredjedel av alla inseminerings- och provrörsbehandlingar med hjälp av donatorsperma görs på ensamstående kvinnor, en siffra som beräknas stiga till hälften inom fem år." Det gäller då för Danmark eftersom man inte får göra inseminationer på ensamstående kvinnor här i Sverige! Det står en massa grejer i den artikeln som är bra för mitt självförtroende; "den typiska svenska fertilitetsturisten är en 37-årig välutbildad singelkvinna." Med mera, med mera...:)

Jag håller på och putsar mina fönster...än så länge har det tagit ca 2 timmar och då har jag bara kommit hälften...det måste vara det absolut tråkigaste man kan göra!! Jag har fått ta mig i kragen för att överhuvudtaget få gjort de två fönstrena i köket och sovrummet. Nu har jag de 2 kvar i vardagsrummet och jag vill verkligen inte göra det...men det är väl bara till att ta tag i det så jag kan få upp mina adventsljusstakar! Det är så myyyyysigt!!!! Jag älskar verkligen allt som har med julen att göra!

Puss & Kram

Ojdå...

Jag vill bara säga att jag blir väldigt glad över att se att så många har varit inne och läst min blogg!! Eftersom jag vet vem som har fått adressen vill jag mest säga KÄRLEK till er!! <3

Puss & Kram


StorkKliniken

Så var det då äntligen dags att åka till StorkKliniken i Köpenhamn! Naturligtvis har säsongens första snö anlänt så jag var lite nervös att vägarna skulle vara helt igenkorkade men det gick bra. Jag hämtade Louise halv 12 och sen körde vi till Danmark. Vi hade bestämt oss för att ta något snabbt att äta INNAN vi gick in till StorkKliniken men jag vet inte riktigt vad som hände med det...ingenting faktiskt! ;) Vi var där halv 1 och gick raka vägen dit och anmälde vår ankomst. Sen väntade vi en kvart innan det kom en svensk kvinna och hämtade oss. Jag presenterade snabbt Louise som min bästa vän...så de inte skulle tro något annat! Hahaha!! Sen fick jag berätta varför jag ville inseminera mig, om jag hade berättat för min familj och mina vänner och hur de hade reagerat, vi pratade om hur det går till, hur jag ska hålla koll på min ägglossning...osv osv. Jag har ju precis haft mens och nu vill hon att jag ska göra ägglossningstest from dag 10, dvs  nästa vecka, och då kolla en gång om dagen. Sen få en mens till, gå till gynekologen/barnmorskan och göra ett vaginalt ultraljud för att se så att äggen verkligen är mogna...typ...och så göra ägglossningstest igen och SEN är det dags!!! Vi snackar om att jag faktiskt kan vara gravid innan nyår!!!!!! Helt galet!!! Det känns fortfarande som om det är någon annan det handlar om...precis som om jag får information som jag ska vidarebefordra... Jag måste dra ner på alkoholen och rökandet! Rökandet ser jag som det svåraste att försöka dra ner på...jag röker bara när jag dricker men det gör jag ju ganska ofta....men, som Louise sa, det är ju för en god sak så det är bara till att gilla läget! :S Jag kommer att få en lista dagarna innan jag har ägglossning där jag får välja killar; hårfärg, ögonfärg, längd, vikt och vad de sysslar med är alltid officiellt. Sen kan ju hår- och ögonfärg hoppa över generationer... Längden på killarna är visst mellan 1.75 cm och 1.85 cm. Ja, det är lite som ska sjunka in...nu kryper det bara närmre och närmre...:)

Här står jag utanför StorkKliniken.

Sen tog jag och Louise oss en runda på stan - det var väldigt juligt eftersom det även hade snöat i Köpenhamn och det var julskyltat och fint. Kallt som attsingen var det också! Vi hittade, efter många och om, till RitzRatz (tror jag att det hette...) som är en vegetarisk restaurang som hade en superbuffé! Nice! Sen körde vi hem! Jag skulle egentligen på mitt älskade Cirkelfys idag men jag hann inte...det får bli nästa vecka igen.

