Trevlig Valborg!

Jag vet hur jag ska komma iform efter min graviditet!! :) Hahahaha! Man måste tänka långt fram...ibland! ;) Jag har lärt känna en tjej som just nu håller på att starta upp en verksamhet som Personlig Tränare. Hon är galet vältränad och en helt underbar tjej att ha att göra med. I alla fall så kom hon ner till Lilla Torg igår en runda och hon satte sig bredvid mig. Vi kom att prata om det här med personlig träning och hur det går för henne och hur det funkar. I alla fall så utgår hon mycket ur funktionell träning dvs träning utan en massa maskiner. Så då behöver man inte vara ansluten till något gym - hon utgår från ett gym och man kan träna där med henne - för jag tänker att jag antagligen inte kommer att ha en massa pengar över när jag är mammaledig. Så jag tänkte att jag kan önska mig PT-timmar med henne i födelsedagspresent och sen köra på egen hand hemma...Maj Gadd, så fit jag kommer att bli! ;) Kan ju vara bra att komma igång redan nu INNAN jag blir gravid. Det sägs ju att ju bättre form du är i innan du blir gravid desto lättare är det att komma tillbaka till en bra form efter graviditeten.

Jag träffade även på en tjej igår som har en son men som har separerat från sonens pappa. Hon vill dock ha fler barn och berättade igår att om hon inte har träffat någon ny man inom 2 år så kommer hon att inseminera sig. Det visade sig, som hon berättade i alla fall, att hon är galet fertil! Hon hade blivit gravid på första försöket och hennes gynekolog hade sagt till henne att hon hade jättemånga fina ägg. Så jag frågade henne om hon inte hade funderat på att donera ägg men det ville hon inte. Anledningen var att hon inte ville att hennes barn skulle växa upp med någon annan. När jag menade på att hon inte kommer att vara mamma till det barnet och att hon inte kommer att känna det så ruskade hon ändå på huvudet.  Så då jag tog jag upp det faktum att hon ju vill insemineras och att det är någon som har donerat spermierna så då satt hon och funderade lite och sa till slut; okej, jag förstår hur du menar men jag vill ändå inte... Det får man ju respektera naturligtvis men jag tror ändå att jag tänker annorlunda ang det här med donation eftersom jag är mitt uppe i det. Jag har lätt donerat mina ägg om jag hade kunnat!! Jag hade inte haft några problem heller med att träffa ett barn som hade kommit till med hjälp av mitt ägg och förklara för det barnet varför jag gjorde det.

Idag tänkte jag spendera största delen av dagen på min balkong i bikini. Det blir nog en fika med Louise i eftermiddag. Sen ska jag till Åsa ikväll och fira hennes födelsedag. Hon fyller år på måndag.

Trevlig Valborg!

Puss & Kram

Royal Wedding

Så har prins William av England fått sin Kate! Ja, jag är rojalist så det stänker om det! :) Och jag står för det! ;) Jag satt som en gammal kärring med gråten i halsen och tittade när Kate åkte bil tillsammans med sin pappa och alla människor stod och hurrade. Vilken känsla det måste vara och åka i den bilen! Hon var lika vacker som en av Disneys prinsessor. ;)

Det är inte lika fint väder idag - det är sol men det blåser ganska rejält. Men så länge solen skiner så är jag ändå ganska nöjd...och det blåser ju mer eller mindre alltid i den här delen av Sverige så jag känner mig rätt van...;) Fast imorgon ska det visst bli bättre väder igen. Hoppas, hoppas!!

Idag blir det, som sagt innan i ett inlägg, en liten AW. Vi kan nog bli ganska många och det är ju alltid trevligt. Jag tror att jag cyklar ner om ca en timme. Tills dess tänker jag slappa på soffan.

Puss & Kram

8 cm?!?!

Okej, glöm det 8 cm långa getingsticket - det har brett ut sig rejält!! Jag åkte minsann till Vårdcentralen för att vara på den säkra sidan. Väl där fick jag vänta i en halvtimme innan det kom en sjuksköterska och kallade in mig. Hon tittade på det illröda området med stora ögon. Sen baddade hon det med något kylande som var fantastiskt skönt! Det har börjat klia så jag fick en anti-histamin med en gång och ytterligare tabletter med mig hem. En anti-histamin att ta imorgon och 2 till att ha "ifall det skulle hända fler gånger"... Men det var inte värre än så, som tur var. Nu är rodnaden 13 cm i diameter stort!!!! Det har även börjat klia men det ska ju förhoppningsvis anti-histaminen hjälpa mot.

Imorse strålade ju solen så jag tog på mig en klänning och en luvjacka till det. När jag kommit halvvägs till Ystad så var det inte strålande solsken längre! :( När man är halvvägs till Ystad från Malmö så är man ungefär i Skurup där mina föräldrar bor så jag körde inom dem. Jag gick upp till Lisa och fick låna ett par byxor av henne och det var en jäkla tur: jag hade frusit ihjäl i bara min klänning!

Jag var även inom Emmas jobb och köpte blommor till balkongen. Jag har läst lite tidningar om balkonger och skrivit upp på en lapp vilka blommor som passar på en balkong. När jag visade Emma lappen så tittade hon snabbt på den och sa att de inte hade fått in de blommorna än...förutom pelargonier men de klarar inte av att stå ute nattetid än. Eftersom jag INTE kommer att ta in några blommor från balkongen för natten så var det bara till att ge upp pelargonierna. Men, som tur var, de hade andra blommor!

Ikväll är det dags för pastaklubben! En av tjejerna är höggravid och om inte jag har helt fel för mig så ska hon ha barn nu...någon gång...fast jag är väldigt övertygad om att jag hade hört något från henne eller hennes syster om hon hade fått barn redan! :)

Puss & Kram 

Getingstick :(

Jag vaknade av att jag blev stucken av en geting halv 6!! :( Det var väldigt längesen jag blev pigg så snabbt. ;) Eftersom det är så fint väder ute nuförtiden så har jag haft ett fönster öppet om dagarna och då kommer det ju, tyvärr, in en massa småskit...däribland getingar. Så jag kommer ihåg att jag vaknade till av ett surrande - det lät som om jag hade en enormt stor fluga flygandes omkring i sovrummet. Jag tänkte bara vända mig om i sängen och råkade då, uppenbarligen, komma åt getingen som stack mig på armen. Jag for upp som en raket! Jag sprang in på toaletten och stängde dörren. Getingen var förbannad!! Den flög runt som en galning i mitt sovrum. I alla fall så stod jag och letade efter en gadd men eftersom jag inte hittade någon så konstaterade jag snabbt att det inte var ett bi utan en jäkla geting. Jag baddade med lite vatten - jag har inget annat att badda med...jag har även ansiktsvatten men that´s it. ;) Jag gick in i sovrummet igen och öppnade fönstret men getingen satte sig tillrätta på gardinen! Jag la mig i sängen igen men jag kunde inte somna så jag gick upp istället. Då hade det minsann hunnit komma ett litet märke som snabbt växte och blev större! Det utvecklades till en rodnad på ett område som var ca 8 cm långt och mitt i kunde man se ett "vitt" område som var mer svullet som var ca 3 cm långt. Nu är det allt rött och jämntjockt. Jag försökte faktiskt ta foto men det blev inte bra...;) Det sticker liksom konstant så jag känner hela tiden av det... Ja, ja, jag kom upp i god tid i alla fall! ;)

Den jäkla hostan vill inte försvinna! :( Jag är ganska trött på den nu. Just nu hostar jag inte alls men jag har hostat ganska rejält nu på morgonen - en hosta som, som sagt, inte hjälper ändå så den är helt onödig!!!

Idag ska jag till Ystad så jag tänkte passa på att köpa lite växter till min balkong. :) Det finns trevliga ställen i Ystad att köpa blommor på så jag tänkte passa på när jag ändå är där.

Förresten cyklade jag hem efter 2 glas vin igår - det var supertrevligt. Himla skönt att det inte blev så sent! Jag har minsann karaktär ändå...;) Det blir AW på fredag igen - Åsa har precis börjat jobba igen så det är hennes första "riktiga" AW på ett tag. Men eftersom vi ska fira henne på lördag så blir det också en relativt lugn AW.

Det ser ut att bli en lika fin dag idag - uuuuunderbart! Livet är bra härligt ändå! En graviditet på detta så är jag världens lyckligaste kvinna! :) Jag har i alla fall fått mens så jag är på väg...;)

Puss & Kram

Fortsatt härligt väder!

Det härliga vädret har fortsatt och det ska visst fortsätta hela veckan! Det är helt underbart- jag blir på så gott humör när solen är framme. :)

Innan idag tänkte jag för mig själv att "NU är förkylningen borta!" men icke, sa Nicke! :( Jag är inte snörvlig längre men hostan har inte försvunnit helt och hållet. Tyvärr...:( Det är en sådan där störig hosta som inte hjälper ett dugg men ändå MÅSTE jag hosta. Fast jag hostar inte alls lika mycket längre. Så förkylningen är antagligen helt borta till helgen.

Ikväll blir det en liten runda till Lilla Torg - det är löning, fint väder och lill-lördag! En härlig kombination!! Men eftersom jag ska köra till Ystad imorgon så blir det bara en liten runda...

Puss & Kram

Uuunderbara tisdag!

Vilken härlig dag jag har idag!! Jag var väldigt trött imorse och det kändes hela vägen till Höör men väl där så lossnade det rejält! Första kunden tog lite tid men oj, oj, oj, vad jag fick mycket sålt och gjort där! :) Solen har strålat från en klarblå himmel heeeela dagen! :) När jag kom hem så låg lönespecifikationen och väntade på mig (nej, jag har inte fått lön än - otroligt nog har vi lön den 27!!) och den var väldigt positiv! Jag hade väntat mig en snikmånad denna månaden eftersom senaste besöket från StorkKlinken ska betalas denna månaden (kreditkort är sådär kul och jag använder det bara när det verkligen behövs!!!). Det innebär att jag hade räknat med att ha ca 2000 kr över när alla räkningarna var betalda. Men icke!!! :) Istället för att få arbetstidskontot utbetalt i lediga dagar eller som pension så valde jag att få de utbetalda som pengar och de pengarna kom denna månaden!!! Normalt sett hade jag valt dem som pensionpengar men eftersom det verkar ta lite tid att bli gravid så valde jag pengar...som tur var! :) Så denna månaden kommer jag tom att kunna spara lite pengar - lovely!! Eller betala nästa besök hos StorkKliniken kontant - det billigaste alternativet eftersom de tar betalt när man betalar med kort... Jag har även fått städat och tvättat så min lägenhet mår lika bra som jag gör. ;)