Puss & Kram

Jag är lyckligt lottad! :)

Gårdagens kväll var INTE rolig! När jag bokade mitt personliga möte så berättade jag, naturligtvis, det för de i min närhet som känner till om mitt beslut. Det blev mer eller mindre bestämt - så uppfattade jag det i alla fall - att en av mina tjejkompisar skulle följa med. Förra veckan ringde jag henne men hon ringde inte tillbaka och sen hade vi lite kontakt på Facebook men där vill jag definitivt inte skriva något så viktigt som detta är för mig! Sen ringde jag henne i söndags och när hon inte svarade då heller så skickade jag ett sms där jag skrev om en helt annan sak. Men då svarade hon via sms i stället och jag tänkte att "jag ringer henne imorgon istället". Nu väntade jag till igår (tosdag) med att ringa henne men hon svarade inte då heller. Jag pratade med David om det och han menade på att jag fick kanske ta för givet att hon skulle följa med men det kändes inte bra, jag ville ju prata med henne om när vi skulle åka osv. Så jag ringde henne på eftermiddagen också och då gick det först fram en signal och sen tryckte hon bort mig. Men det blev jag nästan glad för eftersom det faktist innebar att hon då var vid sin telefon och såg att jag ringde även om hon inte kunde prata just då. Men hon ringde inte tillbaka...så ledsen jag var igår!!! Jag har inga problem med att vara själv! Hade jag haft det så hade jag varit i ett förhållande! Men den känslan av ensamhet man får när man har bestämt något med någon och det sen inte blir av är fruktansvärd och då känner jag mig ensam! Helt plötsligt kom det bara över mig att jag verkligen är helt ensam om detta!!! :(  Innan har jag sett det som något positivt; det är bara jag som bestämmer över mitt barn, det är bara jag som kommer att uppfostra mitt barn och behöver inte ta hänsyn till någon annans åsikter...;) Men så kände jag inte alls igår! Jag låg alltså på köksgolvet hopkrupen i fosterställning och grät så jag hulkade!! Nu, så här i efterhand, när jag skriver ner det känns det helt overkligt men jag var så ledsen, så ledsen!! Jag var helt ensam i hela världen utan någon som överhuvudtaget brydde sig om mig och mitt barn...:( Men naturligtvis kunde jag ju inte må så dåligt utan att någon annan visste det (det är inte alls min stil...;)) så jag skickade iväg ett litet sms med typ två meningar där jag skrev att kompisen inte verkade följa med och hur ensam jag kände mig. Och då insåg jag att jag inte alls är ensam! Jag har de mest underbara vänner och den mest fantastiska familjen!! David var beredd att ändra på sin reserutt, Helen var beredd på att hoppa över ett möte, Malin var knäckt eftersom hon hade tagit på sig ett dubbelpass, Sandra kunde jag ringa dag och natt - hon skulle stå standby, Stina ville "bara krama" mig tills allt var bra och lillasyster Lisa ringde så jag fick prata av mig...det bästa av allt är dock att Louise följer med mig istället!! Jag hade kunnat göra det här själv men jag var så inställd på att ha någon med mig... Så just nu känner jag mig inte ett dugg ensam - tvärtom!!! Jag är så lyckligt lottad som har så härliga människor omkring mig som bryr sig och som får mig att känna att jag absolut inte är ensam om denna underbara händelse i mitt liv; att bli mamma!

Jag har tagit ledigt idag så jag sitter i soffan och har precis ätit frukost med TVn på i bakgrunden medan jag skriver detta inlägget. Kvart i 12 kör jag hemifrån för att bege mig till Danmark och ett besök på StorkKliniken tillsammans med min bästa kompis Louise!