Jag har fått svar idag från Capiokliniken ang det senaste blodprovet och det visar att jag har en helt normal ägglossning... Jag vet dock inte riktigt vad jag ska göra med dessa svar. Det är ju naturligtvis jättebra att allt fungerar men nu då?! Jag får nog ringa till StorkKliniken och fråga dem. Men det var ju positivt svar därifrån i alla fall - mig är där inget fel på! ;)

Minsann om jag inte tror att det blir en sväng ner till Coop Nära för att köpa lite glass...jo, det får det bli. Lite glass till boken som jag läser för tillfället ute på balkongen i kvällssolen - det låter väl som en bra idé?! :)

Puss & Kram

Annandag påsk

Idag har vi varit iväg och ätit påskmiddag med släkten...mammas sida. De är 4 systrar och 3 av dem har barn som i sin tur har barn...så vi blir ganska många. Så även om inte alla var med idag så var vi nog ändå en 30 st...ungefär... När man berättar det för folk så blir de oftast väldigt storögda. Jag är ju så van vid det så jag tänker inte riktigt på det. Det är en väldigt bullrig samling - de enda som är lite mer lågmälda är de som är ingifta! ;) Sen mormor gick bort för ca 1,5 år sen så träffas vi inte lika ofta längre och det tycker jag är ganska tråkigt så jag bad mamma ta tag i en påskmiddag. Idag har det ju faktiskt känts som sommar och jag och Lisa var ute och lekte med barnen nästan hela tiden. Mycket studsande på studsmattan blev det...jag studsade nog fram min mens för den är på gång nu...;) 

Ja, som sagt; nu är mensen på gång. Tänk så glad man kan bli för sådana saker nuförtiden! ;) Jag fick min första mens när jag var 12 år så jag har ju haft mens galet många gånger men nu har jag börjat tröttna rejält på den så det är ändå ganska roligt att jag nu har längtat efter den! Märklig mening...men jag hoppas att jag ändå fick fram vad jag ville ha sagt. ;)

Imorgon kör vi igång igen med jobb efter långhelgen. Det har varit en helt fantastisk helg med kanonväder mer eller mindre hela helgen men det ska ändå bli kul att komma igång igen. Nya budgetar var precis vad jag behövde; lite nya utmaningar ser jag fram emot.

Nu tänkte jag slappa lite framför TVn innan det är dags för sängen.

Puss & Kram

Lillasyster Lisa 30 år!

Lisa 30 år

Igår fyllde Lisa 30 år! Det firade vi med att gå ut och äta hela familjen. Även farmor och farfar följde med. Sen körde vi hem till mamma och pappa för att dricka kaffe och äta tårta! Lisa ska ha kombinerad födelsedags- och examensfest senare i sommar så därför firade hon sin dag så här. Det var hur trevligt som helst och vädret var kanon även denna dag!

Puss & Kram


Påskafton

Vilket underbart väder det var igår! :) Jag fixade till min balkong - dock inte helt klart, jag har bara planterat perlargoner i den ena krukan och jag har två krukor kvar att plantera något i...men det får vara till nästa helg, tror jag minsann - och satt relativt lättklädd där och läste utan att frysa det minsta lilla! :) Och det ska bli lika fint idag! :)

Igår var det middag hos David och Lina. Jag tog bussen dit, det är så jäkla smidigt - en kvart så är man framme. Vi var 9 vuxna och 7 "barn" - de där "barnen" är ju inte barn längre...jag märker att tiden går på barnen omkring mig. Inte på mig eftersom jag fortfarande känner mig som 28 år! Men när de växer så det knakar så blir det så uppenbart att tiden faktiskt inte står still. Det var i alla fall hur trevligt som helst - det är alltid hos fam Brag! David är ju en av mina absolut bästa vänner och det är så skönt att jag och hans fru, Lina, också kommer väldigt bra överrens! Båda två har sunda värderingar och är lätta att diskutera med. Därför känns det extra bra att de bor i Vellinge där jag hade tänkt bosätta mig med min bebis. :)

Jag och David

David är alltså huvudet kortare än mig men just här har han ställt sig på en stol samtidigt som han hukar sig eftersom han annars blev alldeles för lång...hmmm...;)

Idag fyller min lillasyster Lisa 30 år!! Det ska firas med restaurangbesök tillsammans med familjen och farmor och farfar. Lisa tar examen lite längre fram här i vår så hon ska ha kombinerad födelsedags- och examenfest i sommar så därför blir det "bara" vi idag.

Jag, Emma och Lisa

Den här bilden är från i somras när Emma och hennes sambo hade trädgårdsfest. Dagens födelsedagsgris sitter alltså i mitten...;)

Ha en härlig dag!!

Puss & Kram

Långfredag!

Jag och Louise begav oss ut till Österlen för lite kulturella bevingelser...;) Tja, det gick ju sådär...;) Först körde vi till Baskemölla eftersom där skulle finnas en samlingsutställning. Det fanns där men det kostade 50 kr för att bara gå in och titta!! Helt ärligt!! Det ska ju vara en sk teaser så man vet vem man ska åka och besöka sen...jag förstår att de som förening har omkostnader men det var lite maffig, tyckte jag. Vi hann i alla fall besöka 2 andra utställare i Baskemölla och sen körde vi till Kronovalls slott och åt lunch. Det blev, of course, pizza i spannstallet! Det var ju kanonväder så jag har faktiskt snygga märken efter min tröja...:S Sen körde vi till Olof Viktors - där var helt galet mycket folk! Det var precis vi hittade en parkering. Vi köpte med oss kakor istället för att fika där. Dels kakor som vi gav till Vivi och Andy på kvällen istället för blomma och dels som vi åt i bilen...;) Vi körde inom mamma och pappa på vägen tillbaka för att visa Louise hur långt de har kommit med bygget... Sen blev det raka vägen till Malmö...

Sen kom Louise och Linus och hämtade mig för att köra till Vivi och Andy. Där blev det grillning, vin och myyyyycket skratt!! Det var en mycket trevlig kväll! :)

Överlag var det en riktigt härlig dag! Det var mysigt att tillbringa en hel dag med Louise. <3

Det ser ut att bli en kanonfin dag idag också så jag tänkte ta tag i min balkong. Det är dags att fixa till den inför sommaren. Ikväll blir det middag hos David och Lina - nice!

Puss & Kram

Skärtorsdag

Idag är det Skärtorsdag! Det innebär att påsken har börjat! :) Middagen igår hos Malin blev precis så trevlig som det alltid är när vi träffas. ALLT diskuteras!! Inga frågor är för dumma, inget ämne är för knäppt, ingen nivå är för låg...;) Vi skrattar åt samma saker och vi skrattar lika höga alla fyra. Vi gör oss nog bäst hemma hos någon istället för på restaurang, har jag en känsla av...;)

Jag och Sandra
Stina och Malin

Innan på dagen så körde jag inom ICA Maxi på väg hem från konferensen. Bland annat så köpte jag med mig hem tulpaner och påskliljor. Påskliljorna var mest knoppar men de slår visst ut väldigt snabbt så när jag kom hem från Malin vid halv 12-tiden så möttes jag av dessa underbara blommor;

Påskliljor

Visst är de väl superhärliga?! :)

Idag har jag varit hos morfar och lunchat. Mamma, pappa, Lisa, Filippa och Hannes var också med. Jag och Lisa gick till lekplatsen med Filippa och Hannes. Samma lekplats som vi lekte på när vi var små och hälsade på mormor och morfar. Jag tycker nog att där var roligare saker då...men Filippa och Hannes hade roligt ändå. Vi lekte kurragömma...Hannes är liiiite för liten för det. Det blev mest att han avslöjade våra gömställen men vi hade kul ändå. Det var kanonväder så vi la jackorna alla 4 - uuuuunderbart!

Imorgon blir det konstrunda med Louise.

Puss & Kram

Tillbaka från konferensen

Då har jag landat hemma i soffan igen efter en fullspäckad konferens. Det var, som vanligt, mycket information som ska in på ganska lite tid. Men det är alltid lika trevligt att träffas. Jag har helt fantastiska kollegor!! Nu dröjer det fram till efter sommaren innan vi träffas igen. Jag hoppas att kunna berätta en glädjande nyhet för dem då! :)

Ikväll blir det middag hos Malin. Jag tänkte cykla dit så jag kan ta mig ett glas vin till maten. Jag tänkte, som vanligt, att ta lite foto på oss. Jag försöker att göra det varje vi träffas alla fyra. Så det blir nog lite bilder i morgondagens inlägg. :) Visst är det roligt att läsa en blogg med bilder?! Det tycker i alla fall jag. Sen är det inte bilderna det handlar om (om det inte är en mode- och/eller inspirationsblogg) utan själva innehållet som bestämmer om jag läser en blogg eller inte. Jag följer inte så många bloggar...lillasyster Lisas blogg läser jag...Malins inspirationsblogg går jag in på lite då och då och sen så är där min "Stockholmsinsemnationskompis" som också bloggar men det är de 3 jag läser med jämna mellanrum! 

Puss & Kram 


Du är välkommen på läppförstoring...

Jag pratade precis med Louise. Under tiden vi pratade fick jag ett sms som sa; Du är välkommen till Marie på Läppförstoring...och så datum och tid! Maj Gadd, vad vi skrattade!! Det är uppenbarligen någon som har uppgett fel telefonnummer...eller så har någon skrivit fel nummer bara, oavsett så var det inte till mig! ;)

Igår när jag hade gått och lagt mig så kom jag på att jag idag skulle ta blodprov. Det hade jag helt glömt bort! Så idag begav jag mig till Capiokliniken i Lund för att ta blodprov. Min gynekolog var inte där...:( Förra gången kände jag inte ett dugg!! Denna gången däremot kände jag sticket rejält! :( Det var inte samma sköterska som gjorde det och det var inte samma arm...jag tror inte att valet av arm har så mycket med smärtan att göra dock. ;) Men i alla fall så visar detta provet hur OM jag har äggblåsor och HUR de äggblåsorna utvecklas. Jag tycker så här; utvecklas inte äggblåsorna ordentligt så borde man inte ha mens!! Helt onödigt med mens då ju!! Jag är enormt imponerad av kroppen och hur den fungerar men inte just där på det området... Skulle det vara något galet med äggblåsorna så kan man då sätta in hormoner. Jag antar att jag har brevet med svar på torsdag...tänker jag...

Vilket underbart väder!!!?!!! Det är ju helt fantastiskt!! Jag har varit hos pappa på jobbet och städat bilen invändigt. Sen körde jag till Statiol och tvättade den i deras biltvätt så nu är min bil vårstädad och fin! Jag tvättar den då och då i biltvätten men invändigt var det läääängesen jag gjorde...den var i stort behov av det.