Puss & Kram


MENS!!!!:)

Jag har fått mens!! :) Jag trodde aldrig att jag skulle bli så glad för att få mens som jag var imorse när jag insåg att den, äntligen, hade kommit! Denna helgen spenderar jag hos mina föräldrar så när jag kom ut i köket imorse och sa till mamma att jag aldrig hade trott att man kunde bli så glad för att få mens så sa hon; fast du blev väldigt glad när du fick din första mens också... När jag var 12 år fick jag min första mens och jag var överlycklig! Jag berättade det för allt och alla - även väldigt många som inte överhuvudtaget brydde sig eller ville veta men det brydde inte jag mig om ett dugg; ALLA skulle få veta! Nu när man har haft mens i flera, flera år så kan jag inte riktigt förstå hur jag kunde tycka att det var så fantastiskt men nu är jag tillbaka där i 12-årsåldern igen! ;) Jag tog den sista tabletten i onsdagsmorse, tror jag att det var, och imorse då, lördag, så kom den. Jag vet inte riktigt om denna mensen är "riktig" sas men nu kommer den i alla fall igång och det är huvudsaken.

Puss & Kram

Pappersarbete.

Igår kom jag på att jag inte hade fyllt i och skickat in de blanketter som StorkKliniken skulle ha! De vill egentligen ha det 10 dagar innan mötet men det lär de ju inte ha...det där med pappersarbete är inte riktigt min grej. Jag hoppas att det inte gör alltför mycket. Jag skickade iväg det idag så jag får väl ringa på torsdag och höra så det har fått dem och kolla om det ändå funkar att jag har kommer nästa vecka!

En sak som jag funderar på är det här med att berätta om spermadonatorn...inte för andra vuxna människor utan för barn. Jag har läst någonstans att man har tid att fundera ut hur man ska berätta det för sitt barn under tiden barnet är bebis men jag har en systerdotter som är 5,5 år och som garanterat kommer att fundera över det. Jag har i och för sig fått inloggningsuppgifter till Femmis´ sida för medlemmar men jag har inte besökt den. Det blir väl till att gå in där och kolla lite om någon annan har skrivit om det. Eftersom jag inte har varit inne på sidan så vet jag inte hur det ser ut där så jag vet inte hur den fungerar...men har ingen skrivit om det så kan väl jag göra det?! :)

Jag måste berätta en lite pinsam sak...jag mår lite dåligt bara jag tänker på det - jag känner hur jag rodnar! Men, men...nu kör jag; jag har ju berättat lite innan hur jag har extremt nära till tårar nu för tiden! I söndags när jag skulle köra hem till mamma och pappa så hade jag med mig Mariah Careys samlingsalbum i bilen som jag lyssnade på. När låten "Hero" kom så höjde jag volymen och gjorde mig beredd på att "sjunga" galet högt. Det gjorde jag och helt plötsligt började jag gråta!!!! "So when you feel like hope is gone, look inside you and be strong. And you finally see the truth; that a hero lies in you!" DET fick jag till att handla om mig och min situtation!! Men helt ärligt, hur är det möjligt?! När jag sen körde hem från mamma och pappa så lyssnade jag på den igen för jag tänkte höra vad det var som över huvud taget fick mig att reagera på det viset - då började jag böla igen!! Jag grät så jag hulkade!!! Alltså, det är ju så pinsamt. Men jag bjuder på den! :)

Puss & Kram 

Personligt möte!

Efter mitt första inlägg idag så ringde jag även Storkkliniken i Köpenhamn där själva inseminationen ska ske och bokade tid till ett personligt möte. De hade en tid på onsdag i denna veckan men jag åker på konferens imorgon och vet inte när jag kommer tillbaka till Malmö på onsdag så det gick inte, tyvärr. Men jag fick onsdagen den 24 november 12.45! :) Jag grät en liten skvätt efter det samtalet...jag vet inte vad som händer med mig!! Antingen så är det mens på gång eller så...jag har funderat lite på om det kanske kan vara för att det verkligen kommer närmre och närmre...detta var ju inte mitt förstahandsval en gång i tiden så jag kanske tänker på det - omedvetet?! Även om jag hade träffat mannen i mitt liv ikväll så är ändå detta mitt förstahandsval NU!! Men det har det ju faktiskt inte varit så länge...jag vet inte! Nu blir det till att fira att MFF blev svenska mästare 2010 i alla fall nere på Stortorget!