Nu måste jag packa; om 1,5 h så kör jag till Sturup för att hämta upp mina kollegor. Det är dags för konferens. Jag kommer hem igen på onsdagkväll och då är jag bjuden till Junior på middag och det ser jag verkligen fram emot! :)

Puss & Kram

Lugn och skön helg.

Nu är jag tillbaka i Malmö igen. Denna lugna och sköna helgen var precis vad jag behövde. Jag tycker fortfarande att det var väldigt synd att jag missade fredagens AW men det är väl bara att släppa det och gå vidare...:P Jag är fortfarande förkyld men jag mår betydigt mycket bättre än vad jag gjorde i fredags!

David ringde i fredags och tipsade om ett ledigt radhus i Vellinge. Jag gick genast in på Hemnet. Nu var det bara en 2a...visserligen en ganska stor 2a men jag vill ju ha en 3a. Där ska vara ett rum till Klara också...och jag vill inte bo på en bäddsoffa. Om jag kan undvika det. Men det är ju inte tid än så att säga. Jag vill ju helst bo kvar i Malmö under tiden jag är mammaledig.

Det känns faktiskt lite konstigt att inte ha blivit inseminerad denna månaden. Så det blir ju GARANTERAT en tripp till StorkKliniken i maj i alla fall! ;)

Puss & Kram

Jag har ingen hjärna kvar...

Som jag snyter mig!!! Det är helt sjukt - hur mycket snor kan det finnas egentligen?! Fast jag har fått för mig att det är som förkylningen är på väg mot sitt slut...jag vet inte om jag har läst det eller bara som jag har fått för mig...;) Alltså att allt släpper...liksom...

Jag körde till Hylteberga igår. Mamma och Lisa hade hämtat Filippa och Hannes på dagis så de var också här. Sen kom Emma och hennes sambo på kvällen för att äta och hämta hem barnen. Hannes var lite gnällig igår men tom då är det mysigt att ha dem runt sig! De blir stora så himla snabbt...

Lisa ska köra och fika med en kompis...jag funderar på att följa med...men jag tänkte att vi kunde köra och hämta Filippa och Hannes och köra till en annan kompis och fika. Hon har barn som är ca 1 år äldre än Hannes och de brukar leka bra ihop...vad jag vet alltså! ;)

Jag namnger bara dem här i min blogg som känner till dels mitt beslut och dels att jag skriver blogg. Förutom Filippa och Hannes då...men deras mamma har godkänt bilder på dem!! Det känns inte riktigt rätt att namnge någon som jag känner som inte vet om att jag skriver om dem... När det här sedan blir offentligt så kan det vara några stycken som kan känna igen sig och det är en sak men då har jag i alla fall inte skrivit rätt ut vem det är. Fast jag har inte skrivit något illa om någon...vad jag kan komma ihåg i alla fall! ;) Rätt eller fel - så ser mitt beslut ut!

Ha en härlig lördag!

Puss & Kram

Ingen AW...:(

Jag har alldeles precis bestämt mig för att hoppa över kvällens AW! :( Men det beslutet har suttit låååångt inne! Jag har verkligen velat fram och tillbaka mer eller mindre hela dagen. Jag vill så gärna gå på AW eftersom det var så jäkla längesen men sen är det inte roligt att sitta och vara social när man inte mår bra. Och jag mår inte alls bra - jag nyser, snörvlar och hostar konstant! Jag har tom mina glasögon på mig - DÅ är jag sjuk!! ;) Så det blir nog att jag beger jag mig till Hylteberga och låter mamma och pappa pyssla om mig! Eller...jag vet inte hur mycket pappa kommer att pyssla om mig...han kommer mest vara nöjd över att jag är hemma...;)

Alltså...jag är ledsen men jag orkar inte skriva mer...jag kan inte koncentrera mig liksom. Jag vill bara bli friiiiisk!!! Jag får väl ta denna helgen till det. Nästa vecka är det först konferens och sen en fullproppad påskhelg så jag vill väldigt gärna vara frisk till dess!!

Puss & Kram

Dunderförkyld! :(

Jag är dunderförkyld! :( Jag tycker så fruktansvärt synd om mig själv!! Det började med nysningar och kli i ögonen igår, inatt har jag knappt sovit alls eftersom jag har mått dåligt och idag har det gått över i huvudvärk, öm i musklerna och rinnig näsa...jag kan varken dra in (Örk! Jag vet!!) eller snyta ut något men ändå så rinner det konstant från näsan - det är så himla störigt!! Både på flyget upp och på flyget ner satt jag bredvid Helén som också är jätteförkyld så jag skyller det faktiskt på henne...stackaren! ;) Jag har inget bestämt ikväll så jag kan ligga i soffan hela kvällen! Imorgon hade jag tänkt AW med Åsa men jag får se hur jag mår. Oftast är det ju som sämst på morgonen och kvällen. I alla fall så vill jag bara hem till mamma och pappa och ligga i deras soffa framför TVn...eftersom det är lite synd om mig! ;) Äsch, det är säkert över till imorgon!

Puss & Kram

I´m back!

Jag kom hem igår, jag var väl hemma vid halv 6-tiden på kvällen. Så trött jag är!! Det var ju värre igår men jag är fortfarande jättetrött. Det känns som om jag kommer att vara trött resten av veckan! :S Men mässan var supertrevlig! :) Tyvärr fick vi leverantörer inte se något av Åland eftersom det var mässa hela dagen vi var där men det var trevligt ändå. Mycket festande...

Innan jag begav mig så ringde jag Åsa och frågade om vi inte skulle ta en AW på fredag eftersom jag inte kommer att bli inseminerade denna månaden. Inte för att jag kommer att dricka en jäkla massa nu men jag har inte varit på AW på jäääättelänge!! Just nu känns det inte alls lockande men det hinner nog ändra sig...;)

Nästa vecka är det påsk! Måndagkväll åker vi på konferens, onsdagkväll åker vi hem och då sticker jag direkt till Junior på middag, Skärtorsdag har jag erbjudit mig att hjälpa några kompisar att flytta, Påskafton är det middag hos David och Lina, Påskdagen fyller lillasyster Lisa 30 år och hon vill att vi går ut äter hela familjen och Annandag påsk är det släktmiddag med mammas sida...phu! Sen pratade jag med Vivi innan idag och hon bad mig hålla Långfredagen öppen för ev middag hemma hos dem då! Fast jag gillar att ha och göra så egentligen tycker jag inte att det är så himla jobbigt! ;)

Nu tänkte jag sätta mig vid datorn och kolla lite mail som har inkommit nu de två dagarna jag inte har kunnat kolla dem. Hoppas att där inte är för många mail jag ska svara på...;)

Puss & Kram

Nu beger jag mig!

God morgon!

Om en timme ungefär blir jag hämtad av Helén som kör oss till Sturup. Sen blir det mässa i 2,5 dag - jag kommer hem igen på tisdag kväll...någongång...och då vet jag av erfarenhet att jag kommer att vara VÄLDIGT trött!! ;) Så det blir inget nytt inlägg på några dagar men håll ut; I´ll be back! ;)

Nu måste jag packa klart!

Puss & Kram

Ingen insemination

Jag hade inte ägglossning imorse heller så nu blir det ingen insemination denna månaden...eftersom jag flyger 12.05 imorgon så hinner jag inte med någon tur till StorkKliniken imorgon. Det är nu de positiva tankarna sätter in; jag hinner spara ytterligare lite pengar, jag kommer att kunna slappna av och fokusera på annat, det blir ingen bebis på nyårsafton...tja, det var väl det...;) Jag tycker inte att det är så jobbigt med inseminationerna...det är ju lite psykiskt påfrestande naturligtvis men det var betydligt värre första gången. Nu har man ju blivit lite av en inseminations-expert! ;) Men det blir ingen bebis 2011...det är lite synd! Men då kommer hon/han i början av 2012 istället, det är ju inte mer med det. Det finns ju någon mening med allt som händer här i livet.

Igår spenderade jag kvällen med Louise - vi gjorde hemmagjord pizza som blev jäkligt god! Vi hade färska champinjoner, kronärtskockor, svarta oliver, lufttorkad parmaskinka och ost på. Ja, lite tomatsås också förståss! Riktigt bra blev den. Sen tittade vi på Eat, Love and Pray med Julia Roberts och till filmen så tryckte vi i oss godis! Eller...JAG tryckte i mig, jag tror att Louise var lite lugnare...;) Efter filmen satt vi i 3 h och bara pratade - tiden flög verkligen fram. Supermysigt!

Idag blir det träning kvart över 11 - samma pass som förra lördagen som jag fick en sådan galen träningsvärk av! Men jag behöver kanske inte ösa på tyngder på samma sätt. ;) Det ser ut att vara riktigt fint väder ute - sooool! Men det ser samtidigt ut att blåsa ganska mycket...

Usch, sen måste jag packa också! :( Det är inget jag ser fram emot. Man behöver inte göra det värre än vad det är och oftast går det snabbt när jag väl sätter igång.

Jag känner att min livmoder jobbar! Hade det inte varit för att man måste vänta 4 h mellan varje gång man kissar på stickan så hade jag kissat på en sticka en gång i timmen! Så jag hade kommit iväg i eftermiddag för en insemination...positiva tankar!!!! POSITIVA TANKAR!!!! Det kan vara bra att vänta en månad! Ja, jag får helt enkelt fortsätta att intala mig det...tills jag TROR på det! :S

Puss & Kram

Ensamstående förälder

Jag har precis läst en intressant artikel på SvD.se. Det är debattören Carlos Rojas som skriver om att inte enbart tycker att kvinnor ska få skaffa barn utan en man utan att även man ska få skaffa barn utan en kvinna. Det är ju mycket snack om att ett barn har rätt till två föräldrar vilket jag personligen tycker är skitsnack! Huvudsaken måste ju vara att barnet är älskat - oavsett hur många föräldrar det har. Och precis detta skriver Carlos om! Det var nästan som att läsa en artikel som jag själv hade kunnat skriva! Utan så mycket fakta...;)

I någon annan artikel har jag även läst, här i veckan, att det är viktigt med manliga förebilder. Det diskuteras säkert om manliga förebilder eftersom det är vanligare att det är kvinnor som skaffar barn utan män än tvärtom. Men det har visat sig att även lesbiska par som skaffar barn ser till att ha manliga förebilder i sin omgivning för barnens skull. Själv har jag min underbara pappa som kommer att ha en självklar roll i mitt barns liv och han är en fantastisk man! Sen är där David som är en mina bästa vänner! Även han, och hans familj, kommer att finnas i mitt barns liv! Jag oroar mig faktiskt inte ett dugg för det här med manliga förebilder.