Puss & Kram

"Dina äggledare är som en motorväg!"

Jaha, då var vattenundersökningen av mina äggledare klar! Jag var 10 min före utsatt tid men jag kom in med en gång. Det var en äldre man i vitt, långt hår som var uppsatt i hästsvans som undersökte mig. En sådan där mysig man liksom. Han frågade först varför jag skulle göra det och sen förklarade han hur det skulle gå till. Jag frågade honom om min mens. Jag slutade ju med mina p-piller för över en månad sen men jag har fortfarande inte fått mens! Det innebär att jag inte har ägglossning och att jag då inte kan bli gravid heller. Han sa att det var väldigt olika från kvinna till kvinna. För vissa går det ett helt år innan mensen kommer igång igen efter att man har slutat med p-piller! Då kan jag berätta att det nästan svartanade för mina ögon; ska jag vänta ett helt år på att mensen ska komma igång?!?! Men då sa gynekologen att det fanns tabletter som sätter igång mensen, de var receptlagda men det kunde han skriva ut till mig! :) Själva undersökningen gick bra, även om det aldrig är kul att ligga på en gynekologstol  - man känner sig väldigt blottad! Men gynekologen var kanonbra! När han hade sprutat in kontrast-vätskan så visade han på en liten TV-monitor hur kontrasten sipprade ut genom äggledarna. Enl honom såg det bra ut och ev så kunde det tom vara en ägglossning på gång. Efteråt gick vi tillbaka till hans kontor och då sa han att "dina äggledare är som en motorväg - det är bara till att köra!" Jag blev så glad, så glad, så glad!! Sen sa han att det behöver inte automatiskt innebära att man inte kan få problem med att bli gravid men det underlättar när äggledarna är fina. När jag gick ner till bilen så ringde jag hem och pappa svarade. När jag berättade för honom så hörde jag hur glad han blev - antagligen lite för att han märkte hur glad jag var :) - så då fick jag snabbt lägga på för då kom tårarana! Jag tror att jag har oroat mig lite för resultatet...fast undermedvetet för det är inget jag har gått och tänkt på. I så fall har det mest varit i fall att det skulle göra ont. Men det gjorde det, som tur var, inte. Men sen satt jag i bilen och grät en stund faktiskt - av lycka!! :) När jag sen ringde min kompis David så grät jag lite till när jag berättade för honom .

Sen har det visat sig att jag har haft Röda Hund när jag var liten och då är man automatiskt immun mot det. Så nu ska jag bara ringa Storkkliniken och boka tid för ett personligt samtal! JAG SKA BLI MAMMA!!!! :):):) Så nu kommer tårarna igen! Jag undrar om inte mensen är på gång ändå med tanke på hur blödig jag är idag...;)

Puss & Kram


Imorgon.

Jag är helt galet trött!! Igår var det Halloweenfest hos vänner som blev väldigt blöt och sen! Idag var det först kalas för min underbara morfar som fyllde 91 år igår och sen tillbaka till Malmö för att se MFF bli svenska mästare 2010!! :) Dock ej på plats, tyvärr, utan i en soffa. En snabb runda till Lilla Torg efter det...fast jag drack en coca cola eftersom jag hade bilen där. Men jag vill bara snabbt informera om att imorgon är det dags för min vattenundersökning av äggledarna! Jag är inte direkt nervös eftersom jag har en vän som har gjort det och hon sa att det kändes som lite molande mensvärk bara så det ska nog gå bra! Jag återkommer med mer information! Nu ska jag gå och lägga mig!

Puss & Kram


RSS 2.0