När riksdagen, återigen, sa nej till att ensamstående kvinnor får insemineras i Sverige så är det ju för jäkligt! Inget snack om saken! Men eftersom jag redan är på gång så bryr jag mig inte riktigt...det känns ju fel att säga så egentligen men jag är redan på gång. Sen att det är utomlands är inget jag tänker speciellt mycket på. På StorkKlinken får jag prata med både danska och svenska kvinnor. Det tar 40 min från dörr till dörr och Köpenhamn känns inte direkt som "utomlands"... Det måste kännas mycket värre för de som bor betydligt längre bort.

Ha en underbar fredag!

Puss & Kram

Dagens träning.

Jag har precis kommit hem från träningen; jag ökade tyngderna ganska rejält och jag känner redan att jag kommer att få träningsvärk i biceps och bröstmusklerna...:S Igår tänkte jag springa minst 6 km på löpbandet eftersom det är vad jag har sprungit de senaste gångerna men jag klarade faktiskt bara av 5 km - den sista kilometern gick på ren vilja! Jag var helt slut!! Så idag blev det ingen konditionsträning utan jag höll mig till styrketräningen. Träning blir det fram till Stockholmsresan - jag har ätit så jäkla mycket onyttigt på sistone...jag ser nästan gravid ut...jag hade hellre varit det på riktigt...;)

Ikväll blir det till att städa - det är ju så hiiiiimla roligt! Eller inte...fast det är ju alltid skönt när det väl är gjort! Jag hoppas också på att jag har ägglossning ikväll så jag kan bli inseminerad imorgon! Ev kan jag hålla mig till insemination på lördag...;) Men det hade varit skönt att ha gjort det innan jag sticker till Stockholm på söndag i alla fall. Nu måste jag bara hålla mig fram till kl halv 10 ikväll - det är 2,5 h kvar...och jag har precis druckit en kopp te. Det var ju inte så smart! ;)

Puss & Kram

 


Hotellövernattning

Inatt sover jag på Scandic i Karlshamn. Jag har inte mycket övernattningar, som tur är, men det är ju lite tråkigt att när det väl händer så är det ScandicsomGudglömde! :( Scandic i Karlshamn är en betongbunker från 60-talet som ligger en bit utanför centrum. Karlshamns centrum är ganska mysigt, tycker jag, med några bra butiker men det blir inte av att jag beger mig dit in efter att jag har checkat in. Fast David berättade idag att när han övernattade i Kalmar så gick han på bio - ett trevligt sätt att fördriva en kväll. I alla fall om man jämför med att sitta på hotellrummet. Det är ju nämligen det man gör när man spenderar en kväll själv på hotell. Jag har i och för sig gjort en massa pappersarbete som jag har skjutit framför mig! Jag gillar INTE pappersarbete! :( När jag väl sitter hemma med det så kommer jag alltid på en massa andra saker jag måste göra; jag städar hellre! Men här finns ju då inte så mycket annat att göra! Jag har med mig träningskläder så jag ska bege mig ner till löpbandet om en stund, tänkte jag. Sen efter duschen ska jag måla mina tånaglar (för det behövs göras), ev plocka mina ögonbryn (för det behövs också göras) och smörja in mig i brun-utan-sol! ACOs brun-utan-sol fick bra recensioner i en tidning som jag kom över och den kostade 89 kr så det är ju värt ett försök! Det är ju mässa om några dagar så lite färg hade inte varit helt fel! ;)

Jag har fått jättemycket finnar! Det KAN ev ha att göra med att jag har ätit väldigt mycket choklad på sista tiden...det är ju så GOTT!!!

Nu när jag sitter här så kommer jag på att jag kommer inte ihåg när jag kissade senast...jag ska börja med mina ägglossningstest ikväll och då ska man inte ha kissat på 4 h innan...usch, jag har druckit ganska mycket vatten nu på kort tid eftersom jag ska jogga och jag börjar känna att jag behöver kissa...fasiken också! Ja, ja, jag får hålla mig. Om jag byter om och drar mig ner till träningsrummet nu på en gång så går ju minst 1 h i alla fall och det är nog ca 2 h sen jag var på toaletten...hur viktigt kan det vara med exakt 4 h egentligen!? ;)

Igår blev det middag på Lilla Torg med Åsa och hennes familj. Det var riktigt mysigt! Sen körde jag Åsas bror och hans sambo till deras nya lägenhet och följde med upp och tittade. De håller på och renoverar och tänkte flytta in till påsk. Den kommer att bli kanon! Så jag ser redan fram emot inflyttningsfesten! ;)

Ha en mysig lill-lördag! ;)

Puss & Kram

Gravid?

Nu när jag har gjort ett till graviditetest - som var negativt! - så kan jag berätta om det...jag har skrivit här innan om att jag fortfarande har mensvärk vilket jag har tyckt varit lite märkligt. Sen vid 10-tiden nästan varje dag har jag mått lite illa...inget avancerat alltså utan det har räckt att jag har druckit lite vatten så har det gått över men ändå...detta har jag naturligtvis gått och funderat över och haft en massa förklaringar till varför det har varit så! Igår kände jag att mina ägglossningsflytningar var på gång men när jag gick på toaletten (nu kommer detaljer!) så var flytningarna typ sådär brunröda som de är i början eller i slutet av mensen! Det har ALDRIG hänt förr!! Så då började jag göra allvar av mina tankar att jag kanske faktiskt trots negativt graviditetstest och mens ändå var gravid! Jag ringde till Louise samtidigt som jag parkerade utanför Apoteket och berättade för henne vad jag skulle göra. Vi var bägge lita spända och nervösa även om jag försökte att hålla förväntningarna nere. Jag tror att jag lyckades ganska väl faktiskt...eller inte - jag har knappt sovit inatt!! Och jag var nervös när klockan ringde imorse... Men det var negativt så jag är helt enkelt skendräktig...;)

Men nu har jag gjort det så jag behöver inte gå och fundera på det längre. Nu går jag vidare mot mina ägglossningstest istället!

Puss & Kram

Tips från frisören

Idag har jag, äntligen, varit hos min frisör! Den utväxten jag har legat ute med har inte varit nådig! Eftersom jag ursprungligen är blondin så syns ju den utväxten ganska snabbt i mitt mörkfärgade hår. :( Men i alla fall så frågade jag frisören om hon inte kunde sätta upp mitt hår och visa mig hur hon gjorde och det gjorde hon gärna. När hon var klar så sa hon att det nog egentligen hade blivit en festfrisyr...jag behövde inte tupera det så mycket som hon hade gjort. ;) 

                                     

Jag blev helnöjd! Och så fick jag lite mer tips med mig på vägen så nu ska det fixas med håret! :)

Puss & Kram

Alltså...detta är ju helt sjukt!

Jag har sådan fruktansvärd träningsvärk så det här helt sjukt!!! Jag har så ont, så ont, så ont! Det gör alltså ont bara jag går...rakt fram! När jag sätter mig ner så får jag försöka ta spjärn med händer och armar i vad som än finns runt omkring för att försöka dämpa "fallet"... Så nu känner jag att det gör ont i baksidan av låren, framsidan av låren, sätesmusklerna dvs rumpan och så fortfarande bicepsen...det var väldigt längesen jag fick en sådan fruktansvärd träningsvärk! Normalt sett så gillar jag faktiskt träningsvärk men inte när den är så...kraftig...eller vad man ska kalla den...

Det blev att jag putsade mina fönster i alla fall. De var jätteskitiga så jag kunde inte vänta längre. Jag hade egentligen tänkt vänta till påsk men det är 3 veckor kvar så det gick inte att vänta!

Louise smsade innan om att hon hade varit dålig inatt och fortfarande inte mådde bra så det blir ingen middag hos dem ikväll. Det var lite synd, för det hade jag sett fram emot. Men det får bli en annan gång...

Nu hade jag tänkt måla mina nagler...det håller bara i ca 1 dag men det är snyggt så länge det varar...:S

Puss & Kram

Träningsväääääääärk!!

Igår var jag iväg på Friskis och tränade Skivstång. Det är Friskis´ svar på Bodypump. Jag har inte gjort det på evigheter så då är det inte så lätt att veta hur mycket vikter man ska använda...men jag öste på...jag har en sådan fruktansvärd träningsvärk idag så jag håller på att bli galen!! :S Direkt när jag vaknade så kände jag det i benen. Jag har ont på baksidan av benen och biceps...eller ont är bara förnamnet!! Jag hade tänkte putsa mina fönster idag eftersom jag knappt kan se ut längre men jag får se hur det blir med det...fast det är ju bättre att röra på sig när man har träningsvärk...har någon påstått...tja, klockan är ju bara halv 10 på förmiddagen så jag avvaktar lite till innan jag bestämmer mig...;)

Igår var det kanonväder! Jag och Åsa satt ute i solen nästa hela tiden på Almas 2-årskalas. Hon hade bl a önskat sig (genom sin mamma då alltså...) utklädningskläder så av oss två fick hon en rosa tyllkjol med tillhöranda rosa vingar så hon kan vara utklädd till en älva! Det var så sött och jag ser verkligen fram emot att se denna söta lintott utklädd till älva. :)

Efter kalaset begav jag mig direkt vidare till min tjejkompis och hennes 2 tjejer och åt tacos! Nice! Sen blev det soffan och godis, chips och läsk - sådan lördagar man har när man har barn...;) Vi tittade även på Körslaget - jag dör på sådana program dock; Körslaget, Let´s dance...sk familjeprogram... Men TVn fungerade mest som bakgrundssurr eftersom vi hade för mycket att prata om. ;)

Puss & Kram

Svaret kom idag!

När jag kom hem låg där ett brev till mig från Capiokliniken. Jag kan säga att jag slet upp kuvertet! Min gynekolog hade börjat brevet med "Bästa Anna!" - naaaaaaw!! Sen hade han skrivit att mina värden var helt normala och att jag hade möjligheter att bli gravid...något sånt. Det var tur att han hade skrivit brev och förklarat det hela för jag förstod inte ett dugg av själva testresultatet! I och för sig hade jag faktiskt inte förväntat mig något annat svar men nu är det i alla fall testat och klart att jag är fertil! Det känns ju trots allt jäkligt bra! ;) Så det är bara till att fortsätta.

Ikväll är det grillpremiär hos mamma och pappa! Lovely! Sen pratade jag med Louise innan idag och då blev jag inbjuden att äta middag hos dem på söndagkväll. Fullbokad helg - just denna helgen känns det väldigt, väldigt bra! :)

Puss & Kram

RSS 2.0